Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Za večerjo smo imeli juho iz korenčkov in brokolijev, tenstane krompirje in jabolčne štrudlje

Za večerjo smo imeli juho iz korenčkov in brokolijev, tenstane krompirje in jabolčne štrudlje

Tale lektorica je v bistvu napisala takole:

1. Po njenem mnenju ni narobe reči, da kuhamo sarme.
2. Če se navaja SSKJ, potem je treba upoštevati, kaj dejansko piše. Sarma je torej jed iz mletega mesa z rižem in začimbami, zavitega zlasti v liste navadno kislega zelja[/i], ne pa jed iz zvitkov (mogoče rolic) iz zmletega mesa …
3. Mi ni več jasno, kaj sarma je, saj pravi, da ni sestavljena iz zvitkov in da se kuha vsako jed/zvitek posebej kot posamezna jed, sicer bi bilo to kot golaž, pasulj, ričet itd.
4. Po njeno torej kuhamo posamezne “jedi”, torej posamezne rolice/zvitke. (Aja?)

In tako naprej. Edino, kar sem razumela je, da še nikoli ni kuhala sarme. Ali pa res kuha vsako posebej?

Še postavljeno vprašanje, ali je bila samo ena, ali več njih?

Še utrujam , pa ti, še kar bereš?
Jaz že dojamem, da govorijo in eno in drugo. Vi očitno tega ne dojamete, pa me prepričujete, da nimam prav.

V glavnem. Ko bom delala tenstan krompir, bo tak, dokler bo v kastroli. Ko ga bom razdelila na krožnike, bo postal tenstani krompirji.
Zdaj že počasi štekam tisto o deljenju ribe. Al pa o Dalmatincih, ki lovijo ribu :))))

Ne dojameš ti, Yo. Očitno je pravilno oboje 😉

Yo, pojdi se kregat v druge teme, itak povsod vidim da iščeš samo kreg. Ljudem samo kontriraš, ubistvu si pa čista asocialka v realnem življenju. Sem gor se prideš le praznit, al kako?

Pa kaj laziš po temah za mano? Jaz se zabavam 🙂

Ne lazim, odprem temo, da jo preberem, pa vidim, kako se kregaš z vsakim 😉
Tudi jaz se zabavam, sploh zaradi takih, kot si ti. In zaradi tistih, ki so še bolj pokvarjeni.

Mi smo mel pa pečene paradajze za večerjo….

Danes bo pa za kosilo VEEEELIKAAAAAAAA skleda motovilčevih šopkov. Ker regradov še ni.

Ne šopkov! Motovilčevih glavic, ki so rasle v šopkih. Bodi natančna vendar.
Jaz pa za jutri razmišljam, da bi delala pohane sire.

Jaz bom pa danes skuhala čuft. Mesna kroglica mi je zelo všečna jed.

Jutri bo pa kanelon s polnjenim šampinjonom. Ali pa njok. Čeprav tudi tortelin ne bi bil slab.

Še ena butasta….[/quote]

In ti si še ena debela…..

New Report

Close