Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Za popiz**** 33 let pa še vedno čist mozoljasta

Za popiz**** 33 let pa še vedno čist mozoljasta

Jao, punce drage, dajte mi pomagat. Še vedno sem mozoljasta. Imam itak brazgotine in flekce, da se mi pa iz dneva v dan delajo mozolji…to pa ni več res.
Imam skinoren za zvečer…Ne vem več, katero kozmetiko naj uporabljam, sploh ne preizkušam več. Kreme si niti ne dam več gor, ampak samo puder, ki je Lancome, brez olj.
Jedla sem že roaccotane tablete, pa še ene druge…
Počasi mam tega dovolj in že obupujem. Sonce mi škodi, več kot očitno, ali pa mogoče sončna krema. Saj več ne vem. :(((((

Ali ima katera kak pameten nasvet?
Aja, pri hrani pazim, ni neke razlike. 🙁
Naj gre vse v rit! 🙁

Očitno imaš preveč moških hormonov. A pri endokrinologu si že bila? PCO-a nimaš?

A h kozmetičarki hodiš, da ti globinsko čisti pore?

Kaj pa laserski posegi za mozolje? Baje pomagajo, saj uničujejo tudi bakterije, ki povzročajo vnetje mozoljev (nekaj takega). Tudi za brazgotine je laser priporočljiv.

Tudi jaz imam problem z nečisto kožo a veliko manj kot nekoč. Delam pa to, kar sem zgoraj napisala, plus kravjega mleka ne pijem, sirov ne jem, slaščic se izogibam – pač ta živila so pri meni problem, pri tebi je mogoče kaj drugega.

Aja, pa zelo mi je pomagal tudi silicijev gel – kupiš v lekarni.

Lp

kvas v tabletah (se dobi v drogerijah) in skinoren. To je pri nas naredilo ČUDEŽ. Samo skinoren ni nič pomagal. Zdaj uporabljamo oboje. Rezultati so se pokazali po enem mesecu jemanja kvasovih tablet.

– izloči mleko iz prehrane
– jaz pijem glino in ful pomaga
– maske iz gline so tudi čudežne(enkrat tedensko)
– obraz umivam z temle:
http://www.or-ca.si/Negovalna_kozmetika/100_Pure/Nega_obraza/{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Cistila_in_toniki_za_obraz/100_Pure_{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Cistilna_morska_pena_z_evkaliptusom_105ml.html
– nujno nemastna krema z faktorjem (kreme za sončenje meni pore zabijejo)
– pa pit veliko vode
– zvečer, ko si umijem obraz se namažem z jojobinim oljem (dela čudeže)

Enako stara, poskusila že vse izdelke na trgu, vendar je vzrok mozoljavosti v neravnovesju hormonov.
Pred leti sem jemala tablete Clinofug, ki pa se jih na žalost pri nas ne dobi več, so pa pomagale.
Lani sem imela zadosti in šla k dermatologu, predpisal mi je kontracepcijo, po pol leta jemanja je koža spet super, sem pa imela na začetku jemanja (2 meseca) vse stranske učinke kontracepcije tudi tiste, ki so skoraj nemogoči, vendar se je vse uredilo. Enkrat dnevno se še mažem s Skinorenom.
Na tvojem mestu bi se spet (verjetno si že bila glede na to, da si jemala Roaccotane) odpravila k dermatologu, mogoče tudi k endokrinologu.

tudi problema z mozolji, sicer ne ves mesec

kožo imam pa izredno suho!!!

res pa je da nikoli nisem jemala kontracepcijskih tabletk, od poroda najprej imam obroček

mleka pa nikoli nisem marala, jem zdravo

je rešitev zame edino kontracepcijska tabletka?!

ti lahko dermatolog predpiše kontracepcijske tablete?! potem grem h dermatologu in ne ginekologu

Jaz ti pa povem, kaj je vzrok – najverjtneje. Tudi sama sem imela tak problem, nič ne pomaga, tudi Clinofug ne, ki ga ena omenja.

