Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Za nedeljsko kosilo povsod strezejo samo meso, meso

Za nedeljsko kosilo povsod strezejo samo meso, meso

Jaz vem, kaj misliš, motiš pa se glede tega, da to ne gre več skozi. Ko se povprečna slovenska družina odpravi na nedeljsko kosilo, išče točno to – klasično nedeljsko kosilo, ki je župca, meso in priloga. Ne vem, zakaj iščete klasično nedeljsko kosilo, če tega ne marate. Saj tudi jaz ne, zato naročim kaj drugega. Če nič drugega pametnega ni, se vstanem in grem. Ampak v teh gostilnah pa ob nedeljah še vedno ne dobiš proste mize. Je treba kar lepo rezervirat. Če ne bi bilo tako, bi se vsi že zdavnaj usmerili v izključno vegetarijansko ponudbo. Očitno je v vukojebini vegetarijancev še vedno premalo, da bi se jim splačalo prilagodit ponudbo.

Naj bo na meniju klasično nedeljsko kosilo, ampak zakaj mora biti tudi pri ostalih treh gora mesa.

In dve vrsti juhe, goveja ali gobova.
Zelenjavne ni.

Sredi poletja smo, ko je sveže zelenjave na pretek, gostilne pa imajo na meniju nedeljskih kosil povsem enako ponudbo kot novembra ali januarja!?

In zakaj za boga milega, ti je treba naročit meni??? A ne znaš naročit zelenjavnega krožnika ali solate? Verjetno je enaka ponudba zato, ker gre v promet, kaj misliš? Zaradi solatk pa ljudje res ne hodijo v gostilne. Aja, jaz bi zdajle otrebila solato, pa mi je škoda desetih minut, zato gremo v gostilno? :))

To me cudi. Vedno najdem kaj brezmesnega. Ce je boljsa restavracija potem pa sploh ne vem v cem je problem. Mene moti premala izbira vin, tako v povprecju.

Jaz kadar grem ven iz Ljubljane skoraj nič dobrega ne najdem, pa še Ljubljana nima ogromno izbire.

Meni tudi ne pašejo ocvrti sir, pa vegi krožniki kjer dobiš štrukelj pa sojin polpet pa prekuhano, nezačinjeno zelenjavo. Mešane solate porazne, ostane samo še pašta zalita s smetano.

Žal je Slovenija orecej gostilniška, povsod ista slaba ponudba, tako da vam raje svetujem, da si vnaprej splanirate kje boste jedli, ko greste na izlet.

To se pa avtorca moti. Mi, ki imamo raje meso ali ribe opažamo, povsod veliko izbiro vegetarij.krožnikov,…njoki z jurčki, tartufi, strimi siri in orehi….z miljon sezonske zelenjave, zelenjavne lazanje v plasteh….same dobrote….:)


Se strinjam, da sta sezonska ponudba in klasicni “nedeljski” meni dve loceni zgodbi. GovejSka in gobova (vreckova) juha, svinjska pecenka, pecen piscanec, reNstan krompir, zajemalka riza, 5 peres zelene solate in 3 kolobarji paradajza. 52 nedelj v letu isti meni. Mogoce je tisk predrag, da bi ga sezonsko prilagajali.

Ampak tisti, ki pripravljajo nedeljska kosila doma, delajo vecinoma enako. 52 nedelj je na mizi govejSka zupa, svinjska pecenka, reNstan krompir in par peres zelene solate. Plus 30 ali minus 20, ni vazno; nedelja je nedelja. Potem pac gostinska ponudba verjetno sledi povprasevanju.

Moj nasvet: pozanimaj se za kmecke turizme z mlajsimi gospodarji. Zna biti prav presenetljivo dobro. Porcije sicer se vedno “zidarske”, da ne bi kdo sel lacen od hise. Ponudijo pa vse sorte, od radiceve juhe do ohrovtovega cipsa.

