za Tinkaro C
Pozdravljena,
odgovorila si mi na spodnjo temo kam poslati članke, zgodbe,.. Napisala si naj se pošljejo predloge- ponudbe na izbrane revije. Bi mi lahko morda kaj več o teh ponudbah napisla, morda kako naj zgleda, kaj zajema- je treba biti verjetno kar zanimiv, ker nisi edini, kar tako pa tudi ne vzamejo vsakega. Zelo ti bi bila hvaležna če bi mi kaj več napisla o tem- lahko kar na zgornji mail.
Za pomoč sem ti iz dna srca hvaležna
draga študentka, ker ne gre za službo, ki bi si jo rada dobila za nedoločen čas in torej ni nobenih razpisov, po katerih bi morala pisati te dopise, ti polagam na srce le to – revije (vse, ker vem, sem delala na kar nekaj revijah) dobijo tedensko kar nekaj ponudb in prošenj za sodelovanje. Kar potegne je – izvirnost pristopa, iskrenost, ne prevelika napihnjenost (tudi taki se najdejo :))), predvsem pa navdušenje in ne takoj spraševanje, kako je s honorarji. Sama sem, če sem menila, da je zadeva vredna, kakšno stvar naredila napol zastonj, če je to pomenilo, da si nekje odprem vrata.
Ne bom ti pisala, kaj napisati, predstavljaj si, da si ti tam v službi in ti pride na mejl ali po pošti ponudba – kaj bi te potegnilo? Predvsem pa moraš revije, kamor pišeš poznati, dobro je vedeti, o čem pišejo, o čem že dolgo niso, vedno podati predloge, zamisli, preštudiraj nekaj revij, kjer bi rad sodelovala in potem se podaj na lov 🙂 držim pesti
T.