Vzrok so glivice v črevesju!!!!!!!! Pa ne nujno kandida – ves svet pozna samo to vrsto, jih je pa precej več. Pojdi na bioresonanco, imela boš strogo dieto pol leta. No, stroga je prvi mesec, potem se malo rahlja. Nič sčadkorja – to je absolutno prepovedano, v vseh oblikah. Tudi med in sadje (prvi mesec), vse fruktoze, laktoze, sirupi (vse to v hrani),… Nič bele moke, belih testenin, belega riža in svinjine.

Jaz sem šla čez to, razlika je očitna, koža lepa. To je edino, kar ti bo pomagalo. Po mojem tudi hormoni niso problem. Moja terapevtka je rekla, da ima vsaj 85{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi preveč glivic in jim delajo raznorazne probleme.

Bila sem čisto mozoljasta, tudi ko je mozolj na ovršini kože izginil, so mi ostale trde bulice pod kožo. Pomagalo ni nič, dokler nisem poskusila Avene Diacneal kreme. Uporabljala sem jo 5 mesecev vsak večer, jutraj pa Avene Cleanance. Kožo si čistim z gelom brez mila (zelene barve, isto Avene).
Zdaj uporabljam samo še Cleanance (zjutraj), Diacneal pa le na posameznih mozoljih ko/če se pojavijo.

Dermatolog ti pregleda kožo in predpiše terapijo – mogoče zate kontracepcija sploh ne bo primerna ali potrebna. Me je pa poslal še h ginekologu ampak le, da je povedal ali je tak način kontracepcije oz. zdravljenja zame primeren. Recept mi je napisal ginekolog.

ne more ti dermatolog predpisat hormonske terapije, lahko jo samo priporoči, po tablete pa moraš h ginekologu.

pa še nekaj.
niso vse kontracepcijske tablete namenjene tudi odpravi mozoljev. nekatere jih lahko še dodatno vzpodbudijo.
klasične KT namenjene zdravljenju aken so diane 35

O, punce, SUPER STE! Bom upoštevala vse nasvete.
Aja, naj povem, da je meni dermatolog Bartenjev, ko sem bila stara 16 let napisal recept za Diane 35. Jemala sem jih 7 let z dvema presledkoma. Pa ni bilo nekega efekta. Ampak itak sem zaščito tudi potrebovala. :))) Lani sem pa poleti zopet nekaj mesecev jemala te tablete, pa sem nehala, ker je bilo še slabše. Pa še slabše bi bilo, ko bi jih potem nehala, če bi se med jemanjem koža poboljšala. Tako da bo res treba še na kakšne preiskave. Si bom pa nabavla nekaj teh vaših predlogov.

A si prepričana, da so to akne? Oprosti, nisem vsega prebirala. Rada bi samo omenila, da obstaja kar ekaj kožnih bolezni, ki se pojavijo v zrelih letih, pa tudi izgledajo kot mozolji…

Jaz do 35 leta nsem imela nikakršnih problmov s kožo – nikoli nobeneg mozolja, potm pa nenadoma stalno nekaj na obrazu, fleki, mozoljčki, lišaji, skratka groza.

Šla sem k dermatologu, ki me je poslal takoj na test za heliobak bakterijo in še kri dat, da preverijo za alergijo. Alergična nisem na nič, heliobak pa sem imela.
No dermatologinja me je poslala k splošni zdravnici, da mi seveda predpiše antibiotike.
Dobro, to sem vse pojedla…

Pa so mi še kar natajali neki mozoljčki, pa dermatologinja kar nekaj, non stop ene kreme in to kar drage mi je prodajala.

No pa sem šla k splošni zdravnici, ki mi je ugotovila kožno bolezen (Rozacea).
Dala mi je antibiotike, s katerimi sem težavo takoj odpravila, vendar pravijo da se to kar pogosto ponavlja. Sedaj 2 leti in še malo nimam antibiotikov imam pa kremo, s katero se občasno namažem, ko se kaj pojavi, do sedaj je še vse super, bom pa videla.