Naj te malo podučim- slovenci niso predebeli zaradi mesa, ampak zaradi cukrarij, škroba v futru kot gostilo v omakah, pomfrija, tenstanega krompirja z ocvirki, nasičenih maščob, v katerih kuhajo (poceni palmino olje naprimer), soli, ki si je dodatno v izobilju natresejejo v nedejsko župo, kruha, ki ga par kosov pomlatijo tudi med nedeljskim kosilom, že pri župi….

Izbrano meso ( ne stara trda in mastna govedina ali kuretina, pa ne svinjina), če ni ravno masten loj na njemu, ne redi. Če ne plava v olju, moknati omaki, če je lepo natur na hitro opečen, kak dober stejk, brez gore soli in dodatkov, nikoli ne redi.

Predvdevam, da si vegetarijanka.

Jaz vem, kaj misliš, motiš pa se glede tega, da to ne gre več skozi. Ko se povprečna slovenska družina odpravi na nedeljsko kosilo, išče točno to – klasično nedeljsko kosilo, ki je župca, meso in priloga. Ne vem, zakaj iščete klasično nedeljsko kosilo, če tega ne marate. Saj tudi jaz ne, zato naročim kaj drugega. Če nič drugega pametnega ni, se vstanem in grem. Ampak v teh gostilnah pa ob nedeljah še vedno ne dobiš proste mize. Je treba kar lepo rezervirat. Če ne bi bilo tako, bi se vsi že zdavnaj usmerili v izključno vegetarijansko ponudbo. Očitno je v vukojebini vegetarijancev še vedno premalo, da bi se jim splačalo prilagodit ponudbo.
[/quote]

Da bi bila lahko ponudba za vegetarijance bolj pestra, sej ne da ponudba za mesojedce ne bi ostala na enaki ravni kot je. Sploh takrat, ko je na voljo veliko sveže zelenjave in takih zadev in velikokrat se v skupini mesojedcev, najde tudi nekaj takih, ki bi imeli raje bolj zelenjavni obrok. Dovolj so tri take jedi, ki pritegnejo in so lahko za vegetarijance enako dobre kot za mesojedce pečenka in klasično kosilo.

Točno tako. V naši družini je zdravnik predebelemu človeku svetoval, naj je več mesa, da bo shujšal. Pustega, seveda.

Jaz vem, kaj misliš, motiš pa se glede tega, da to ne gre več skozi. Ko se povprečna slovenska družina odpravi na nedeljsko kosilo, išče točno to – klasično nedeljsko kosilo, ki je župca, meso in priloga. Ne vem, zakaj iščete klasično nedeljsko kosilo, če tega ne marate. Saj tudi jaz ne, zato naročim kaj drugega. Če nič drugega pametnega ni, se vstanem in grem. Ampak v teh gostilnah pa ob nedeljah še vedno ne dobiš proste mize. Je treba kar lepo rezervirat. Če ne bi bilo tako, bi se vsi že zdavnaj usmerili v izključno vegetarijansko ponudbo. Očitno je v vukojebini vegetarijancev še vedno premalo, da bi se jim splačalo prilagodit ponudbo.
[/quote]

Da bi bila lahko ponudba za vegetarijance bolj pestra, sej ne da ponudba za mesojedce ne bi ostala na enaki ravni kot je. Sploh takrat, ko je na voljo veliko sveže zelenjave in takih zadev in velikokrat se v skupini mesojedcev, najde tudi nekaj takih, ki bi imeli raje bolj zelenjavni obrok. Dovolj so tri take jedi, ki pritegnejo in so lahko za vegetarijance enako dobre kot za mesojedce pečenka in klasično kosilo.
[/quote]

Lej, v gostilnah, ki so znane po nedeljskih kosilih, taka ponudba ne bi šla, ti garantiram. Ker so ljudje prišli na nedeljsko kosilo in ga tudi pričakujejo. Vas je premalo, da bi zaradi vas postavljali menije na glavo. Gostilna živi od tega, kar uspe prodat. Sigurno pa je dovolj gostiln s širšo ponudbo, ne mi govorit, da ne. Jaz sem na čisti periferiji, pa ti zdajle naštejem pet gostiln, kjer se dobro in tudi bolj zdravo je, brez “klasike”. Če pa v osnovi iščete “menije”, ste pa že zgrešili. Seveda se je pa treba pred potjo pozanimat, kam. Ali pa vsaj uporabit internet na poti.

