ZA NAŠEGA … NAK … MOJEGA ZAJČKA …
Moj mili in moj dragi zajček,
tole zdaj bom izpisala samo zate, samo tebi,
namensko tebi…. in to zato, ker vem, da se
boš v tej resnici našla. In ob tem bi ti rada povedala
samo še tole:
NISEM TE POZABILA, NIKOLI TE NE BOM MOGLA
POZABITI, KER MI POMENIŠ ZELO VELIKO ….. KOT
ODLIČNA PRIJATLEJICA, KOT DOBRA ZNANKA Z
INTERNETNIH STRANI, KOT ŽENSKA, KI SE ZNOVA IN
ZNOVA POBIRA PO TEŽKIH PADCIH, KOT . …. ČLOVEK,
KI JE VREDEN TEGA, DA SE GA POZNA IN DA SE GA IMA
RAD … ENOSTAVNO …. R A D!
In jaz te imam rada. Četudi se manjkrat oglasim, kot sem se, čemur je seveda krivda tako v pomanjkanju časa, kot seveda tudi v tem, da le sama “plujem” tu gori po tem forumu, le redkokdaj se mi še kdo pridruži, najbrž takisto zaradi pomanjkanja časa ali pa morda tudi zato, ker so se naše vrste tako zredčile. Nič ne de, zajček dragi, jaz bom tukaj, kolikor bom le lahko!
KARTE ŽIVLJENJSKE IGRE /Z.M./
———————————————————————-
Kart življenjske igre ne more nihče premenjati; kot v roke so nam razdeljene, z vsemi aduti ali brez njih. Potem pa igraj igro življenja, kot veš in znaš. Še dobro, da pri tem ni toliko važno, kdo zmaga, ampak kdo ima več od igre. Najbolj pomembno pa je, da lahko izbiramo, na katere karte se bomo opirali in kako bomo igrali.
Zaradi ene slabe karte kart ne smemo vreči. Zavedati se moramo, da v vsaki igri nekdo dobi tudi najslabšo karto. In če bi človek zaradi ene karte obupal, potemtakem ne bi uspela nobena igra. Ena slaba karta lahko pomeni popoln polom samo, če pritegne toliko naše pozornost, da zaradi nje pozabimo ali ne vidimo tudi dobrih kart in jih zaradi te slabe karte ne izkoristimo polno. Ni prav, če zaradi ene slabe karte izgubimo zaupanje v svoje igralske sposobnosti.
In tako je tudi v življenju:
Ne moremo vedno izbirati, kar se nam dogodi, vedno pa lahko izberemo kako se bomo na dogodke odzvali.
S tem pa lahko izberemo, kako se bomo odzvali na izziv usode. Usodi se lahko nemočno prepustimo, lahko pa ji vsaj poskušamo kljubovati s tem, da sprejmemo nepremostljive omejitve in čim bolje izkoristimo tiste danosti, ki so nam vendarle na voljo.
P.S.: Še vedno lahko v življenju veliko dosežemo, če le dobro izkoristimo večino preostalih možnosti, ki jih imamo.
———————————————————-
Eto, vidiš, mili moj zajček: če že nimaš v rokah vseh štirih džolijev, potem imaš v rokah vsaj tisto karto, s pomočjo katere vidiš, koliko ti bo igra prinesla oz. ali boš morala vanjo vložiti preveč svoje energije. Je pa nekaj res – le ena karta ne izkaže dobitnika igre, tudi dve karti še nista tisti, ki odločata o zmagi. O zmagi verjetno bolj kot karte odloča želja in volja igralca, ki si karte lahko kdaj pa kdaj, res le kdaj pa kdaj, tudi sam izbere. Če pa si jih že ne more izbrati, jih lahko zavrne in odloži na kup ter čaka, da se pojavijo karte, ki ustrezajo danostim trenutke igre.
Dala bi ti svoje “džolije”, pa ne vem, ali bi ti kaj koristili ali ne. Igrala bi s teboj ta večno ponavljajoči se remi, pa tudi nisem ziher, da bi ti s tem naredila korist … kdo ve, če ne bi bilo več škode, saj tudi sama nisem bila in nikoli ne bom dobra igralka. Pa vendar, kdaj pa kdaj se tudi igra …….taka ali drugačna ……… izplača. Verjemi in vzemi karte, kakršnekoli že so! Poskusi in naredi si tris …… morda bo šlo! Če pa ne bo šlo, potem si dopovej to, da kdor nima sreče v kartah, jo ima kje drugje, kdor je nima kje drugje, jo ima lahko tudi v kartah. Tisti pa, ki so srečo zgrešili in jo še vedno iščejo … toliko je poti in vse je treba prehoditi, nekoč zagotovo trčijo skupaj …. Sreča in vse, kar sodi k njej!
