ZA NAŠEGA ZAJČKA …
Še tukaj: dobro jutro vsej gmajnici !
In posebej lepo in dobro jutro našemu
zajčku, kateremu pošiljam izposojeno
lepo misel:
” Bogastvo človeka je v njegovem srcu.
V svojem srcu je kralj sveta.
Življenje ne terja posedovanje toliko stvari. ”
Sicer moram priznati, da zadnjega stavka ne razumem čisto dobro, pa tisti, ki je to lepo misel zapisal, zagotovo ve, kaj naj bi pomenila.
Oh, ko bi imela tiste lepe misli in zapisane reči, ki človeku ogrejejo srca in duha, bi jih natrosila našemu zajčku tukile. Pa nimam več, včasih si moram očistiti predalček, da bi lahko kdaj pa kdaj spet kaj notri padlo…. Pa vendar, mili moj zajček, toliko lepih misli ti lahko ponudim, toliko lepih želja, vsak korak, ki ga človek naredi, spremlja tudi misel… če že ne lepa, vsaj misel, da tisto, kar gre vštric z nami, za nekaj zagotovo je v redu: vedno se tehtnica prevesi, zdaj na to, zdaj na uno stran. Ko se uravnovesi, je vsega “glih za en prov”, kajne.
Mili moj zajček, kardinal Bernardin je dejal, da ni pomembno tisto, kar imaš v žepu, da je pomembno le tisto, kar imaš srcu. Vem, zate vem, da ni tako velikega žepa, kamor bi ti lahko spravila vse tisto, kar imaš v srcu …..
Lep dan, dragi zajček in… priskakljaj kaj tod okrog …..
Mariči najprej tole..
Da veš za vedno !
Toliko , tako veliko mi pomeniš , zaradi vsega kar si naredila zame , pa sploh zato ker SI !!!
Nekaj mi je ostalo teh stvari na mailu , pa tko mi manjka kar je še bilo vmes. Hudo žal mi je , da jih nimam več ): Zdaj bi jih rabila spet…pa saj se bo še kaj nabralo anede ? :))
Lepo jutro , te že vidim spet na delu …okoli hiše..vrta..
hehe , veš zadnjič ko sem bila pri tebi , me je prešinila misel , mar tam sploh ne raste plevel pri vas :))))))) ja ni ga bilo…:)))))))) saj vem tvoje pridne roke..
lupčka !
Ha, ha, ha, ta je pa dobra ja. Plevel ???
Toliko ga je, pa seveda bijem z njim izgubljeno
bitko ….
Okrog vrta sem že šla. Zdajle si bom namesto
kavice privoščile toplega kakava, potem pa ….
v bero v vrt in nato v kuho. Danes bom dala v
skrinjo cvetačo in blitvo. Pa fižol, o bog, ta
presneti fižol moram pobrati, da potem še zadnji
hip zasejem repo ….. če bo bo, če je ne bo, bo pa
prav tako dobro.
Lepe misli bodo še, dragi Zajček, o še. Verjemi.
Nekaj jih ostane v nas za vedno, ne pozabimo jih.
Kot tole na primer:
“Kadar začasno opustimo svoje namene z življenjem, lahko celo prisluhnemo, kakšen namen ima življenje z nami. Včasih se je dobro življenju kar malo prepustiti in mu z zaupanjem dovoliti, da nas vodi. Ste že kdaj poskusili? Ko enkrat boste, boste v sebi začutili še več življenja.” (Z.M.)
Jaz bom poskusila zdajle, dragi moj zajček. Prepustila se bom božanju jutranjega sonca, prepustila bom misli, želje in hrepenenja svojim macesnom. Tja doli imam namen oditi, tam doli imam namen v tem jutru posedeti in prepustiti svoje srce samo za hipec misli, ki mi ga bo odnesla …..
Ahoooj še od menene tukajle, da vas na kratko pacmakam ne de..
Ja Labodka moja jest talele stavek:
“Življenje ne terja posedovanje toliko stvari”
po svoji butalski pameti razumem takolele : prov neč ni naša lastnina vse mamo samo na posodo….
ma si bi škrat pol včasih kar sposodil mal mlajši ovitek (oknočine – npr. dvajsetletne, sploh kadar kje pleza ino sopiha)
ampak poli ne bil to kar je, tko da je tudi tako prav ne de…
ma koker obrnem velja tisto kar se zgodi, se prav zgodi…
In ostajam nepopravljiv optimist, glava je sicer malo bolj ploščata
(ker je SeVeDe vsake tolk časa dobi škrat po glavi, je pa res da se tudi kej, iz tega kedaj pa kedaj, tudi nauči)
Eviva e…..
Tut jest te vorrrrrrrniiiiiiiiiihhhhhhh
pacmakam, milo moje detece !!!
He he he, še par dni boš moje detece,
he he he, polej pa …….. juhuhhhuuuu!
Na planincah sončece sije,
na planincah sončece sije,
na planincah sončese sije,
na planincah luštno je !!!
Jest sn’ pa na planincah, juhej !!!