Za večerjo smo imeli juho iz korenčkov in brokolijev, tenstane krompirje in jabolčne štrudlje
Tale lektorica je v bistvu napisala takole:
1. Po njenem mnenju ni narobe reči, da kuhamo sarme.
2. Če se navaja SSKJ, potem je treba upoštevati, kaj dejansko piše. Sarma je torej jed iz mletega mesa z rižem in začimbami, zavitega zlasti v liste navadno kislega zelja[/i], ne pa jed iz zvitkov (mogoče rolic) iz zmletega mesa …
3. Mi ni več jasno, kaj sarma je, saj pravi, da ni sestavljena iz zvitkov in da se kuha vsako jed/zvitek posebej kot posamezna jed, sicer bi bilo to kot golaž, pasulj, ričet itd.
4. Po njeno torej kuhamo posamezne “jedi”, torej posamezne rolice/zvitke. (Aja?)
In tako naprej. Edino, kar sem razumela je, da še nikoli ni kuhala sarme. Ali pa res kuha vsako posebej?