Da bi bila lahko ponudba za vegetarijance bolj pestra, sej ne da ponudba za mesojedce ne bi ostala na enaki ravni kot je. Sploh takrat, ko je na voljo veliko sveže zelenjave in takih zadev in velikokrat se v skupini mesojedcev, najde tudi nekaj takih, ki bi imeli raje bolj zelenjavni obrok. Dovolj so tri take jedi, ki pritegnejo in so lahko za vegetarijance enako dobre kot za mesojedce pečenka in klasično kosilo.
[/quote]

Lej, v gostilnah, ki so znane po nedeljskih kosilih, taka ponudba ne bi šla, ti garantiram. Ker so ljudje prišli na nedeljsko kosilo in ga tudi pričakujejo. Vas je premalo, da bi zaradi vas postavljali menije na glavo. Gostilna živi od tega, kar uspe prodat. Sigurno pa je dovolj gostiln s širšo ponudbo, ne mi govorit, da ne. Jaz sem na čisti periferiji, pa ti zdajle naštejem pet gostiln, kjer se dobro in tudi bolj zdravo je, brez “klasike”. Če pa v osnovi iščete “menije”, ste pa že zgrešili. Seveda se je pa treba pred potjo pozanimat, kam. Ali pa vsaj uporabit internet na poti.
[/quote]

Saj je ok za tiste, ki vse nedelje v letu jedo enako, da je za njih klasika. Samo če imajo tri, štiri menije, bi lahko ENEGA naredili bolj lahkega. Ribji file, na primer, sezonsko zelenjavo na 1001 nacin, ne zamrznjene zelenjave.
Najbrž je res že tisk predrag.

Zgoraj ena omenja mlade gospodarje na turističnih kmetijah in njihovo ponudbo. No, to je to. Lahko, sezonsko in z nekaj domišljije.
Če poznate konkretno turistično kmetijo s tako ponudbo, lepo prosim, da poveste, za koga gre, z veseljem se tam oglasimo.

Naj bo ta debata spodbuda, predlog za gostince, da nas je kar nekaj takih, ki nismo za ‘immer fleisch’ v nezmernih kolicinah, ampak si zelimo se kaj drugega.

Lej, v gostilnah, ki so znane po nedeljskih kosilih, taka ponudba ne bi šla, ti garantiram. Ker so ljudje prišli na nedeljsko kosilo in ga tudi pričakujejo. Vas je premalo, da bi zaradi vas postavljali menije na glavo. Gostilna živi od tega, kar uspe prodat. Sigurno pa je dovolj gostiln s širšo ponudbo, ne mi govorit, da ne. Jaz sem na čisti periferiji, pa ti zdajle naštejem pet gostiln, kjer se dobro in tudi bolj zdravo je, brez “klasike”. Če pa v osnovi iščete “menije”, ste pa že zgrešili. Seveda se je pa treba pred potjo pozanimat, kam. Ali pa vsaj uporabit internet na poti.
[/quote]

Saj je ok za tiste, ki vse nedelje v letu jedo enako, da je za njih klasika. Samo če imajo tri, štiri menije, bi lahko ENEGA naredili bolj lahkega. Ribji file, na primer, sezonsko zelenjavo na 1001 nacin, ne zamrznjene zelenjave.
Najbrž je res že tisk predrag.

Zgoraj ena omenja mlade gospodarje na turističnih kmetijah in njihovo ponudbo. No, to je to. Lahko, sezonsko in z nekaj domišljije.
Če poznate konkretno turistično kmetijo s tako ponudbo, lepo prosim, da poveste, za koga gre, z veseljem se tam oglasimo.

