Za večerjo smo imeli juho iz korenčkov in brokolijev, tenstane krompirje in jabolčne štrudlje
Motovilec raste v šopkih.
Tenstan, pire, pražen..krompir se nanaša na ŽE pripravljeno hrano. Sarma pa se, ko že milijontič, nanaša na samo en zvitek. Zato lahko pripravljaš sarmo, eno po eno, ali pa pripravljaš sarme, torej več njih, več zavitkov.
Pazite, da ne boste sanjale sarm. Več njih.
Včeraj sem naredila halvo v pekaču. Ko sem jo razrezala, sem dobila mini halvice.
Malo se loviš. Debata je bila okoli tega, da motovilec tvori glavice. Ki jih ne, ker njegovi listi tvorijo rozeto. Šopki tu nimajo nobene veze. Glede množine – kako je torej?
Sarmo (zvitek) vedno pripravljam eno po eno, ker nimam več kot dve roki. Jed, ki jo kuham, je sarma.
Ti sicer delaš halve, jaz pa štrudl. Ampak, ko ga narežem, dobim xy število kosov štrudla in ne mini štrudle. No, mogoče je pri halvah drugače?
Malo se loviš. Debata je bila okoli tega, da motovilec tvori glavice. Ki jih ne, ker njegovi listi tvorijo rozeto. Šopki tu nimajo nobene veze. Glede množine – kako je torej?
Sarmo (zvitek) vedno pripravljam eno po eno, ker nimam več kot dve roki. Jed, ki jo kuham, je sarma.
Ti sicer delaš halve, jaz pa štrudl. Ampak, ko ga narežem, dobim xy število kosov štrudla in ne mini štrudle. No, mogoče je pri halvah drugače?[/quote]
Ja, pripravljaš eno po eno sarmo, to ti govorim. Ampak kuha se pa več sarm skupaj. Link zgoraj preberi. Tudi drugi recepti so taki, kjer omenja sarmo kot jed, pri pripravi pa omenja sarme, v množini.