Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Za večerjo smo imeli juho iz korenčkov in brokolijev, tenstane krompirje in jabolčne štrudlje

Za večerjo smo imeli juho iz korenčkov in brokolijev, tenstane krompirje in jabolčne štrudlje

Zelo dobro je bilo!

Preveč za večerjo, to veste. Brez krompirja bi bilo dovolj.

Kaj pa sarme?

Še ena butasta….

Jaz pa motovilce v glavah z jajcema.

Sarma je bila za kosilo. Zaradi kompromisa sem pojedla dva zvitka, ki sem ju položila na en krožnik.

Še ena butasta….[/quote]

… se je oglasila …

Mi pa smo bolj mesni tipi in smo meli pršutovo torto, za posladek pa kipjen sladoled z zmrznjenim sadjem. Tudi dobro – čeprav si pa rpko na srce ne moremo med tednom kaj takega privošit.

Jaz sem si pa eno jajčko spekla, mmm…

Za jutri pa razmišljam ali bi naredila mineštro z grahi ali bi jedla zabeljene stročje fižole.

Meni je babi s Primorske prinesla zimski radič, jedla sem ga z jajcem in bučnim oljem, zraven pa goveji pršut.

Yo, lahko napišeš recept za grahovo mineštro?

Ne, oprosti. Ker tole zgoraj leti na eno drugo temo :))))
Drugače jaz grah mečem v mineštre skupaj s čimveč različne zelenjave, čisto odvisno, kaj je pri roki 😉

Še tukaj, očitno prav iščete, pa dajmo ;)))
Beseda SARMA se nanaša na EN zavitek.
Vzamemo meso, bla bla bla, zavijemo v list zelja, ter sarmo položimo v lonec. Ponavljamo, dokler nam sestavin ne zmanjka. Nato SARME kuhamo, bla bla bla.

Motovilec se že nanaša na množino, torej Yo, ne pametuj.

Ja, saj smo se naučile, a ne vidiš, da je ena delala tenstane krompirje, jaz bom pa zabeljene stročje fižole?
Prav tako sem naredila solato iz motovilcev in to glavnatih.
In hodila bom na kavo samo še tja, kjer hodijo bosanci.
Vse samo zato, ker ti že par let lektoriraš.

Zakaj? Kako?

Motovilec raste v šopkih.
Tenstan, pire, pražen..krompir se nanaša na ŽE pripravljeno hrano. Sarma pa se, ko že milijontič, nanaša na samo en zvitek. Zato lahko pripravljaš sarmo, eno po eno, ali pa pripravljaš sarme, torej več njih, več zavitkov.
Pazite, da ne boste sanjale sarm. Več njih.

Včeraj sem naredila halvo v pekaču. Ko sem jo razrezala, sem dobila mini halvice.

Nimaš prav. Beseda sarma lahko pomeni jed ali del jedi. Zakaj utrujaš že cel dna, če nimaš pojma?

https://reportingliveistanbul.wordpress.com/recipes/sarma-grape-leave-dolma/

A samo en radič? 😀 Mimogrede, kaj že kje rastejo regrati, da ne bomo skoz motovilcev in radičev?

Pri nas bojo pa verjetno riži z grahi ali pa koruze s čičerikami, čeprav tudi leče s čebulami in korenji ne bi bile švoh.

Pa ni vrag, da je Lela našla tole temo, pa se je že iz prejšnje poslovila. :)))

Nimaš prav. Beseda sarma lahko pomeni jed ali del jedi. Zakaj utrujaš že cel dna, če nimaš pojma?[/quote]
Ti nimaš prav. Beseda sarma pomeni samo in izključno zavito. Ali boš pametovala turkom? In utrujam jaz, zato odpiram nove teme, kajne.

Malo se loviš. Debata je bila okoli tega, da motovilec tvori glavice. Ki jih ne, ker njegovi listi tvorijo rozeto. Šopki tu nimajo nobene veze. Glede množine – kako je torej?
Sarmo (zvitek) vedno pripravljam eno po eno, ker nimam več kot dve roki. Jed, ki jo kuham, je sarma.
Ti sicer delaš halve, jaz pa štrudl. Ampak, ko ga narežem, dobim xy število kosov štrudla in ne mini štrudle. No, mogoče je pri halvah drugače?

Take some fresh mint leaves and a few sliced garlic cloves and cover the sarmas.
Tole namreč piše turkinja 😉

Malo se loviš. Debata je bila okoli tega, da motovilec tvori glavice. Ki jih ne, ker njegovi listi tvorijo rozeto. Šopki tu nimajo nobene veze. Glede množine – kako je torej?
Sarmo (zvitek) vedno pripravljam eno po eno, ker nimam več kot dve roki. Jed, ki jo kuham, je sarma.
Ti sicer delaš halve, jaz pa štrudl. Ampak, ko ga narežem, dobim xy število kosov štrudla in ne mini štrudle. No, mogoče je pri halvah drugače?[/quote]

Ja, pripravljaš eno po eno sarmo, to ti govorim. Ampak kuha se pa več sarm skupaj. Link zgoraj preberi. Tudi drugi recepti so taki, kjer omenja sarmo kot jed, pri pripravi pa omenja sarme, v množini.

Turkinja v angleščini, ti nam pa slovenščino lektoriraš :))))

p.s. Pa spet si dolmo not vtaknila, pa toliko si cvilila, kako je treba zvijat in zavijat.

New Report

Close