Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek za NinoP – smučarija

za NinoP – smučarija

Nina,

glede na tvoje predloge smo se skoraj že odločili, da bomo letošnjo zimo z našo eno in polletnico “smučali” v Saalbach – hotel Theresia. No, smučal bo mož, midve pa se bova potepali, igrali v igralnici, se kopali in pa tudi sankali. Torej, zanima pa me še, ali je blizu hotela, tako da se pride peš, kakšno sankališče, kamor bi midve zahajali? Je mestece tako urejeno, da se da s tako majhnim otrokom sprehajati (urejeni – spluženi pločniki, kaj zanimivega – saj niti ne vem, kaj, ampak če ti je kaj ostalo v spominu)? Kako izgleda igralnica v tem hotelu?
Imaš še kakšen nasvet, predlog…, ki naj ga upoštevamo, ko gremo tja na smučanje?

Helena

Živio!
Hinterglemma pa ne moreš kar tako pozabiti; (mimogrede, zadnjič sem bila tam avgusta letos, med glavnimi šolskimi počitnicami pa gremo tudi mi tja).
Hotel Theresia je eden izmed 10 najboljših avstrijskih Wellness hotelov. Mi smo bili običajno v Aparthotelu, ker je bilo za število oseb, ki (6) sodijo v našo družino, v Garten hotelu predrago. Sankaš se lahko praktično čez cesto: tam je tudi otroška gugalnica, pa tobogan in baby lift za najmljajše. Sanke so, seveda, na voljo v hotelu (tudi otroški voziček si lahko izposodiš). Poleg tega stoji točno pred hotelom ski-bus, s katerim se lahko potegneš na katerokoli lokacijo v Salbach-Hinterglemmu. Moja mama ga je s pridom uporabljala, ko so je bil sin še zelo majhen.
Igralnici sta, če me spomin ne vara, 2: ena pod Garten-hotelom, druga pod Apart-hotelom. Fenomenalni so bazeni: notranji bazen z osvetlitvijo, pa zunanji bazen s slapom (tu so moji otroci najbolj uživali), pa zunanji whirlpool.
Po Hinterglemmu (kot tudi Salbachu) se, seveda, lahko sprehajaš z majhnim otrokom; saj gre za 2 mondeni smučarski mesteci. Dobra kava, Sacher tortice in druge dobrote dobiš v slaščičarni Mayehofen, ki je od hotela oddaljena cca 5 minut hoje (imajo tudi izvrstno kavo, kar je za Avstrijo neobičajno).
Če greste tja, greste na super lokacijo (moje mnenje). Artiklov za otroka ne potrebujete, saj je vse na voljo tam. Če (ko) boste zaprosili za ponudbo, tako in tako dobite podroben opis hotela in neposredne okolice.
Pozdrav!
Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Kako je pa kaj s ceno za polpenzion.

lP, Serga

Tam, kamor gremo mi, okoli 72 EUR za odraslega (termin 26.2. do 5.3.), otroci do 3. leta brezplačno; od 4 do 10- 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, od 11 in … 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popust.
Cen v Theresii nisem gledala že nekaj časa, imam pa povezavo:

LP!
Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Nina,

najlepša hvala. Se bomo kar odločili za ta kraj. Poročam, ko pridemo nazaj.

Helena

Helena

Mi bomo sli 9. januarja in takrat imajo nek special offer, kjer je polpenzion za 7 dni + smucarska karta malo manj kot 700 EUR.
Tukaj je ta offer skopiran:
WHITE WEEKS
9.1. – 5.2.: 7 days extended halfboard and 6-days-skipass or fitness package or massages or health package from € 691,50 (Aparthotel) resp. € 831,15 (Gartenhotel)

Helena

Ja, ja, tudi mi smo včasih hodili januarja- v času popustov in paketov. Prišli smo celo do 6{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bonusa…
Od kar pa so vsi otroci v šoli, zlasti pa, odkar se gremo tekmovalno alpsko smučanje, je pa malo drugače…
Hotel Theresia je ostal v spominu zlasti najmlajšemu, ki je par dni nazaj spet moledoval, kdaj bomo šli spet tja..
Imejte se naj…..
Nina

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close