Za otroke brez mamice iz oddaje Preverjeno
V okviru zavoda Med.Over.Net se lahko dogovorimo kaj in kako bomo pomagali.
NA tem forumu se lahko vse skupaj odvija, da ne bo zadeva prehitro šla na drugo stran.
Seveda pa iščem prostovoljce, ki bi se angažirali in v tej akciji sodelovali.
Imamo tudi ŽR na katerega se lahko nakažejo sredstva in jih lahko osebno odnesemo ali pa za ta sredstva nakupimo potrebne stvari.
Seveda pa mora nekdo bedeti nad to akcijo, lepo bi bilo, da ne bi bil asmo eden, vse možnosti, ki jih ponuja zavod, jih lahko izkoristite, da čimlažje pomagate tem otrokom.
Če ima kdo kakšno idejo, in je pripravljen bedeti nad tem, naj mi pošlje mail.
Primož
Predlagam da pišemo seznam stavari. Vsak, ki želi stavr dodati, naj prejšnji seznam skopira in doda svoje stvari. Ko bodo določili zbirno mesto, vsak prinese svoj paket. Denar pa nakazujemo na TRR, ko ga bo povedala Vallery. Če se strinjate.
SEZNAM –
TaNiTa:
1 x radiokasetofon s cd-jem
3 x cd-ja
1 x rolerji št. 37 + ščitniki – (vse v športni torbi)
nekaj majčk, puloverjev in hlač za deklice
Pravkar sem prejela odgovor iz redakcije oddaje Preverjeno, kjer so mi posredovali telefonsko številko dedka omenjenih otrok in priporočili, da se vzpostavi kontakt z njim, da bo lahko posredoval prepotrebne informacije.
Ker je Vallery v kontaktu z omenjeno družino preko njene sestrične sem prepričana, da nam bo lahko ona sama posredovala info, tudi o TRR.
Če pa katera želi telefonsko številko dedka, ji le-to posredujem, ker ne vem, če jo lahko objavim tukaj na forumu.
Lahko pa Vallery posreduje tudi naslov ter denar pošljemo na naslov po pošti!
LP
Ojla!
Kot sem že napisala, bom seznam objavila še danes, takoj, ko ga dobim.
Ne vem, če bi to smela napisati na forum a vseeno.
Malo sem skeptična glede tega, da bi se denar nakazal direktno dedku na račun. Zakaj?
Dedek ga rad tudi pije in prav tako njihov očka, ki se zdaj poteguje za stanovanje v Tomačevem, kjer je prej živela tudi njihova mamica.
Tako kar malo dvomim, da bi se denar ( vsaj v veliki večini, ne verjamem, da bi vsega zapila a… ? ) porabil za stvari, ki jih otroci nujno potrebujejo.
Ena od deklic je malo močnejše postave, zato kar težko dobi primerno obleko..
Jaz bi bila bolj za to varianto, da če se že pobira denar, da se zbere na čisto neodvisen, poseben račun in se potem iz tega denarja kupi kar se res potrebuje.
Ne vem? To je moje mnenje.
Sem pa že pisala tudi Primožu in kot obljubljeno Andreja bo še danes govorila z otroci in dedkom in tako poročam naprej!
Pozdravčki!
Vallery!
Hallo spet!
No stvar iz prve roke zgleda takole!
Danes se je iz Golnika vrnila babica in tako je bilo kar nekaj članov na kupu.
Sklenili pa so tako:
Najbolj rabijo raztegljivi kavč ( za prevoz bi bilo potrebno poskrbeti, saj sami ne morejo ), ker trenutno babica in Tjaša spiti skupaj in to res ne gre in denar.
Kavča bi bili res čimprej veseli, za druge materialne stvari, pa bi prosili potem kasneje, ker jih trenutno niti nimajo kam dati.
Ko ( če ) bodo dobili stanovanje pa bi rabili še več.
Se pa zavedajo, da je stvar vroča zdaj in da se bo vse skupaj kmalu pozabilo a vseeno zaenkrat drugega ne potrebujejo.
