Za tiste, ki imate otroke v Waldorfski šoli
mi smo bili v waldorfskem vrtcu, pa mi je bilo zelo všeč, sem bila zadovoljna tako sprogramom, kot vzgojiteljicami, same pohvale, res 1a. tako sem se malo seznanila tudi kako potekajo zadeve v šoli. za vrtec si mi zdi super, šola pa…ne vem, mogoče malo preveč svobodno, da bi otrok dobil ta prave meje, sicer pa v redu….odvisno, kaj ti ustreza, vsekakor z vpisom ne moreš falit:)
Mojo otroci hodijo v valdorfsko šolo v Mariboru in smo vsi zadaovoljni, stari in otroci, resnično mi ni žal, da se jih vpisala prav v to šolo. sicer bo v šolskem letu 2009/2010 pri nas komaj 6 razredov.
kaj več pa poglej na našo spletno stran, ali pa postavi konkretno vprašanje, lep pozdrav
Mi imamo 2 otroka v ljubljanski W. šoli in smo zaenkrat zadovoljni.
Prednosti, kar se na hitro spomnim: otroku bolj prijazna izvedba pouka – epohe. Upštevanje in sledenje otrokovim razvojnim obdobjem in temu prilagojene vsebine pouka. Veliko je poudarka tudi na umetniških predmetih, ročnih delih, evritmiji , ne le na intelektualnem učenju.
Minus je vsekakor oddaljenost od doma, saj vožnja tistim, ki smo izven šolskega okoliša, pobere veliko časa in če se otrok kdaj želi družiti s sošolci po pouku, je to potrebno organizirati. Naslednji minus je seveda mesečna šolnina.
Zakaj pa pričakuješ same pohvale? Lahko se bo oglasil tudi kdo, ki je otroka iz te šole izpisal. Tak verjetno ni zadovoljen s šolo. Vsako leto se namreč kdo vpiše, prav tako pa vsako leto skoraj v vsak razred pride tudi kak učenec iz druge šole.
Nam ta šola ustreza. Nikakor pa 4x mesečno ne poslušamo o pomenu w. vzgoje.
Znajo brati, eni hitreje, drugi počasneje, kot očitno povsod drugje. Prijateljica moje hčerke, ki ne hodi v Waldorfsko šolo, pri 12 letih bere zelo slabo. Ko je morala nekje prebrati kratek tekst, se ga je naučila kar na pamet, da je bilo videti, da tekoče bere. Seveda je to ekstremni primer.
Na waldorfski šoli večina normalno bere, res pa je, da z opismenjevanjem ne hitijo tako kot na drugih šolah, kjer v 1. razredu še nimajo črk, sredi 2. razreda pa morajo že brati. Moja hčerka je šele konec 3. razreda dobro brala, ker nismo hiteli s tem, sedaj pa je ne moremo odtrgati od knjig.
Waldorfska šola pa šablone??? Ne se hecat no! Pastelne barve? V okolju ja, na risbah pa …si že videla kdaj kakšno??
Meni je neskončno žal, da je pri nas za zdaj ne bo. Kolikor dvomov sem še imela, so mi jih v enem letu obiskovanja vrtca dodobra razpršili. Morda bi oklevala, če bi sin imel učen ežave in bi se težje učil, ker pa je še preveč “znanstvenika”, je princip Waldorfcev krasna protiutež. Kot rečeno, meni je žal , da je ni.