Naj bo ta debata spodbuda, predlog za gostince, da nas je kar nekaj takih, ki nismo za ‘immer fleisch’ v nezmernih kolicinah, ampak si zelimo se kaj drugega.
[/quote]

:))) Ne vem, če se razumemo. Nedeljski meni je samo eden. Dobro se ve, kaj je klasično slovensko nedeljsko kosilo. In to niso ribe in sezonska zelenjava. Gostilne, ki to ponujajo, vedo, zakaj, in ponudbe ne bodo spreminjale, če imajo zaradi nje gostilne ob nedeljah polne. Tja ne hodijo ljudje, ki to jedo vsako nedeljo, ampak tisti, ki ne, in si tega zaželijo. Ne vem, zakaj je to tako težko razumet. Saj je ponudbe za vse druge dovolj.

Saj je ok za tiste, ki vse nedelje v letu jedo enako, da je za njih klasika. Samo če imajo tri, štiri menije, bi lahko ENEGA naredili bolj lahkega. Ribji file, na primer, sezonsko zelenjavo na 1001 nacin, ne zamrznjene zelenjave.
Najbrž je res že tisk predrag.

Zgoraj ena omenja mlade gospodarje na turističnih kmetijah in njihovo ponudbo. No, to je to. Lahko, sezonsko in z nekaj domišljije.
Če poznate konkretno turistično kmetijo s tako ponudbo, lepo prosim, da poveste, za koga gre, z veseljem se tam oglasimo.

Naj bo ta debata spodbuda, predlog za gostince, da nas je kar nekaj takih, ki nismo za ‘immer fleisch’ v nezmernih kolicinah, ampak si zelimo se kaj drugega.
[/quote]

:))) Ne vem, če se razumemo. Nedeljski meni je samo eden. Dobro se ve, kaj je klasično slovensko nedeljsko kosilo. In to niso ribe in sezonska zelenjava. Gostilne, ki to ponujajo, vedo, zakaj, in ponudbe ne bodo spreminjale, če imajo zaradi nje gostilne ob nedeljah polne. Tja ne hodijo ljudje, ki to jedo vsako nedeljo, ampak tisti, ki ne, in si tega zaželijo. Ne vem, zakaj je to tako težko razumet. Saj je ponudbe za vse druge dovolj.
[/quote]

Najbrz poznava razlicne gostilne. 🙂
Te gostilne, ki jih jaz poznam, nimajo enega, ampak tri ali štiri nedeljske menije. Juha plus glavna jed za nekje 10-12 evrov. Zraven še sladica ali pa tudi ne.

Štekam, da je na enem klasika, na drugem še tudi, da povsod meso gleda dol s krožnika, ampak oni imajo vse štiri enake celo leto. Ogromen puranji zrezek v smetanovi omaki sredi poletne vročine. Zakaj ne recimo pol ali cetrt tistega mesa in zraven popeceno sezonsko zelenhavo. Recimo. To je moj predlog.

Če je samo eden, je seveda logično, da bodo dali tisto, kar je najbolj prodajano.

:))) Ne vem, če se razumemo. Nedeljski meni je samo eden. Dobro se ve, kaj je klasično slovensko nedeljsko kosilo. In to niso ribe in sezonska zelenjava. Gostilne, ki to ponujajo, vedo, zakaj, in ponudbe ne bodo spreminjale, če imajo zaradi nje gostilne ob nedeljah polne. Tja ne hodijo ljudje, ki to jedo vsako nedeljo, ampak tisti, ki ne, in si tega zaželijo. Ne vem, zakaj je to tako težko razumet. Saj je ponudbe za vse druge dovolj.
[/quote]

Najbrz poznava razlicne gostilne. 🙂
Te gostilne, ki jih jaz poznam, nimajo enega, ampak tri ali štiri nedeljske menije. Juha plus glavna jed za nekje 10-12 evrov. Zraven še sladica ali pa tudi ne.