Glavno besedo je imela seveda babica in Andreja je dobila št. hranilne knjižice od dedka, kamor se denar lahko nakaže. Lahko pa še vedno zbiramo na poseben račun in se denar potem odnese tja . Trenutno imajo vse blokirano in edino kamor denar dobijo je dedkova hranilna knjižica – ostalo je vse blokirano!!Trenutno pa nimajo niti za stroške, hrano ( obleko pravijo hvala bogu še imajo ), tako, da je denar res najboljša rešitev.
Seveda se vsem, ki so se jih spomnili iskreno in zelo zahvaljujejo!!
Živijo v Štepanjskem naselju, trenutno brez kakršnih koli dohodkov in denar je za njih zdaj res najboljša rešitev, vsaj dokler ne dobijo spet dodatka. Potem pravijo bo že kako šlo.
Za št. lahko pokličete mene, ali pa kar Andrejo, ki jo lahko mimogrede še kaj vprašate, ker mislim, da taka javna objava na forum ne bi bila korektna.
Moja: 041 726 895 ( Valerija )
Andreja: 041 381 819.
Denar bodo pa 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dobili le tako!
Toliko vem in toliko sem napisala!
Ena je že ponudila kavč, tako, da je ta problem tudi rešen, zdaj poskusimo zbrati vsaj denar za najosnovnejše. Da bodo lahko vsaj preživeli.
Morda samo še to, če lahko kdo organizira prevoz kavča?
Če lahko, naj me prosim pokliče, da povem naslov in da se pozanimam kam je treba po kavč iti.
Naj, najlepša hvala in na sodelovanje še naprej!
Vallery!
Ojla. Sama oddaje nisem gledala, me je pa ganila zgodba teh otrok. Tudi mi bi pomagali s kakšno stvarjo. Vidim, da potrebujejo le kavč in denar. Morda bi bilo bolj smiselno (sploh, če gre denar lahko v neprave namene), da se jim plača konkretna položnica (hm, izvedljivost tega je malo pod vprašajem) in nabavi hrana. Ne, da bi kupovali kar vse povprek, ampak, da se naredi en spisek in se nabavi osnovne stvari. Drugače pa imamo tudi nekaj oblačil (sploh za močnejšo deklico – zanima me št.), pa kake barvice,…
LP
Oj!
Saj v končni fazi so veseli vsega!
Res! Niso ne zahtevni in ne razvajeni. Dejstvo pa je, da jim trenutno primanjkuje denarja, saj dedek dobi vsega 120.000 sit na svojo hranilno knjižico, vse ostale račune in prilive so jim blokirali.
ZATO potrebujejo denar! Da plačajo položnice in da si kupijo hrano.
Za 5 ljudi jim čez mesec ostane borih 30.000 sit.
Ko bodo imeli urejen še malo bolj stanovanjski problem pa bi radi vzeli še kaj več. To ni da nočejo, le nimajo kam dati trenutno in toliko ne potrebujejo.
Babica in dedek, sta se res lepo zahvalila vsem. Vesta pa tudi, da je zdaj tak odziv zaradi tega, ker so bili na TV in da bo vsa stvar kmalu pozabljena in ne bodo pač dobili vsega tega kar bi lahko zdaj v tem momentu. Ampak…res imajo problem tudi s prostorom.
Res je najboljša ideja, da se odpre na forumu poseben račun kamor se lahko stekajo sredstva. Kolikor pač lahko kdo pomaga in je potem ta račun odprt za to družino.
Andreja lahko sproti iz meseca v mesec poroča kaj potrebujejo, do konca meseca se lahko nabere nekaj denarja in se iz tega plača položnice. Andreja jih prinese in potem se gre to z neko osebo iz centra, zavoda, ali foruma plačati, da se vidi da je šel denar res v prave namene.
POvedala bo kaj rabijo ( tudi materialno ) in se potem to sproti zbira in se jim dostavlja. Denar bi šel večinoma za položnice in hrano, ostalo bi zbrali kar več ne potrebujemo!
Upam, da bo Primož vedel kaj več napisati o tem računu, kako in kaj.
Jaz vam lahko le preko foruma pišem in vas obveščam kako jim gre in kaj potrebujejo.
