Za smučarijo ki jo ponujajo SLO smučišča….
…..karta ne bi smela biti več kot 20 EUR.
Npr. Na Krvavcu sta samo dve veliki progi na katerih je vredno smučati, kar potegne za sabo:
– velika gužva za sedežnico, spustiš se 3x v eni uri ali še to ne
– uničena proga s kupi snega že ob 12.uri
To nikakor ni vredno 50e ali kolikor je sedaj cena za cel dan. Večina prog je na Krvavcu itak zaprta, vsaj lani je bilo tako, tiste kilometre ki jih objavljajo si lahko nekam zataknejo.
Na Rogli je samo ena dobra proga, to je Mašinžaga. Isto velja kot za Krvavec. Na ostalih progah na Rogli se moraš s palicani porivat da prideš sploh do dol.
V Kranjski te lupijo za vse, kot da si prišel v Val d Isere. Smučaš pa na tistem Yugo smučišču s sidri in talarji. Ampak v Yugi je bila Kranjska v redu ker si smučal za drobiž. Danes so pa smešni s tem cenam.
Jaz osebno grem raje za en dan ali večkrat za en dan v Avstrijo. Imam veliko več od smučanja za malo več denarja. Pa vi?
S cenami so šli povsod tako gor, tudi v tujini, da niti približno ne hodimo več smučat. Predrago za to, kar se ponuja, tudi v tujini. Celo premoženje, da se ko retard drajsaš po zasneženem hribu dol in stojiš v vrsti? Hvala lepa.
Res pa imam facebook precej prazen potem, v primerjavi z ostalimi, ampak jebiga, nekaj žrtvuješ.
Rogla in podobno… je od vedno za otroke in začetnike. Tisti ki pričakuje cel dan polikane proge itak ni realen… ali pa ne zna smučat in ga vsak kupček zmoti. In na km proge so res vsa naša smučišča predraga. Še dobro da to ni vsem pomemben kriterij…
Na Krvavcu je kar več dobrih možnosti, a mora biti dovolj snega. Če ga ni… bolje nekam višje v It ali AT. Pa tudi sicer za noge razmigat. Za resno smučarijo pa… zame vedno zmaga Francija. Pa še ceneje je.
rok-1, 13.11.2024 ob 17:11
Ko se ravno piše o nočnih… čara tega nisem nikdar uspel doumeti. Nekako me ne vleče na smučanje, ko je okrog tema. Ni razgleda, ni pravega občutka… Šel 1x… in nikoli več.
Kaj vam je pri nočnih tako všeč da hodite na to?
Men odgovarja ker nisem jutranji tip. Zelo radi se dobro naspimo in pozajtrkujemo do 12h na prosti dan. Pop so proge že zlizane, do večera med “osvežitvijo” pa ravno prave. Razgled? Jaz gledam progo. Enako kot cesto ko vozim. Ne vidim reklam, napisov, znancev..kaj šele razgleda :).