Štekam, da je na enem klasika, na drugem še tudi, da povsod meso gleda dol s krožnika, ampak oni imajo vse štiri enake celo leto. Ogromen puranji zrezek v smetanovi omaki sredi poletne vročine. Zakaj ne recimo pol ali cetrt tistega mesa in zraven popeceno sezonsko zelenhavo. Recimo. To je moj predlog.

Če je samo eden, je seveda logično, da bodo dali tisto, kar je najbolj prodajano.
[/quote]

Ekonomika tega je čisto preprosta. Očitno gre v promet. Zakaj hodiš v gostilne, kjer ti meni ne ustreza, mi pa ni jasno. Saj je gostiln kot listja in trave. Če ne bi šlo v promet, bi že zdavnaj zamenjali. Ali propadli. Zakaj se sploh ukvarjate s stvarmi, do katerih vam ni, nekaterim pa očitno je? V našem kraju je ena taka gostilna – klasika 356 dni v letu. Vedno nabito polna, ker je poceni. Zakaj bi delali revolucijo? Ljudje to očitno hočejo. Zelenjavo imajo doma, zakaj bi hodili v gostilno ponjo? Če govorimo o podeželju, kjer ima vsaka družina svoj vrtiček. Jaz tja ne zahajam. Zakaj bi jim narekovala menije?

Kolikokrat si pa ti v Ameriki, da tako posplošuješ, da jim crkuje? Pojma nimaš, lol….

V Ameriki so “specializirane” vsakdanje verige gostiln z mesom naprimer: Longhorn steakhouse, Outback, Texas Roadhouse, Morton’s Steakhouse, Logan’s Roadhouse, Black Angus Steakhouse, pa potem Rodizio grill, Texas de Brazil, Chilly’s . In ja, odlično meso strežejo tam. In nič ne crkujejo – na novo jih odpirajo. Preverjeno letos v 10ih državah.

Je pa res, da ni tam klasičnih gostiln, kot jih ti od tukaj poznaš: goveja župa, izmozgana govedna iz te župe, tenstan krompir, pa solata 🙂

Kolikokrat si pa ti v Ameriki, da tako posplošuješ, da jim crkuje? Pojma nimaš, lol….

V Ameriki so “specializirane” vsakdanje verige gostiln z mesom naprimer: Longhorn steakhouse, Outback, Texas Roadhouse, Morton’s Steakhouse, Logan’s Roadhouse, Black Angus Steakhouse, pa potem Rodizio grill, Texas de Brazil, Chilly’s . In ja, odlično meso strežejo tam. In nič ne crkujejo – na novo jih odpirajo. Preverjeno letos v 10ih državah.

Je pa res, da ni tam klasičnih gostiln, kot jih ti od tukaj poznaš: goveja župa, izmozgana govedna iz te župe, tenstan krompir, pa solata 🙂
[/quote]

Pa je veliko veganskih oz vegetarijanskih restavracij in zelo se potrudijo. Tudi zvezdniki so skoraj vsi vegetarijanci ali vegani, pa se kopajo v denarju. Skratka v Ameriki dobiš za vse okuse nekaj dobrega. Vegetarijanska ponudba pa je bistveno večja kot pri nas, to je žalostno, ker pri nas skoraj ni vrtička z zelenjavnim vrtom in imamo zagotovo dobro zelenjavo, pa tega ne znamo izkoristiti kot še kakšne druge stvari ne.

Zakaj pa zdaj o vegetarijancih in veganih razpravljate?

Kolikokrat si pa ti v Ameriki, da tako posplošuješ, da jim crkuje? Pojma nimaš, lol….

V Ameriki so “specializirane” vsakdanje verige gostiln z mesom naprimer: Longhorn steakhouse, Outback, Texas Roadhouse, Morton’s Steakhouse, Logan’s Roadhouse, Black Angus Steakhouse, pa potem Rodizio grill, Texas de Brazil, Chilly’s . In ja, odlično meso strežejo tam. In nič ne crkujejo – na novo jih odpirajo. Preverjeno letos v 10ih državah.

