Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Za smukca in njegovo mamo – še zadnjič !

Za smukca in njegovo mamo – še zadnjič !

Dragi smukec , sem premišljala , ali naj tole povem , ali bi bilo bolje , da se delam , kot da ne poznam nikogar … ma sem se odločila . Zato , ker se mi zdi kar dober argument in pojasnilo , koliko in kako tvoja mama čuti do tebe.

Evo – vem , kako ti je ime. Pa veš zakaj ?
Zato , ker mi tvoja mama večkrat kaj pove o tebi – pravi , moj … je naredil to in ono , moj … je tako zlat sin , nič si ne privošči , kar bi si svojim zalužkom lahko , vse da meni za gospodinjstvo , ne vem , kaj bi brez njega … !
Vidiš , tolikokrat te omenja , da vem tvoje ime , bratovega pa ne ! Glej , zdaj bi tvoj brat lahko rekel , mama me nima tako rada , sploh me nikoli ne pohvali…
Je pač tako , kot sem že povedala – nekateri otroci z lahkoto navzven izkazujejo ljubezen in zato tudi dobijo nazaj več dokazov , da so ljubljeni . Hudo pa je to , da tiste , ki ne pokažejo , kako si v bistvu želijo objemov , pohvale , potrditve , mi starši nekako “pozabimo” . Zdi se nam , da so močni , sami sebi zadosti … ma , težko je to razložiti , vsekakor pa NI RES , da bi jih imeli kaj manj radi !

Smukec , tvoja mama te ima ZELO rada ,verjemi ! Za vaju z bratom dela nekaj , kar jaz recimo ne bi ! NIKDAR ne bi ostala pri možu , ki bi mene in otroke tako malo cenil , ki ne bi naredil vseg a, da bi nam bilo dobro , ki … saj sam veš , ne ?!
Vidiš , ona pa ostaja z vami . A veš , zakaj ?
Poskusi si odgovoriti na to vprašanje ! Odgovor je en sam !

LJUBEZEN .

Glej , samo še tole. Zelo si želim , da bi ti , tvoj brat in tvoja mama zaživeli drugačno življenje !
Vidva z bratom sta krasna fanta , ki imata mamo z velikim , ljubečim srcem !
Ko ji bo dan amožnost , da vaju bo lahko razvajala , vaju tudi bo , OBA !
Pomagaj ji , da se to zgodi čimprej !
Če ne moreš drugače , ji pomagaj tako , da ji pokažeš , kako jo imaš rad . Samo to rabi !

——————

Tebi , smukčeva mami , pa samo to – saj veš , da te sin obtožuje samo zato , ker ga življenje preveč stiska . Zagrenjen je , ker mu je težko , tako , kot fantu njegovih let ne bi smelo biti . To je njegov krik na pomoč . Saj ne rabi priboljška , tvojo pohvalo rabi . POVEJ mu , kar o njem poveš meni !
Objem obema , pravzaprav vsem trem !

A.

Ljubi smukec&ljuba smukceva mami,
Res mi je hudo, ker me ni bilo tu
in ker me je cas neizprosno pregnal….

Dokler cutimo to kar cutite vi trije
toliko casa smo zivi. Ljubezen je
tista ki nas poganja, pa naj bodo
dnevi še tako hudi, in nas naj
še tako stiska – da težko dihamo…

Vem da zveni hudo obrabljeno a
je res, ko nam zapro vrata se vedno
odpre linca – le tja pred njo se je
treba postaviti. Vem da nas je tu
kar nekaj ki bomo z veseljem pomagali
to pot iskat in jo tudi najti.

Mislim na vaju, ne ni res, mislim na vas vse tri
in kot “polarstern” si upam trditi da vsi gmajnoci
tudi.

Koncno sem prebral vse in sem prevec zalosten, da bi lahko kaj bolj poglobljenega napisal.. Morda pozneje, ko uredim svoje vtise.. Zato je to le kratek utrinek.

Tako custvene in odkritosrcne teme se nisem bral na celem Med.over.netu, pa sem ze dolgo gor. Vsakdo je iskreno povedal, kar mu lezi na srcu.. Tako smukec, kot mama, tako vsi VI, spostovani prijatelji..

Smukec, verjamem v tvojo iskrenost in postenost. Napisal si kar cutis, v kar verjames, v kar si preprican.. Skozi svoje vprasanje, si na svojstven nacin, hote ali nehote pokazal, da imas svojo mamo zelo rad. Ce je ne bi imel zares rad, te njeno “krivicno” ravnanje ne bi prizadelo.

Namerno si hotel si dobiti mnenje na Tjavendanu in dobil si ga. Ce bi hotel drugacno mnenje, bi pisal na kasen drug forum, kjer bi bili odgovori verjetno malo drugacnejsi..
Ker so ti vsi odgovorili iskreno, odprto in srcem, bi bilo posteno, da zdaj odgovoris se ti! A toliko vlozenega truda in emocij resnih odraslih ljudi ne zasluzi tvojega odgovora?

Vem, da to zmores, ker si zares tak kot si se opisal! Si posten, sluzis denar, se trudis biti cimbolj odrasel, namerno dajes vtis, da mame vec ne potrebujes.. Ampak v resnici tako zelo! Se morda motim?

Ker se mi dozdeva, da nekaj vem o zivljenju, ti bom dal en nauk. Prijatelji so ti navajali skodelico kave.. Tudi jaz zdaj v starosti menim, da da Cankar ni pretiraval, ampak se je resnicno kesal. Mene je en tvoj stavek asociral na “Sveto obhajilo”. Ce se ne zmores danes, bos zagotovo cez leta razumel te besede, le da bo takrat najbrz prepozno:

“Trd in strasen je lahko otrok v svojem zaupanju: zvecer je treba vecerje, neusmiljen je v svoji veri. Mati zvecer je treba vecerje; pojdi in prinesi jo, iz zemlje jo izkoplji, iz oblakov jo iztrgaj!……………………..

O mati, zdaj vem; tvoje telo smo uzivali in tvojo kri smo pili! Zato si sla tako zgodaj od nas!”

Smukec, namesto, da dvomis v njeno pravicnost, se stisni kot otrok v mamino narocje, pa ceprav si odrasel clovek .. Mama je res samo ena, ne mores je izbirati.. in njeno zivljenje ni vecno..

Ljubezen je drugo sonce, ježek

New Report

Close