Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Za pogreti

Za pogreti

Kaj kuhati, da se v istem dnevu zvečer pogreje in poje?
Brez jedi na žlico.

Vse se da pogreti ali pojesti hladno.

Ričet.
Pogretega ješ z vilicami 🙂

Tudi pri nas kuhamo tako gost ricet, da bi ga drugi dan lahko jedli z vilico 😂

Drugace, ce imas MW lahko pogrejes vse.
Ce nimas, se pa malo znajdes in prav tako lahko vse pogrejes.

Testenine, rižoto, karkoli. Lahko pa narediš omako prej, nato pa skuhaš testenine ali riž ali polento ali ajdovo kašo, in jo dodaš omaki.

Druga opcija je lazanja ali musaka, kjer prej pripraviš, vendar še ne spečeš, temveč potem prižgeš pečico. Vendar se to peče dlje časa kot kakšne testenine kuhajo.

Testenine se ne pogreva. Nimaš velik izbire, če tekoče ne sme bit in da se sam pogreje.

🤣😂😂😂😂🤗🤗🤗🤗🤣🤣🤣😂😂😂😂😂

Zakaj se testenin ne pogreva?
Če jih skuhaš al dente in kupiš dovolj kakovostne, tudi s pogrevanjem ne bodo razpadle oziroma postale pocaste. Shraniš jih v nekaj s pokrovom, daš v hladilnik, pogreješ počasi in tako, da dodaš malo vode. Nekateri jih tudi tako, da jih na cedilu prelijejo z vročo vodo. Tudi drugim jedem je dobro dodati malo vode, recimo zrezke ali polpete malo poškropiš, in pridejo lepo sočni.
Lahko pripraviš tudi kako močnejšo solato (dodaš jajca, fižol, mocarelo/sir, paradižnik), pa da se zvečer samo zabeli, in zadostuje, če zraven poješ kos kruha, če samo solata ni dovolj. Edino zeleno solato je v tem primeru dobro trebiti na roke ali s plastičnim nožem, da ne dobi rjavih robov.
Pripraviš testo za pico, ga razvaljaš, daš na pekač, pripraviš omakco, naribaš sir in shraniš v hladilnik, in si ga tisti, ki kuha zvečer, samo še nadeva in speče. Enako recimo nadevane bučke/jajčevce.

Testenine, ki ostanejo, pustim v vodi. Ko jih spet uporabim, jih odcedim in sperem pod vročo vodo (če ostanejo). Skuham toliko, da se sproti vse poje.

V tem času, ko se ubadaš s pogrevanjem pocastih testenin, skuhaš frišne. Nikoli mi ni jasno, da ljudje ne morejo potrpeti 15 minut.

Tudi testenine se komot pogrejejo, saj jih ni treba prevreti.
Če so zmešane z omako ali čim, jih pač daš v teflon in na hitro pogreješ. Če so gole, pa pogreješ samo prelivko, da prevre in preliješ čez testenine, ki so bile na sobni temperaturi, pride čisto lepo toplo.
Rižoti dolijem malo vode in pogrejem.
Pire ne pogrevamo, a je zraven kakšna topla omaka.
Marsikaj se pa lahko poje tudi na sobni temperaturi.

Nimam mikrovalovne pečice. Gre za 13.letnega otroka, ki pride domov po treningu (jaz sem vsak drug teden v popldanski smeni) in želim, da poje še kaj toplega in kaj drugega kot kruh in mleko. Če je že narejeno bo pogrel in pojedel, sam si noče delati in tudi solat ne je.

Par dni nazaj je bila ena tema glih o tem, kaj se da pripraviti vnaprej. Daj pobrskaj malo no. Naslov je bil nekaj o spet živ žav ali nekaj takega. Je bilo dosti dobrih idej, npr vnaprej pripravljene solate v kozarcih. Fora je da mora listna zelenjava na vrhu da ni v stiku s polivko, pred uporabo pa samo pretreseš kozarec in solata je zmešana, je pa pomemben vrstni red. Daj poišči sama no, jaz nimam časa ti zdaj iskat.

Aja, ta tema je bila odprta v soboto ali nedeljo, če kaj pomaga.

Poišči na youtubu Masterchef Junior, katerokoli sezono (ok prva je bolj švoh) in naj prisilno gleda DDDDD

Par dni nazaj je bila ena tema glih o tem, kaj se da pripraviti vnaprej. Daj pobrskaj malo no. Naslov je bil nekaj o spet živ žav ali nekaj takega. Je bilo dosti dobrih idej, npr vnaprej pripravljene solate v kozarcih. Fora je da mora listna zelenjava na vrhu da ni v stiku s polivko, pred uporabo pa samo pretreseš kozarec in solata je zmešana, je pa pomemben vrstni red. Daj poišči sama no, jaz nimam časa ti zdaj iskat.
[/quote]

Ženska napiše, da sin ne je solat, ti njej nakladaš o solatah.

Ženska napiše, da sin ne je solat, ti njej nakladaš o solatah.
[/quote]

Tam so recepti za mešane solate, torej tudi meso, piščanec, ribe, jajca itd. Zraven se pač znajde še nekaj zelenjave, probat podtaknit ni greh ;D

Sploh pa, mulo je zadosti star da si sam kaj pripravi, ali pa naj si ne izmišljuje P

Nekateri jemo na dva dobesedno kvadrat joj ste nemirne, jutri bo 300 vprašanj kako se bo hujšajo. A povèm kako? 😂🤣😂😂😂💪🏽😂😂😂 zakaj tabela v solati, 🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂
Preveč polne ritmi imate.

Vpiši ga na kosilo v šoli. Tako bo jedel topli obrok pred treningom, po treningu pa kar si bo vzel iz hladilnika. Tudi zate bo lažje.

Mislim, da tezava v tem, da tebe skrbi, ne v tem, da bi bil otrok v resnici lacen. Ker ce bi mu manjkalo hrane, bi jedel tudi kaj na zlico. Na koncu pa sploh ni pomembno, ali je hrana topla ali hladna. Je lahko tudi sendvic in salca caja – tega lahko celo skuhas vnaprej in das v termovko, ce mislis, da si ga mulc ne bo skuhal sam.

Da bo tebi lazje v sluzbi: za pogrevanje so uporabne vse sorte zrezkov v vseh sortah omak. Pa rizote in testenine z vsemi sortami polivk, samo par zlic vode je treba dodati. Jajca lahko vnaprej prezvrkljas, solis in shranis v posodico s pokrovom. Zliti mesanico v ponev in premesati ni nic bolj zahtevno kot pogreti makaronflajs.

Ali pa, ce imas moznost, kupi mikrovalovko. Ali pa, kot je ze nekdo svetoval, naj hodi v soli na kosila.

Tud za 7dni niste sposobne napisat prilagojenih receptov. Ni cudn da deci bezijo od vas!

Rizota
Lazanja
Testenine
Zrezki

To je vse kar zmorete???

Ma kar ti piši ko si tako pametno.

a pol je problem, da v bistvu ta skrbna mama ne zna kuhat, pa rabi recepte?
ja, pol naj pa tako pove, ne pa, da kot problem otroka izpostavlja.


Praktično vse se lahko pogreje. Razen kakšne školjke in podobno.

Jaz imam najraje topel burek in kebab.

New Report

Close