Mislim, da je ta družina, sploh otroci res vredna pomoči in usmiljenja in da imamo tudi veliko zagotovilo, da bodo stvari in denar prišli res v prave roke.
P.S:
Ne vem sicer kako čisto točno deluje ta zavod na forumu a ob vsem tem se mi je porodila misel, da bi stvari, ki jih ne rabimo lahko vseeno zbirali in bi potem ljudje, ki so pristojni za to malo pogledali kdo to potrebuje in jim dostavi.
Enkrat eden, enkrat drugi.
Stvari je veliko, ljudi.ki bi jih bili veseli pa tudi.
Jaz vam vsekakor še poročam kako stvar teče!
Pa lep večer!
Vallery!
Jaz nisem nikogar napadla, da česa noče vzeti. Štekam, da najbolj rabijo denar. si pa ti napisala, da bi lahko šel v neprave namene (alkohol). Zato sem pomislila na položnice in na konkretno hrano. Konec koncev je cilj denarja enak.
Moja ponudba še vedno velja.
Ej, Žogica Nogica, nisem ciljala nate, sploh ne! Sorry če se je tako prebralo.
Pisala sem nasplošno tudi svoja razmišljanja in zdaj pač tudi malo več vem, ker se je šla Andreja k njim pozanimat.
Pa tudi, da tema ne pobegne na drugo stran!
Tebe čisto razumem, saj raumišljaš zelo podobno kot jaz.
Pač sem podala še eno mnenje več!
Hvala in lep večer!
Vallery!
Oj TaNiTa!
Ja, mislim, da za take “malenkosti” ne bi smel biti problem.
Po moje tudi če se zberejo in jih potem odpeljemo, ne bo nihče rekel, da ne vzamejo! Nasprotno, veseli bodo.
Za res tiste večje pa trenutno ni prostora- kasneje! ( besede babice ).
Se bi pa morali zorganizirat, da stveri zberemo in potem odpeljemo na njihov dom!
Jaz zdele šibam v Lj. tako da me kaki dve uri ni, potem pa gremo naprej!
Pa, pa!
Vallery!
Saj ne vem, če ni to čisto mimo, ampak, če bi jim prav prišla hrana, ali lahko podarimo kakšen bon za nakup v Intersparu? Razmišljala sem tudi, da bi svoje nakupe nekako podvojila in jim potem nesla. Ali bi to bilo žaljivo? Vem, da bi sama v taki situaciji najraje dobila denar, malo me pa le skrbi pijača, ne me spluvat prosim…
aika!
Meni se zdi ideja super!
Super bi bilo, ko bi vse, ki želimo kaj podariti ( igrače, CD-je, obleko, knjige, pohištvo,….ma skratka vse kar ne potrebujemo ) zbrale stvari na eno mesto ( Primož povej kam naj stvari vozimo! ) in potem naj med.over.net v sodelovanju s POP TV ( ali pa kar sam, organizira eno tako prednovoletno akcijo, malo pošnofa kdo kaj rabi in se to potem odpelje ljudem, ki preverjeno res kaj rabijo.
Tudi hrana ( ideja aike ) bi bila dobrodošla ( to bi tudi sama naredila, sigurno rajši kot denar )
Če pa kdo hoče prispevati ( vsaj ta mesec za to družino, ki ima trenutno zablokirane vse račune ) za položnice, pa naj kar Primoža kontaktira ali pa na forumu Zavod in naj se z njim dogovori kako in kaj naj nakaže denar.
Vsak tolar bo dobrodošel, saj pravim vsaj ta mesec, da poravnajo račune, potem bo tudi za njih lažje.
Zraven naj seveda napiše komu je denar namenjen in ne dvomim, da ne bo prišel v prave roke.
S tem bi pomagali veliko tem, ki kaj potrebujejo, so v stiski in si ne morejo kupiti sami!
Ideja se mi res ne zdi slaba!
Kaj pa vi pravite?
P.S:
Mislim, da sem dobila prevoz za kavč in bo kmalu na pravem mestu. Samo še potrdilo prevoznika čakam!
Naj vam sije sonček, četudi ga danes ( še ) ni!
Vallery!