Je pa res, da ni tam klasičnih gostiln, kot jih ti od tukaj poznaš: goveja župa, izmozgana govedna iz te župe, tenstan krompir, pa solata 🙂
[/quote]

Pa je veliko veganskih oz vegetarijanskih restavracij in zelo se potrudijo. Tudi zvezdniki so skoraj vsi vegetarijanci ali vegani, pa se kopajo v denarju. Skratka v Ameriki dobiš za vse okuse nekaj dobrega. Vegetarijanska ponudba pa je bistveno večja kot pri nas, to je žalostno, ker pri nas skoraj ni vrtička z zelenjavnim vrtom in imamo zagotovo dobro zelenjavo, pa tega ne znamo izkoristiti kot še kakšne druge stvari ne.
[/quote]

Zvezdniki ne jedo skoraj nič – ker vedo da če se zredijo, da bodo ob vloge,ker jih bodo prehiteli mlajši in bolj fit kolegi. Kamera vedno doda po par kilogramov, pa če je človek še tako suh…. Nalivajo se s kofeinom in fitnisirajo po cele dneve 🙂

Ja, so vegi restavracije. Dobre in slabe.

Tudi Trader Joe’s je trgovina, ki nudi precej zdravo hrano, a le poglej, koliko “recall-ov”, oz. odpoklicev imajo objavljenih za kupce na spletni strani. Vse sorte….

Whole Foods je sicer res top trgovina, je pa draga, ni za navadne reveže, ki tam kupujejo naprimer v K mart-u ali Fodd Lion-u, ( alla naši diskontraji Eurospin, Lidl, Hofer)…

Kolikokrat si pa ti v Ameriki, da tako posplošuješ, da jim crkuje? Pojma nimaš, lol….

V Ameriki so “specializirane” vsakdanje verige gostiln z mesom naprimer: Longhorn steakhouse, Outback, Texas Roadhouse, Morton’s Steakhouse, Logan’s Roadhouse, Black Angus Steakhouse, pa potem Rodizio grill, Texas de Brazil, Chilly’s . In ja, odlično meso strežejo tam. In nič ne crkujejo – na novo jih odpirajo. Preverjeno letos v 10ih državah.

Je pa res, da ni tam klasičnih gostiln, kot jih ti od tukaj poznaš: goveja župa, izmozgana govedna iz te župe, tenstan krompir, pa solata 🙂
[/quote]

🙂 Dobro je tole razlozeno. Se to je treba dodati, da v Ameriki juhica ni prva na jedilniku, ampak pride kasneje po glavni jedi …

Kolikokrat si pa ti v Ameriki, da tako posplošuješ, da jim crkuje? Pojma nimaš, lol….

V Ameriki so “specializirane” vsakdanje verige gostiln z mesom naprimer: Longhorn steakhouse, Outback, Texas Roadhouse, Morton’s Steakhouse, Logan’s Roadhouse, Black Angus Steakhouse, pa potem Rodizio grill, Texas de Brazil, Chilly’s . In ja, odlično meso strežejo tam. In nič ne crkujejo – na novo jih odpirajo. Preverjeno letos v 10ih državah.

Je pa res, da ni tam klasičnih gostiln, kot jih ti od tukaj poznaš: goveja župa, izmozgana govedna iz te župe, tenstan krompir, pa solata 🙂
[/quote]

🙂 Dobro je tole razlozeno. Se to je treba dodati, da v Ameriki juhica ni prva na jedilniku, ampak pride kasneje po glavni jedi …
[/quote]

😉

ja, najprej pojedo solato, kot vzpodbujevalec teka :). in potem napadejo kruh in maslo 🙂 Nato neko predjed, ki je ponavadi ocvrta. Glavno jed pa večinoma potem v doggy bag / stiroporni škatli za domov za večerjo odnesejo…

Jaz jem v Ameriki takole, ob ene petih popoldan, kot glavni veliki obrok: solato brez cukranih prelivov, natur.
brez predjedi in kruha (kruha v Ameriki nikoli ne jem, ker mi je precukrast. OK, razen v Panera Bread, kjer je štuc francoske bagete nafilan z roastbeefom čist ok ob kakšni dobri njihovi župci )

