Za pogreti
Testenine, rižoto, karkoli. Lahko pa narediš omako prej, nato pa skuhaš testenine ali riž ali polento ali ajdovo kašo, in jo dodaš omaki.
Druga opcija je lazanja ali musaka, kjer prej pripraviš, vendar še ne spečeš, temveč potem prižgeš pečico. Vendar se to peče dlje časa kot kakšne testenine kuhajo.
Zakaj se testenin ne pogreva?
Če jih skuhaš al dente in kupiš dovolj kakovostne, tudi s pogrevanjem ne bodo razpadle oziroma postale pocaste. Shraniš jih v nekaj s pokrovom, daš v hladilnik, pogreješ počasi in tako, da dodaš malo vode. Nekateri jih tudi tako, da jih na cedilu prelijejo z vročo vodo. Tudi drugim jedem je dobro dodati malo vode, recimo zrezke ali polpete malo poškropiš, in pridejo lepo sočni.
Lahko pripraviš tudi kako močnejšo solato (dodaš jajca, fižol, mocarelo/sir, paradižnik), pa da se zvečer samo zabeli, in zadostuje, če zraven poješ kos kruha, če samo solata ni dovolj. Edino zeleno solato je v tem primeru dobro trebiti na roke ali s plastičnim nožem, da ne dobi rjavih robov.
Pripraviš testo za pico, ga razvaljaš, daš na pekač, pripraviš omakco, naribaš sir in shraniš v hladilnik, in si ga tisti, ki kuha zvečer, samo še nadeva in speče. Enako recimo nadevane bučke/jajčevce.
Tudi testenine se komot pogrejejo, saj jih ni treba prevreti.
Če so zmešane z omako ali čim, jih pač daš v teflon in na hitro pogreješ. Če so gole, pa pogreješ samo prelivko, da prevre in preliješ čez testenine, ki so bile na sobni temperaturi, pride čisto lepo toplo.
Rižoti dolijem malo vode in pogrejem.
Pire ne pogrevamo, a je zraven kakšna topla omaka.
Marsikaj se pa lahko poje tudi na sobni temperaturi.
Par dni nazaj je bila ena tema glih o tem, kaj se da pripraviti vnaprej. Daj pobrskaj malo no. Naslov je bil nekaj o spet živ žav ali nekaj takega. Je bilo dosti dobrih idej, npr vnaprej pripravljene solate v kozarcih. Fora je da mora listna zelenjava na vrhu da ni v stiku s polivko, pred uporabo pa samo pretreseš kozarec in solata je zmešana, je pa pomemben vrstni red. Daj poišči sama no, jaz nimam časa ti zdaj iskat.
Par dni nazaj je bila ena tema glih o tem, kaj se da pripraviti vnaprej. Daj pobrskaj malo no. Naslov je bil nekaj o spet živ žav ali nekaj takega. Je bilo dosti dobrih idej, npr vnaprej pripravljene solate v kozarcih. Fora je da mora listna zelenjava na vrhu da ni v stiku s polivko, pred uporabo pa samo pretreseš kozarec in solata je zmešana, je pa pomemben vrstni red. Daj poišči sama no, jaz nimam časa ti zdaj iskat.
[/quote]
Ženska napiše, da sin ne je solat, ti njej nakladaš o solatah.
Ženska napiše, da sin ne je solat, ti njej nakladaš o solatah.
[/quote]
Tam so recepti za mešane solate, torej tudi meso, piščanec, ribe, jajca itd. Zraven se pač znajde še nekaj zelenjave, probat podtaknit ni greh ;D
Sploh pa, mulo je zadosti star da si sam kaj pripravi, ali pa naj si ne izmišljuje P
Mislim, da tezava v tem, da tebe skrbi, ne v tem, da bi bil otrok v resnici lacen. Ker ce bi mu manjkalo hrane, bi jedel tudi kaj na zlico. Na koncu pa sploh ni pomembno, ali je hrana topla ali hladna. Je lahko tudi sendvic in salca caja – tega lahko celo skuhas vnaprej in das v termovko, ce mislis, da si ga mulc ne bo skuhal sam.
Da bo tebi lazje v sluzbi: za pogrevanje so uporabne vse sorte zrezkov v vseh sortah omak. Pa rizote in testenine z vsemi sortami polivk, samo par zlic vode je treba dodati. Jajca lahko vnaprej prezvrkljas, solis in shranis v posodico s pokrovom. Zliti mesanico v ponev in premesati ni nic bolj zahtevno kot pogreti makaronflajs.
Ali pa, ce imas moznost, kupi mikrovalovko. Ali pa, kot je ze nekdo svetoval, naj hodi v soli na kosila.