Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Za pozdrav – zgodbica

Za pozdrav – zgodbica

Torej, najprej lep pozdrav vsem. Sem še čisto “frišna” na tem forumu, in ker vsi vemo, da je pomemben prvi vtis, se prav zares moram potruditi, da bo čimboljši.
Zdaj čisto na novo doma prakticiramo pravljice, zato (čeprav to ni pravljica) tudi vam pošiljam eno zgodbico, pa da vidimo…
Upam, da se bomo brali…

Sufijska zgodba
Mož je hodil po gozdu in zagledal lisico, ki je izgubila vse noge.Spraševal se je, le kako lahko živi. Tedaj je zagledal tigra, kako je prihajal s plenom med zobmi. Tiger se je najedel in ostanek mesa prepustil lisici.
Naslednjega dne je bog nasitil lisico s hrano, ki je prišla od istega tigra. Mož se je začel čuditi božji veličini in si dejal: “Tudi jaz bi moral leči v kot s polnim zaupanjem v Gospoda, pa bi me oskrbel z vsem kar potrebujem.”
To je počel veliko dni, vendar se ni zgodilo nič. Bil je že pred vrati smrti, ko je zaslišal govoriti glas:”O, ti, ki si na napačni poti, odpri oči za resnico! Sledi tigrovemu zgledu in prenehaj oponašati pohabljeno lisico.”

Lep pozdrav.

Pozdravljena in dobrodosla na Tjavendanu tttt,

Tvoja zgodba mi je vsec, ker ima globoko sporocilo.. Prav cudi me, da ti je ni dopoldne nihce nic komentiral. Najbrz je vzrok prihajajoci vikend, ko Tjavendan malo zamre , ne vem…. Kakorkoli napisi se kaj in pocuti se med nami kot doma…

Ljubezen je drugo sonce, ježek

Pozdrav.
Tudi meni je zgodba všeč. V sebi skriva tisto, kar vsi vemo, pa nihče ne pozna, kar vsi poznamo, pa nihče ne ve.
Kako lepo je videti ježka v tem spomladanskem večeru, kje si se potikal?
Si na kakšnem vrtu hruške iskal?
Lep večer………paty

paty

TTTT… hm… me spominja na TITO… pa vendarle… nekoliko kasno, lepa štorija, za dobro jutro predvsem globoko pomenska.

Dobrodošel(a) v naši prešerni gmajnici!

Jani

V imenu ” Vrhovne poveljnice foruma “, z majčkeno rezervno sestavo v ozadju, ti
izrekam dobrodošlico na forumu.

vojaški strateg !

Na, se že upoštevajo določila popravkov hišnega reda,
ki ga mislim pravkar pripopati gor!
Tako, dragi(a) tttt – bemti, moram it gor pogledat, koliko
teh t.-jev je ….. aha, štirje so, je že prav, tako kot štirje
mušketirji! Dobrodošel(a), pravzaprav, če si štirje t-ji,
ti lahko v množini napišem – dobrodošli, kajne? četudi bo
izzvenelo pri tem vikanje, ha, ha, ha! Torej – dobrodošli na
našo veselo gmajno, hvala za prijetne trenutke ob prebiranju sufijske zgodbice, ki da misliti! Oja, da. In le od nas je odvisno, komu bomo podobni. In če smem nekaj dodati, pa ne vzeti kot osebno naperjeno zajebancijo, temveč kot gmajnaško zajebancijo: srčno upam, tttt (o bog, a so štirje?), da bomo vsi tukaj sledili tigrovemu zgledu, da se nihče ne bi obnašal kot pohabljena lisica in bi tako drug drugemu nudili prijetno zabavo, urice smeha in veselja in da nihče ne bo samo čakal, da ga bodo drugi zabavali, ampak da bo k temu tudi sam kaj prispeval. To je tudi naš moto!

Dobrodošli ttt!
Mariči

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

New Report

Close