Za vsakim neuspešnim moškim stoji neka Karen
Če gledamo denar in materialne stvari, to sploh Ni nujno! Obstajo tudi uspešni ljudje, ki imajo Karen, obstajajo tudi neuspešni posamezniki, ki imajo super žene/može in obstajajo (ne)uspešni posamezniki
Jaz bi se na tvojem mestu raje vprašal, če si bil zares “uspešen” preden si spoznal bivšo ženo. Glede na napisano in tvoj CV, to ravno ne drži!
Grenivka422, 08.11.2024 ob 12:24
A ni tako v življenju, da si sam sebi svoje sreče kovač, krojač, šivilja?
Pa ne vem kdo je Karen. Vseeno. Se pa deloma strinjam, da te posameznik kot partner lahko totalno uniči. Mene hvala bogu ni nihče, sem pa v življenju imela ljudi okrog sebe, ki so lagali in varali. Pa sem se pobrala. In ne gojim nobenega sovraštva ne do moških in ostalih, ki so mi delali slabo. To so njihova bremena, oni so si pridelali karme in ostalo.
Pa še nekaj, premagati sebe je največja zmaga. To je pomembno vodilo v življenju.
iDesi 🏍, 08.11.2024 ob 12:07
Vlečem analogijo. Zasluge za uspeh pomenijo odgovornost za neuspeh, mar ne? 🤔
Odgovornost za svoje življenje, odločitve, vrednote, prioritete, karakter..nosi odrasel človek sam. V harmonični zvezi pa za ekstremen uspeh nekoga stoji žrtev drugega po sistemu vage. Sicer ravnovesja – harmonije pač ni oz se le ta pretrga.
Analogija s “Karen” je zgolj simbolna igra besed, ne očitek. Če zasluge za uspeh pogosto pripisujemo zunanjim dejavnikom, zakaj ne bi na enak način včasih pogledali na neuspehe?
Gre bolj za ironijo o tem, kako hitro nam včasih družba pripiše vzroke zunaj nas samih (“Za vsakim uspešnim moškim stoji uspešna ženska”) – in ne namigovanje na to, kdo je “kriv” za moške padce.
Zanimivo pa je, da ne more biti enega brez dugega, a na polju odgovornosti ni čutiti ravno gneče. 🤣
iDesi 🏍, 08.11.2024 ob 13:21
Analogija s “Karen” je zgolj simbolna igra besed, ne očitek. Če zasluge za uspeh pogosto pripisujemo zunanjim dejavnikom, zakaj ne bi na enak način včasih pogledali na neuspehe?
Gre bolj za ironijo o tem, kako hitro nam včasih družba pripiše vzroke zunaj nas samih (“Za vsakim uspešnim moškim stoji uspešna ženska”) – in ne namigovanje na to, kdo je “kriv” za moške padce.
Zanimivo pa je, da ne more biti enega brez dugega, a na polju odgovornosti ni čutiti ravno gneče. 🤣
Ženske ne odgovarjajo za posledice. Žalostno da jih glede tega nimamo dosti za dosti boljše od otrok. Ni dolgo nazaj ko jih nihče ni imel sposobne za izvajanje zločinov, kriminala…
Grenivka422, 08.11.2024 ob 14:30
A res ne poznata niti ene dobre normalne ženske? Ki ni pohlepna, operirana in zlobna? Škoda da univerzum ne poveže med sabo dobre ljudi. Ali pa je glih to fora da nas nekdo fajn trpinči, da duhovno rastemo. Oziroma si svoje križe nakopljejo ljudje kar sami. Ne vem kako, ampak si.
Da se meša zato, da se razredči koncentrat zla. Si predstavljaš dva slaba združena? Še huje za svet ker potem gre na².
Men se zdi, 08.11.2024 ob 14:32
Da se meša zato, da se razredči koncentrat zla. Si predstavljaš dva slaba združena? Še huje za svet ker potem gre na².
Ja je možno, ampak če sta v vezi dober in slab partner, slab ne postane NIKOLI dober, dober pa oslabi in je uničen. Ali postane celo hudo zloben in to zlobo prenaša dalje. Ni uravnotežene tehtnice.