Skratka – na sonce ne smem, čeprav jaz seveda grem ali pa ful zaščitno kremo na obraz, začinjene hrane nebi smela, alhkohola…

Pa še nobene umetne kreme, pa čimmanj pudra itd. na kožo dajat, samo naravne kreme.

Evo take so moje izkušnje s kožo.

So, so akne, ker so že 20 klinčevih let na mojem frisu. Včasih več, včasih manj. Sem mislila, da bo po porodu kaj bolje. Ja, pa ja de.

Ali mi mogoče predlagate kakšne naravne kreme? Pa kakšno kremo za na sonce?

Meni zdravnica napiše recept (plačlijv) za kremo na bazi olivnega olja, vendar mi je v lekarni rekla, da je to v bistvu brez veze, ker je kar draga, notri pa ni nič drugega razen olivno olje in pač to, sem pozabila kakose reče (ta bela osnova, katero mešajo z raznimi stvarmi, da rata krema), mislim, da se reče belobaza. Ja evo sem šla preverit 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} olivno olje v belobazi piše gor.
No je že dolgo nisem kupila, ker je mislim da nekje 30 – 40 eur, rok trajanja pa je samo 2 meseca ali misim da celo 1 mesec.
No meni so rekli, kar olivno olje in pika. Tako da drugega, razen še otoških krem sploh ne uporabljam (seveda pa te niso naravne po moje). Vse kar sem si v lekarni kupila naravno, mi ni odgovarjalo, sedaj sem se spmnila, da mogoče Loccitane, kakšna Immortele krema bi bil tudi fajn, ampak to sem že pred leti uporabljala, pa tko no, nič posebnega, je pa bolj naravna.

Z zaščitnim faktorjem pa imam kar Daylong 30 SPF za dojenčke, kar od tamalga, oba imava isto.

Imam pa kar zelo suho kožo in tudi jaz nisem še našla kremo, ki bi mi popolnoma odgovarjala, pa da ni preveč umetna seveda.

1.Izogibaj se krem s komedogenimi sestavinami, skratka ne pacaj kože po nepotrebnem:).
2.Uporabljaj kisline – glikolno (deluje kot kemičini piling), pa salicilno…Seveda mislim izdelke v katerih se te reči nahajojo. Ena je že omenjala Avene Diacneal (6{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}glikolna kislina), pa Cleanance K (AHA kisline). Pa še in še je tega, Skindoctors al kako se že imenuje (avstralska kozmetika, mislim da se dobi tudi v lekarnah), tudi Loreal ima en piling kit z glikolno kislino, samo se ga ne dobi pr nas, salicilne ima precej tudi oranžna linija od Neutrogene (piling, maska in losjon so enkratne reči), pred časom je imel celo Avon eno linijo z glikolno kislino, mislim da Anew, samo so tudi nekaj potem spreminjali sestavine, tako da je tole bolj kot ne informacija za preverit…
Pa še in še je tega, Rougj ima super glikolno kislino (ne vem, če se dobi v Sloveniji…)…Clinique ima krasen dvofazni tonik s salicilno kislino v vodni raztopini (oziroma je dvo fazni tonik, se ga pretrese). Ne kupuj salicilne kisline v lekarni, ker je topljena v alkoholu, pa ne kupuj Clinique tri step linije, ker je tudi polna alkohola – ponudili ti jo bodo 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.
3. Ne uporabljaj izdelkov z alkoholom, polne so ga razne “clear skin” linije, toniki pa sploh.
4. Diane 35 nimajo tolk pozitivnih učinkov,da bi se splačalo trpet njihove stranske učinke.
5. Izdelke z glikolno kislino ne uporabljaj vsak dan, dovolj je 2-3xna teden par mesecev, pa malo premora, pa spet. Pa nanašaj jo zvečer, zjutraj pa puder ali kremo za dobrim (po možnosti mineralnim – cinkov oksid) zaščitnim filtrov.
6. Stran od roucattane – je teratogena reč.

