Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Za Primoža!

Za Primoža!

Primož, imam en predlog, čeprav ne vem, ali je izvedljiv oziroma ali si že kaj razmišljal o tem – ampak a se ti zdi to izvedljivo, da bi npr. poiskal kakšne sponzorje za ta forum, ki bi se jih tukaj pač reklamiralo – npr. bi zgoraj na vrhu bili reklamni oglasi (ali kakorkoli) in bi od tega dobička vsaj nekako poplačal ves trud tistim zdravnikom, ki tukaj tako pridno odgovarjajo, saj si kar ne morem predstavljat, da vse to počno zastonj (no, zelo lepo od njih, a mislim, da bi si zaslužili vsaj neko nagradico – poglej npr. na koliko vprašanj vsak dan odgovori dr. Pušenjak, in to z zelo kvalitetnimi in obsežnimi odgovori, pri čemer se mora tolikokrat ponavljat, da že mene boli srce, ko to gledam! :-))
No, in seveda bi menda en del bil tudi zate, ki tako lepo urejaš ta forum! 🙂 A ne bi bilo to nekako izvedljivo?
(mimogrede, tako bodo najbrž tudi zdravniki imeli še več motivacije za delo, saj dandanes pač nič ni zastonj, in čas je denar…)

Maja,

prav lepo razmišljaš. A imaš mogoče koga v mislih, ki bi bil pripravljen oglaševati?

Če mi koga pripelješ, ki bi se na Internet spoznal in ki bi vedel ali pa vsaj bil seznanjen, da je to zelo dobro. Naš sistem mislim. Saj je največji problem ravno v tem, da nas javno ne pozanjo, razen tistih, ki naš sistem uporabljajo. Čim pridemo do nekoga, ki odloča. Se vsi najšprej vprašajo: Od kje ste? kdo ste vi? Kaj je to Med.over.Net?

In jasno ostane samo pri pogovorih. To je pač žrtev majhnih in nepoznanih. Verjamem, pa da se bo tudi to spremenilo. sem pa zelo vesl tvojega razmišljanja in pohval, ki si jih izrekla.

Primož

No, me veseli, da se strinjaš z mojo idejo, Primož! Na žalost mi trenutno nihče tak ne pride na misel, morda se bo tukaj kdo spomnil kake rešitve, če se spomnim, bom seveda sporočila, a mislim, da bo sčasom že prišlo do tega, saj se dobre stvari prej ali slej prepoznajo oz. se zve za njih, in ta forum je definitivno nekaj briljantnega! 🙂 Zakaj pa npr. ne napišete nekaj o njem po časopisih (dnevnikih, tednikih, šolskih časopisih…), ne vem sicer koliko ljudi je tu gor, a lahko bi jih bilo še več in definitivno bi bil še marsikdo, če bi zvedel (jaz seveda za forum povem vsakomur, ki ga poznam in ki ima računalnik in internet! 🙂
Mogoče bi bila rešitev, da se naredijo nekakšni letaki s predstavitvijo foruma in jih npr. pošlješ raznim podjetjem, če bi bila pripravljena sponzorirat – gotovo bi se kdo odzval, najprej morda manj, potem pa bi na ta način bilo tudi vedno več obiskovalcev foruma in s tem tudi vedno več ponudnikov med podjetji – saj se bodo seveda raje reklamirali, čim večji je obisk tu – torej bi prišlo do nekakšnega pozitivnega začaranega kroga, če razumeš, kaj želim povedat.
Seveda ste pa tudi ostali tukaj vabljeni s predlogi! Naredimo, da bo naš forum zacvetel! :-))

Maja, kako si prisrčna, me veseli,da so obstajajo tudi taki uproabniki, ki bi na vsak način radi pomagali. Še samo te ideje in pisanje nam veliko pomenijo, predvsem to,d a smo na pravi poti in da delamo res dobro zadevo, ki lahko mariskomu pomaga.

Vse te ideje so odlične, saj veš kako pravijo ideje je ogromno samo do izvedbe je še daleč. Vse bomo še uredili, predvsem je pri nas največji problem, da ne odstopa od dveh pogojev. Brezplačnost za uproabnika in anonimnost. Ta zadnji pogoj, pa je tisti, ki ga ostali ne marajo, saj bi z o glaševanjem radi prišli do vaših podatkov. Big Brother sistem. Da točno vem, komu lahko kaj ponudim in zakaj.

