Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek za vsak izdelek vam napišem podražitev, ogromna, lažejo vam

za vsak izdelek vam napišem podražitev, ogromna, lažejo vam

Imam spravljenih precej računov leta nazaj, tkole vam bom napisal, inflacija v letih med 18 do 21 je okrog 200 procent, lahko tudi par tisoč za nekatere zadeve, pod 100 praktično ni inflacije, vlade pa vam lažejo. Dražijo pa spet in spet mafijska posla, samo v zadnjem tednu dveh so podražili zadeve tudi do 50 procent. Ko bodo ravno prazniki, za milko že vemo kok ja ura, danes tobleroni švicarski, še pred tremi tedni so bili 1,23 evra do1 ,36 evra danes v akciji 1.81 evra tuš, če sem si pravilno zapomnil, pazi v akciji. Mleko hofer špar leta nazaj po 54 57 63 centov danes čez evro,imam gore računov mene ne more noben nategvat, mafija pa sploh ne. Krivi ste pa vi ker podpirate to golazen pa ukrajino, vsak mesec 3 milijarde za ukrajino, od kje mislite da gre denar. UKRANJINA PA JE ITAK PORAŽENA IN TAKO BO. DENAR VRŽEN KOT V PEČ, OD TEGA BI BILO VSAJ TOPLO.

In kako si imel plačo leta 21 ali pa 18 ali pa še kaj prej?

Odgovor na objavo uporabnika
Stara forumašica, 03.12.2024 ob 20:15

In kako si imel plačo leta 21 ali pa 18 ali pa še kaj prej?

ni šla gor za več k 10 procemnt , kaj prašuješ, saj poznaš te zadeve. plača gor 2 procent podražitve 60 in spet plača gor 3 procent podražitve 80

Avtor, a žensko roko imaš, da te malo poboža? Bi svet malo lepše videl. Inflacija je bila vedno in bo.

Svet je v čisti apatiji.

Mleko hofer špar leta nazaj po 54 57 63 centov danes čez evro,imam gore računov mene ne more noben nategvat

Škoda, da pa ne znaš v trgovini pogledat, koliko danes kaj stane. Mleko sem jaz kupil par dni nazaj po 77 centov liter v hofru, pa vsi diskontarji imajo po taki ceni. Nič ti ne pomagajo nobeni računi, če danes ne najdeš mleka ceneje kot za 1 €, si nesposoben.

Hvala, kar obveščaj. Zelo dobrodošlo!

Avtor, res je…imaš še kako prav…Ampak folk se slepi, kdor ima odprte oči- opaža podražitve- …očitno imajo  še polne riti vsega , ravno je bla tema od -hrana v smeti…- nekateri se še lahko preseravajo…

Milka 270 gramov 5.50e, kg mletega mesa 9e, liter alpskega mleka 1.20e, kg piščančje posebne poli salame 10e, kg kave 10e, ne to ni normalno! Pametnemu popolnoma dovolj!

Lej, kaj naj zdaj naredimo? Naj nehamo jest, pit, se umivat, oblačit, al kaj? Se je pač podražilo in se bo tudi v bodoče. Kupujem vse, kar potrebujem in bom tudi v bodoče. Edino obleke ne kupujem prav veliko, ker sem v penziji in imam najraje udobne trenerke in superge. Za #nalepše mi je ostalo veliko cunjic še iz aktivne dobe in hvala bogu, se nisem zredila.

Kaj ti bodo stari računi? Samo navlaka so in brez haska. Brezveze je hranit račune iz pred #stolet, ker ti nič ne pomaga ublažiti zdajšnjo inflacijo.

škoda869

04.12.2024 ob 11:32 zadnji odgovor 04.12.2024 ob 18:16

Mleko hofer špar leta nazaj po 54 57 63 centov danes čez evro,imam gore računov mene ne more noben nategvat

……….

Škoda, da pa ne znaš v trgovini pogledat, koliko danes kaj stane. Mleko sem jaz kupil par dni nazaj po 77 centov liter v hofru, pa vsi diskontarji imajo po taki ceni. Nič ti ne pomagajo nobeni računi, če danes ne najdeš mleka ceneje kot za 1 €, si nesposoben.

Škoda, ker ti ne znaš pogledat, koliko je tisto mleko, ki si ga par dni nazaj kupil za 77 centov, stalo v letih 2018-2021. A ti rast cen ocenjuješ tako, da kupuješ cenejše izdelke, ne tistih, ki si jih prej in se ti potem zdi, da so cene iste?

A ti rast cen ocenjuješ tako, da kupuješ cenejše izdelke, ne tistih, ki si jih prej in se ti potem zdi, da so cene iste?

Ne, vedno sem kupoval najcenejše mleko, nikoli nisem bil tako neumen, da bi dražjega. Leta 2018 je stalo 63 centov. Danes to mleko ne stane več kot 1 €, ampak stane 77 centov.