Vse je sprobano na lastni koži in preverjeno deluje že leta.

ker ravno razmišljam, da bi se nad mozolje spravila s temi tabletami, saj imam sicer zelo suho kožo

Jaz vem samo to, da jih ginekologi ne predpisujejo (oz. ne želijo predpisvat) ženskam, ki nameravajo imeti še otroke.

med resne stranske učinke spada povečana možnost tromboze in raka na dojki, čeprav to zadnje ni potrjeno.

med ostale stranske učinke pa

Pogosti: slabost, bolečine v trebuhu, povečanje telesne mase, glavobol, depresivno razpoloţenje, spremembe razpoloţenja, občutljive ali boleče dojke.
Občasni: bruhanje, driska, zastajanje tekočine, migrena, zmanjšanje libida, povečanje dojk, izpuščaj, urtikarija.
Redki: neprenašanje kontaktnih leč, preobčutljivost, zmanjšanje telesne mase, povečanje libida, izcedek iz dojk, vaginalni izcedek, nodozni ali multiformni eritem (vozličaste vnetne spremembe na koţi).

Če imate hereditarni angioedem, lahko eksogeni estrogeni izzovejo ali poslabšajo simptome angioedema (glejte poglavje Preden boste začeli uporabljati zdravilo Diane).

Za brez mozoljev leta…
Bi te zelo lepo prosila, če mi poveš katere izdelke uporabljaš zjutraj, zvečer, ….s katerimi si očistiš ličila… Ker vidim, da se spoznaš. 🙂

Hvala.

Jaz imam tudi zelo suho kožo.
Jemljem 3 leta Diane 35 in imam 1 mozolj letno (prej pa uhuhuh).
Vmes, če sem kdaj prekinila jemanje (obdobja samskosti :D) so se mi mozolji spet pojavili.

Moja nega gre takole:
Zima: 3x tedensko zvečer Avene Diacneal (6{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}glikolna kislina), namazan na tanko. Lahko nazaćetku malo pika, ampak to je pri vseh kislinah). Ostale dni Neutrogena s salicilno kislino (oranžna tuba, krema). Za okoli oči uporabljam kakšne lahke reči, trenutno imam od Nuxe-a, prej Clinique All about eyes (nič posebnega sicer, le lepo navlaži kožo).
Kožo čistim zjutraj s kakšnim navadnim čistilnim gelom (trenutno modra Balea iz DM, zvečer z Neutrogeninim piling gelom iz taiste oranžne kolekcije tudi s salicilno kislino). Odličen je za odstranjevanje make upa.
Tonike menjavam, ene parkrat na teden zvečer uporabim Clinique mild clarifying lotion (dvofazni tonik s salicilno kislino, brez alkohola). Drugače trenutno uporabljam tudi Loccitanov Immortele tonik ter Cera di Cupra tonik. Vsi so brez alkohola – alkohol mozoljasto kožo le izsuši in lojnice “podivjajo” ter začaran krog je tu.
Občasno glinena maska, Neutrogenina je super, pa tudi drugih glinenih mask je na trgu kar precej.
Puder nosim večinoma Lancomov teint idole, precej pa uporabljam tudi Bourjois, tega “zadnjega” na pumpico.

Poleti se izogibam kislinam, že pozimi jih uporabljam samo zvečer. Bog ne daj s kakšnim Diacnealom na sonce! Poleti uporabljam zvečer parkrat na teden Neutrogenino kremico s salicilno), čez dan pa samo tonik.

Sicer se pa velja izogibati komedogenim sestavinam v kremah (pri belobazi mi gredo kar lasje pokonci, meni je pore totalno zamašila). Olivno olje je seveda zelo koristno za kožo in na splošno za telo, za zdravje, samo mozoljev pa tudi ne bo odpravilo. Ga je škoda mešati v belobazo. Komedogenih sestavin je cel kup, razna olja, maščobe…se mi jih ne da zdele naštevat, stric google jih zagotovo najde:).
Enim znajo mašiti pore tudi mineralni UV filtri kot sta cinkov in titanov oksid oziroma dioksid (meni na srečo ne), čeprav so to najbolj zanesljivi filtri, sploh pri uporabi kislin. Paeterična olja znajo tud dražit kožo (decleor naprimer).