hvala za podporo

primož

To je ravno en največjih čarov vašega foruma – anonimnost (in seveda brezplačnost tudi!), sama ravno zato sploh ne hodim na noben drug forum, saj več ali manj povsod zahtevajo podatke, no, saj nisem nek zločinec 🙂 -ampak, saj veš, pravijo, da dandanes na internetu nič ni “ziher”, tako da niti ne kupujem po netu itd., drugič pa – kaj jim je treba vseh mojih podatkov, samo zato, da preprosto izrazim eno misel, ali sodelujem v nedolžni debati – to se mi zdi povsem nepotrebno in celo nedopustno – točno tako kot si rekel – Big Brother varianta – ali Truman Show, ha, ha – “uživaj v našem svetu, kolikor hočeš, a mi te bomo med tem skrbno spremljali, saj smo mi zate ustvarili ta svet in odtlej več nimaš svoje svobode!” – ja, točno po tem principu bi eni radi delovali, in res me veseli tvoja visoka etika (ki je en od pogojev oziroma razlogov uspešnosti tega foruma), da temu ne popustiš! Kar tako naprej! Bolje da se napreduje počasi, pa se vsaj napreduje, kot pa da ubereš lažjo pot, ki pa bi vodila k propadu.
Zdaj pa spet eden od mojih kompromisov 🙂 – kaj pa če bi tem podjetjem – vsaj nekaterim – zadostovalo že to, da npr. ti z nekaj anketami (veliko takih anket je tudi že bilo) zbereš relevantne podatke (ostalo jih pa nič ne briga!), kot so spol, starost, izobrazba, interesi oz. zanimanja – in evo, to je to, kaj pa jih ima še zanimat – no, mogoče le še, s katerega dela Slovenije smo – da se vidi npr. razmerje Štajerci, Primorci,… Mogoče še kaka malenkost, a na tak način bi se vedelo obenem dovolj in ne preveč, vedeli bi to, kar “morajo” vedet (če že sploh kaj morajo), ne pa tudi tistega, česar jim ni treba! In to lahko obrnemo tudi kot prednost – namreč, da se jim da vedeti npr. koliko obiskovalcev imajo neanonimni forumi, koliko pa takšni, anonimni, pa bodo potem najbrž tudi oni raje sodelovali tukaj, kot pa nekje, kjer je gor največ 100 ljudi!

Maja, dobro razmišljaš,

vendar ni bistvo v vseh osebnih podatkih. Naj ti malo razložim logičnost računalniških podatkov, ki jih zbirajo portali in spletne strani. Zakaj bi oglaševalci želeli plasirati bannerje iz svojih sistemov in ne iz našega. Prvič, ker jim ne damo možnosti uporabe vseh podatkov, če pa bannerje prikazujejo iz svojih sistemov pa vidijo vse. Večjo kot imajo mrežo, lažje te nadzirajo. tehnično pa zadeva izgleda takole. Ko ti prideš na našo stran, ti banner dodeli nek cooky ali nek znakec, ki se spravi v tvojem brsklalniku. Jaz na tej unikatni oznaki, lahko sledim, kaj ti gledaš, ni rečeno, da poznam tvoje ime in priimek inštevilko, vem samo tvoj Nick, tvojo IP številko in sedaj gledam, kaj ti iščeš po naših straneh, Bistvo te oznake, pa je, če se ti izklopiš in priklopiš nazaj, si že označena in vem,d a si ista oseba. Ker pa imam mrežo oglaševanja, pa gledam vse, najprej si bila malo na dnevniku, malo na matkurji, malo na kompasu, nato pa si prišla na med.over.net in si gledala starši staršem, nato si šla na neplodnost in še spraševati psihiatra, o stresnem življenju in ločitvi, ker ne moreš imeti otrok. Vse to se vidi, kdo sprašuje, če te ožigosam z cookijem. ker pa je slovenija majhna, pa se da zelo zožiti, uorabnika, kdo je in od kje. Ker vem vse te podatke, ti bom zato prikazoval točno določene oglase. Recimo za umetno oplojevanje, v avstriji samo 40.000 eurov. In tako anprej, da ne govorim,d alahko vidim še vse ostalo na drugih straneh, kaj si gledala, tako si lahko ustvarim tvoj internetni profil in na ta način prodajam oglasni prostor. Upam,d a si vsaj malo razumela, kaj se da in kaj sem hotel povedati, kaj je anonimnost.

Zaradi vseh teh razlogov, bi se rad držal te anonimnosti, saj so naše teme preveč občutljive, da bi podatke dajal na razpolago. Ko bi čez čas tto izvedeli, bi bil jaz tista največja svinja, ki sem zagotavljal in govoril o anonimnosti, potem pa vas takole nategnem, samo zaradi zaslužka.

ja računalništvo, to je res Big Brother. Ampak eni nad težavami drugih prav uživajo, še posebej če vem čigave so.

Primož

Sranje……hmmm…daj nea jim povej kaj sem gledal tri dni nazaj :))))))))))))))

Primož kaj pa če cookieje redno brišemo?

Če jih redno brišeš, potem ni problema, smao jih moraš vedno kadar se na novo priklopiš na web.

Izjemno dobro je če uporabljaš program Opera, ker lahko vsako cookiranje iz strani bannerjev zavrneš in se ti ne štejejo v obisk in analizo.

Primož

Ga že downloadam, pa da vidim kako čudo je to :)))

New Report

Close