Zajček, zdaj pa pljuni v roke, zmešaj karte, razdeli na pet enakih delov in …… gremo!!!
Bom šla kar od začetka tvojega ( meni ljubega pisanja ) , ja kdo pa ne vidi rad , da nekomu nekaj pomeni ? Meni ti ja , enako , tudi ti si mi ljuba , draga in zlata vredna prijateljica . Saj sem ti danes to dokazala anede , ko sem bila ljubosumna . Ja , pride tako ..
Saj veš , tako pomirjujoče vplivaš name , meni pomeni beseda s teboj veliko. Tole tkole javno napišem in povem , da se ve.
Zdej pa naprej :))
Ko se zajček začne zavedati , da je nekega drilla preveč , ko se mu vse vsede na kožušček , se enostavno sesede , pa zgine. Zgine zato ker ve , da je le edino zajček sam tisti , ki mora narediti ” cut ” in spremeniti to , kar ga ovira v življenju . Nihče drug ne more narediti ničesar , lahko mu le pomagajo , svetujejo in to je veliko . Ostalo mora zajček sam .
Potem pa pride temu tko , hočeš nočeš , da je vsega preveč , pa se naseli malo obupa , malo nejevere in krivice s strani boga ( tko mislim včasih ) , pa se je potem enostavno najlepše , tudi najboljše zateči kr nekam…sam vase…mogoče celo v stvari , ki niso oki ampak so v danem momentu kot azil pred težavami ( beg se reče temu ) !
Potem spet se zaveš , rad moraš imeti predvsem najprej sam sebe..
Saj lahko ti je nekdo motivacija , a kaj ko je življenje tako , da včasih kako stvar zamudiš..
Bog ve zakaj je to dobro..??
Karte so mi bile razdeljene , in ja , igrati moram s tistimi , ki jih imam !!!
Hm, ja tista slaba karta naj ne bi vplivala ………
za to je potrebno malo moje volje in poguma..
bom tole prebrala še enkrat …odličen tekst Mariči odličen ! Jap , glih zame..
Tkole tole je bilo vse za tuki :))
ostalo pa ti povem osebno :))
Hvala ti ker si , ker si ej !!!!!!!!!!!!!!!
zajček ugaša kompjuter in gre mal delat :))
Hi, Marici,
uf, sem se komaj nasel geslo, sele v petem susu sem prisel gor… Ce dovolis se so-podpisem pod tvoj tekst.., ker je res prava injekcija za malodusje nasega zajcka! Nimam kaj dodati..
Edino ene sterilne vroce lupcke tebi ,zajcku, lisicki, muci in vsem starim prijateljicam..
Janiju, Sasku in drugim pa na zdravje..
Pa lep vikend in polno gob v gmajni..
Ježek
Ah ježek ježek, kako te jaz pogrešam,
tega najbrž res ne boš nikoli vedel ….
Steline lubčke ??? Ti mi kar prpopaj tudi
nesterilnega tjale na lice, tam so ostali
vsi tisti topli in prisrčni poljubčki od vseh
meni ljubih prijateljev. Srečna sem, da sem
te spet uzrla in zadovoljna, da ti je uspelo
najti pravo geslo.
Ježek, lepo se imej. Javi se še kdaj, saj vidiš, da nas nekaj le osamljeno blodi po tej gmajnici. Kdaj pa kdaj se vprašam, koliko ima vse skupaj še smisla, a ko sem v težavah, svojih lastnih, ko ne vidim dne, ko mi je težko in hudo, takrat pridem sem gori po razvedrilo, pridem prebirat prijatelje in … kmalu odleže. Meni so najboljše zdravilo…. Zato sem vesela vsakega starega znanca in prijatelja in vsakega novega ….
Ne, stvorenje naše milo, tebi ni treba nič osvajat, ti vse znaš in obvladaš. Ti samo tuki bodi in … rad nas imej, pa bomo vsi zadovoljni … ti in mi ! Evo ti enega cmoka !!!
Bi rada še enkrat se spet takole spustila….a le če bi vedela,da me boš zabremzal…..hmmm pa te ni:(((( mene pa srce boli…(((((((
Miljon poljupčkov,še več objemčkov…naj te poiščejo,objamejo močno tesno……..))))))))))))))