Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Za vsak slucaj bom ze kar sedaj dvignil najem

Za vsak slucaj bom ze kar sedaj dvignil najem

Jaz ne  bom dvignila. Stanovanje bomo prepisali na sina in tam se bo prijavil za stalno. Oddajali bomo pa na črno .

Odgovor na objavo uporabnika
Moj269, 26.12.2024 ob 11:35

300 eur na mesec. Iz 500 na 800. Podedovano stanovanje 90m2.

Da ne bodo potem kje priznali stanja na 31.12.2024.

Pa se najemniku se iztece pogodba s 1.1.

Ce bo mi kaj ostalo razlike med vstopnim in izstopnim davkom bom pac najemniku oprostil dec 25 najemnino…

To zaradi davka na prana stanovanja? Komu boš zaračunal najemnino praznega stanovanja?

Jaz ne  bom dvignila. Stanovanje bomo prepisali na sina in tam se bo prijavil za stalno. Oddajali bomo pa na črno .

Čez eno leto bo pa sin rekel konec, se bo vselil tja, pa ne boš imelo nič od tega več. Kar je tudi namen tega davka.

Rene899, 26.12.2024 ob 17:33

Zdaj gre baje vsem plača gor. Zatorej ni tak problem, če boste plačali namesto 500, zdaj po novem 800 evrov.

V povprečju naj bi šle plače gor 30 do 40 eur. Res velik dvig. Bo zanesljivo v pomoč najemodajalcem, ki bodo plačevali davek in najemnikom, ki bodo plačevali višjo najemnino.

300 eur na mesec. Iz 500 na 800. Podedovano stanovanje 90m2.

Da ne bodo potem kje priznali stanja na 31.12.2024.

Pa se najemniku se iztece pogodba s 1.1.

Ce bo mi kaj ostalo razlike med vstopnim in izstopnim davkom bom pac najemniku oprostil dec 25 najemnino…

Jaz imam prazno stanovanje, letos podedovano. Nisem še dal v najem, ta davek me bo pa res motiviral, da dam. Sicer ni 90 m2, ampak je 60 m2 na odlični lokaciji. Tako da lahko tvoj najemnik BP pride k meni v najem, če ne želi plačati tvoje cene, pri meni ne bo višje od 500 €, ti pa lahko sam plačaš cel davek na nepremičnino brez najemnika 😀

800 za 90m2 bo slo brez tezav

Ne boš edini, ki bo to naredil.

800 za 90m2 bo slo brez tezav

Jaz se ne bom igral, pri potencialno 14000 novih stanovanjih na najemnem trgu (ali pa 3000, 5000, 7000, recimo) samo v LJ, bom raje postavil neko zmerno najemnino, da se najde najemnik. Tvoj najemnik ima na izbiro pri meni, pa še od marsikaterega drugega najemodajalca, ki misli, da lahko dviguje v nedogled.

V Ljubljani skoraj ni trenutno prostih stanovanj za najem.

Jih bo nekaj, če se ne bo splačalo imet več praznih. Zaradi davka.

Vidiš, 26.12.2024 ob 15:16

nikoli znal, 26.12.2024 ob 15:00

Davek sploh ni problem, 26.12.2024 ob 14:55

Zdaj se bodo plače na račun izplena davka dvignile in najemnikom ne bo problem plačevati višjo najemnino. Vsi bomo bogatejši, država, najemniki, najemodajalci, vsi vsi.

Heheheh 🙂  Računati pa nikoli nisi znal.

Sarkazem ti ni močna stran.

Res ni.

Imam navodilo, da vas je treba “pokriti”.

Jaz tudi višam najemnino, me država prisili v to!!! Sedaj pa se slikajte in plešite..

Mi bomo dejansko dali v najem iz tega razloga, za dostopno, normalno najemnino. Ne vidim problema. Še vedno bomo v plusu

No, in pol ne bo po praznikih nikogar. Za vsak slučaj, ko se kdo sprdne 😅☺️☺️☺️

Ne bomo vsi dvignili, 26.12.2024 ob 18:44

ODdajali bomo pa na črno, komu, Golobu zarad davka 😅☺️☺️☺️ Kaj boš pol sploh oddajala, wc, ko pridejo mem? ☺️☺️☺️

Res veliko, 26.12.2024 ob 19:42

V povprečju naj bi šle plače gor 30 do 40 eur. Res velik dvig. Bo zanesljivo v pomoč najemodajalcem, ki bodo plačevali davek in najemnikom, ki bodo plačevali višjo najemnino.

OPtimist na nove davke. 😂☺️☺️☺️

Čisto logično je, da gredo najemnine gor. Tisti, ki jih ne zmorete, ne stresajte zlobe. Raje si poiščite dodatno delo. Niso vam tega zakuhali lastniki, ampak politiki.

Ja, 26.12.2024 ob 20:43

Trenutno se jih oglašuje 600. Za malo večjo vas, kar Ljubljana tudi je, je to čisto dovolj. Komur niso všeč cene, pa lahko najame izven Ljubljane, saj ni nujno, da vsi rinete tja.

New Report

Close