Za neporočene.
V našem kraju so tri brati in ena sestra, stari 50+ nikoli poročeni, nikoli noben imel partnerja, živijo skupaj , pa mi je to čudno, da se ni noben nikoli osamosvojil, in nikoli imel fanta, punce.
Ponavadi, ostane en tak doma samski, ki ni uspel najti partnerja, zaradi različnih razlogov ,tukaj pa vsi tri brati ,in sestra!
To mi je zelo čudaško.
Kaj je šlo v takih družinah narobe?
Ali je šla vzgoja po zlu ?
A so bili tako zelo navezani na starše, ali kaj?
pavel.š, 15.11.2023 ob 14:41
V našem kraju so tri brati in ena sestra, stari 50+ nikoli poročeni, nikoli noben imel partnerja, živijo skupaj , pa mi je to čudno, da se ni noben nikoli osamosvojil, in nikoli imel fanta, punce.
Ponavadi, ostane en tak doma samski, ki ni uspel najti partnerja, zaradi različnih razlogov ,tukaj pa vsi tri brati ,in sestra!
To mi je zelo čudaško.
Kaj je šlo v takih družinah narobe?
Ali je šla vzgoja po zlu ?
A so bili tako zelo navezani na starše, ali kaj?
Pri tebi je šlo pa vse super v familiji, da se tako rad vtikujes v druga življenja, kot ena vaška tercialka…
Vzroki za to, da trije bratje in sestra ostanejo neporočeni in živijo skupaj v istem gospodinjstvu, se lahko zelo razlikujejo in je težko podati enoznačen odgovor. Obstaja veliko možnih razlogov, zakaj posamezniki ostanejo neporočeni ali nimajo partnerjev, in ti razlogi so lahko zelo osebne narave.
Nekateri ljudje se odločijo, da ostanejo neporočeni ali nimajo partnerjev zaradi osebnih preferenc ali izbire. Morda so zadovoljni s svojim samostojnim življenjem, uživajo v neodvisnosti ali imajo druge prioritete, ki jih postavljajo pred vzpostavljanje romantičnega partnerstva. Prav tako se lahko zgodi, da posamezniki še niso našli osebe, s katero bi si želeli vzpostaviti romantičen odnos.
V nekaterih primerih so lahko vzroki tudi družinski ali čustveni dejavniki. Način vzgoje, družinske dinamike, odnosi med starši in otroki ter druge življenjske okoliščine lahko vplivajo na posameznikovo odločitev glede partnerstva. Vendar pa je pomembno poudariti, da ni nujno, da je vzgoja šla “narobe” ali da so se stvari “pokvarile”. Vsaka družina je edinstvena in se sooča s svojimi izzivi in dinamikami.
Namesto da sklepamo o tem, kaj je šlo “narobe” v takih družinah, je bolje ohraniti odprt um in razumevanje, da je vsak posameznik odgovoren za svoje lastne odločitve in življenjske poti. Vsakdo ima pravico do izbire in življenja na način, ki jim najbolj ustreza.
Pri nas je tudi ena taka družina. So tudi že vsi 50+. Tri sestre in en brat. Problem je bil čudaški in zelo strog oče, ki jim ni dovolil hoditi ven, sploh pa ne imeti fanta ali punce. Dve sta se opogumili, spakirali in odšli, ter si ustvarili družino. A domov vse do očetove smrti nista imeli vstopa. Brat in sestra, ki sta ostala doma, sta se pa očeta preveč bala, pa mame nista hotela zapustiti, ker bi to pomenilo konec stikov z njo in tako dalje. Oče je sedaj pokojni, onadva pa sta ostala sama. Pri 50+ na prvi zmenek? Verjetno tega res nista sposobna. Žal. Živita doma, vsak si je uredil svoj štuk in to je to.