Potem Pojem en 16ali 18oz black angus srezek, flat iron najraje, ker je najbolj meso, mehko in nežilasto, natur na oglju, brez masla na vrhu, nesoljen, pa zraven mlad fižol ali brokoli – mash potatoes s cheddar sirom in bacon-om ne jem, mije preveč težko. Zraven spijem en dober kozarec piva,IPA ali pa lager, kakor kdaj.

in naju kelnarca potem čudno gleda, ker nočeva stiroporne katle za domov – ja kaj naj pa noter damo, če smo pa vse pojedli, balasta pa ne jemo ? 🙂

Nedeljsko kosilo ali zakaj je toliko Slovencev predebelih

[img]http://poceniposavje.si/storage/32000/149/d097f7720622b560d86e5a452dde3d77.jpg[/img]

[img]http://lifestyle.enaa.com/wp-content/uploads/2009/10/nedeljskokosilo.jpg[/img]

[img]http://poceniposavje.si/storage/32000/116/dd7166421e90f2e49115be2781f65aa2.jpg[/img]

[img]http://poceniposavje.si/storage/32000/149/4a12867e89814959edf029c39f1b21a4.jpg[/img]

Kolikokrat si pa ti v Ameriki, da tako posplošuješ, da jim crkuje? Pojma nimaš, lol….

V Ameriki so “specializirane” vsakdanje verige gostiln z mesom naprimer: Longhorn steakhouse, Outback, Texas Roadhouse, Morton’s Steakhouse, Logan’s Roadhouse, Black Angus Steakhouse, pa potem Rodizio grill, Texas de Brazil, Chilly’s . In ja, odlično meso strežejo tam. In nič ne crkujejo – na novo jih odpirajo. Preverjeno letos v 10ih državah.

Je pa res, da ni tam klasičnih gostiln, kot jih ti od tukaj poznaš: goveja župa, izmozgana govedna iz te župe, tenstan krompir, pa solata 🙂
[/quote]

Pa je veliko veganskih oz vegetarijanskih restavracij in zelo se potrudijo. Tudi zvezdniki so skoraj vsi vegetarijanci ali vegani, pa se kopajo v denarju. Skratka v Ameriki dobiš za vse okuse nekaj dobrega. Vegetarijanska ponudba pa je bistveno večja kot pri nas, to je žalostno, ker pri nas skoraj ni vrtička z zelenjavnim vrtom in imamo zagotovo dobro zelenjavo, pa tega ne znamo izkoristiti kot še kakšne druge stvari ne.
[/quote]

Haha, pa se ti bereš? Pišeš, da ni vrtička z zelenjavnim vrtom, potem pa dodaš nebulozo, da tega ne znamo izkoristit. Kako lahko zelenjavo še bolje izkoristiš kot FROM FARM TO TABLE, če je farm tvoj lastni vrtiček? Posadiš, pobereš, poješ. Zato tega v gostilnah ni, ker ni nihče tako nor, da bi plačeval nekaj, kar sam tik tak pridela. Ali dobi od sosede, znanke, sorodnika. Mi se zdajle utapljamo v paradižniku, bučkah. Potem pa naj to naročim v gostilni in to drago plačam? Res vam ekonomska logika šepa. Ali naročim paradižnikovo jed, za katero vem, da je iz italijanskega, španskega paradižnika? Če govorimo o gostilnah menza tipa.
V boljših gostilnah je pa tudi zelenjava domača in v ponudbi tudi vegetarijanske jedi. Ne vem, kje to živite. Samo vegetarijanskih restavracij pa pri nas ne bo, razen mogoče v Ljubljani, ker nekdo, ki da toliko na zdravje, da je brezmesno, se tudi gostilniški hrani ozogiba. Oziroma bi se je moral. Pa če je stokrat vegetarijanska. Američani so pa itak kasta zase in shoot me, če se bomo kdaj zgledovali po njih.

New Report

Close