Milka 270 gramov 5.50e, kg mletega mesa 9e, liter alpskega mleka 1.20e, kg piščančje posebne poli salame 10e, kg kave 10e, ne to ni normalno! Pametnemu popolnoma dovolj!

Če se odpoveš marketingu:

čokolade dobiš za 6 € kilo

mleto meso isto dobiš za 6 € / kilo

mleko 0,77 € / liter

piščančja posebna 2,5 € / kg

Če pa moraš kupovat s cukrom našopano robo z vijoličastimi kravami, Tinami Maze pa Dončići pa Ilkami Štuhec za marketing, bo pa to seveda stalo malo več, jahte so se podražile najbolj

😀

Pa še dodatno se da primerjat:

4 x cenejša čokolada ima več kakava od šećerne ploščice z vijoličasto kravo

generična piščančja trgovvisnka posebna ima v večini primerov več beljakovin in manj maščob (pomeni več mesa in manj kožic zmletih) od ptujske marketing posebne.

dejansko če primerjaš hranilne vrednosti, to vidiš

Davek na budale je najdražja stvar danes, jahte se same ne bodo sfinancirale 😀

plače so šle bistveno bolj gor kot inflacija

Tisto mleko ki zdaj stane 77 centov je bilo pred nekaj leti 40 centov

cena, 05.12.2024 ob 11:20

koliko pa leta 2010?

Že od osamosvojitve deluje sistem kuhane žabe. To so bile minimalne in komaj opazne podražitve, ki so jih potrošniki komaj opazili – nekaj tolarjev ali zdaj centov. Od kovid histerije naprej pa so cene popolnoma ponorele.

Evro kot fiat valuto tiskajo kot ponoreli, saj so evrodržavljani tisti, ki pokrijejo 85-milijardno donacijo kijevskemu nazi režimu. Blagor malorusom, saj jim vzdržujemo pokojninski sistem in javne finance.

Zato  podražitve.

Med letoma 2019 in 2024 so šle plače gor  5-10%, stroški življenja pa 200-250 %.

PLEŠIMO do naslednjih volitev in enakega natega z nekim novim obrazom. Tako že 33 let.

Ja, če “pred nekaj leti”, pomeni tam ene 2008. 2018 ni bilo nobenega mleka za 40 centov, tudi 2012 ne

Jaz sem kupila  v trgovini Robin Hood, kjer so prodajali pretečeno robo, enkrat mleko 2 tedna čez rok za 20 centov na liter (pa ni bilo nič narobe z njim). Se točno spomnim, da je takrat bilo najbolj poceni mleko po navadnih trgovinah čez 60 centov, ker sem primerjala, 3x ceneje je bilo, to si ni težko zapomnit.

In to trgovino so zaprli tam enkrat okoli 2018, tako da leta 2018 garantirano ni bilo nobenega mleka pod 60 centov v navadnih trgovinah

škoda869, 04.12.2024 ob 20:47

A ti rast cen ocenjuješ tako, da kupuješ cenejše izdelke, ne tistih, ki si jih prej in se ti potem zdi, da so cene iste?

Ne, vedno sem kupoval najcenejše mleko, nikoli nisem bil tako neumen, da bi dražjega. Leta 2018 je stalo 63 centov. Danes to mleko ne stane več kot 1 €, ampak stane 77 centov.

za unga škoda. saj zato pa pišeš take bedarije, ke rkupuješ najcenejše ničvredne izdelke brez vsake kavlitete in pol ti manjko kvalitetne hrane tovče na mozak. možgani so izbirčni pri hrani potrebujejo posebne snovi, tisto mleko iz italije, ki najbrž krave sploh vidlo ni pač ni hrana za možgane. sicer pa žri skret še naprej, mi je vseen zate. tisto kar ti žreš je odpad zahodne evrope.še za v kontejner ni, edino za v sežigalnico pa filtre na dimnik da se še drugi ne zastrupimo s tistimi strupi

Pišete toliko o podražitvah, koliko pa doma dejansko pojeste, šparate tudi s hrano, kar kupite ali se bašete in mečete hrano v smeti? Zadnjič je nekdo pisal koliko hrane pojejo samo najstniki čez vikend. Normalno da potem morate kupovati nenormalne količine. Ni stvar samo v podražitvah. Če vemo, da je liter alpskega mleka v Hoferju 1,62 evra, ga je treba po malem pit, če pa dva popijeta vse v dveh dneh, se pa to nabere. Ogromen strošek so tudi sladkarije in pijača. Jaz pozimi kuham metin čaj za žejo, poleti stiskam limone z meto. Že tu se prišpara na pijači. Potem imate v vsakem domu najmanj 2 avta, 2 nova  Samsunga. Normalno da dražijo trgovci, če samo malo zavohajo večjo kupno moč potrošnikov.

New Report

Close