Moj nasvet je, da posizkusi z Avene Diacneal parkrat na teden zvečer pa z Neutrogeno. V tej kolekciji od Neutrogene je vse ok razen tonika. Boš videla, če ti odgovarja, lahko še vedno poskusiš potem s kakšnimi dražjimi kislinami kot naprimer Rougj, Skindoctors….

Sicer pa pilinge z glikolno kislino izvajajo tudi po dermatoloških centrih in baje so rezultati odlični. SEveda uporabljajo precej večje koncetracije kisline kot so te v izdelkih za domačo upoarbo.

No, to je moj recept, preizkusila vse mogoče, tole se je dejansko obneslo. Diane 35 nočem videti niti od daleč, da ne naštevam vseh mogočih stranskih učinkov. Da bi jih pa zdravniki predpisovali samo ženskam, ki ne bodo imele več otrok je pa čista nebuloza. Za tiste je na voljo dovolj druge kontracepcije. Dejstvo je,da Diane pri hudih aknah res pomagajo, za običajen kontraceptiven učinek pa je sedaj na trgu dovolj blagih, nizkodoznih tabletk, tako da res ni potrebe da bi Diane 35 jemali vse vprek.

http://www.demodexsolutions.com/

Hvala, brez mozoljev leta. 🙂

Jaz imam tudi ta puder od Lancoma. Samo pod puder še ne vem, kaj dati poleti, pa kakšno kremo z zaščitnim faktorjem svetuješ?

A je ok, če probam zjutraj in zvečer z Avene? Diacnecal za zvečer in Cleanance zjutraj?
Drugače pa imam od Neutrogene gel brez olj za čiščenje obraza za zvečer, potem pa še scinoren čez. Ma, mi nič ne pomaga. 🙁

Bom pa preštudirala tvoje kreme in si naredila en plan za nakup in uporabo.

Se zahvaljujem tudi ostalim za nasvete. Jih bom upoštevala v veliki meri.

Lepo noč!

Hej, jaz po navadi poleti pod puder dam od clinique superdefense, ima zanesljivo zaščito, teint idole je nima, pa mislim da je na splošno od Lancoma pudri nimajo. Če bi imela kak puder z zaščito, najbrž ne bi dajala spodaj nič.
Je pa res, da imajo pudri višjega cenocnega razreda veliko silikonov za lepši razmaz, kar zna biti za koga problematično, saj so silikoni lahko tudi krivec za zamašene pore.
Zelo dobra podlaga za lepo polt je tudi serum od Estee Lauder, Idealist, samo je cena astronomska, pa tudi glede zaščite ne vem, kako je.
P moje bo ok, če probaš zvečer z diacnealom, ki je res vrhunska krema, glikolna kislina zna zabrisat tudi drobne gubice, za zjutraj pa Cleanance (če ima oznako K za imenom, potem mogoče vseeno raje ne, ker vsebuje aha kisline, no jaz s tem kljub zaščiti ne bi šla na sonce). Cleanance in Cleanance K sta namreč dve različni kremi.
Skinoren bi mogoče opustila, se mi zdi, da od njega ni kake koristi, le packarija, ga pa radi predpisujejo:).

Pa mogoče da si omisliš kakšno dobro čiščenje por pri kozmetičarki.
Ma ne vem, meni je diacneal zakon.
Mogoče malo poguglaš na temo Paula s choice, se dobi samo v zda, samo baje so tudi čudežne kreme (aha kisline, glikolna, retinol….).
Pa leta nazaj je imela Dermalogica tudi baje uspehe z eno kozmetiko proti mozoljem.
lp

New Report

Close