za vse bodoče neveste
No, mi smo poroko preživeli! Bilo je zelo lepo in nepozabno!
Vam bom pa dala en namig! Jaz sicer na nobeni poroki tega še nisem doživela, kar se je zgodilo na moji. Sploh nisem vedela, da se tudi to počne. Namreč, ukradli so ženina in ne mene….:-))) To je bilo pa res čudno! Najprej mi je bilo vredu, potem pa sem se že kar resno ustrašila kje je…no…in ko se je prikazal, je peljal torto proti meni!!! :-))) Enkratno!
Torej, neveste, pazite na svojega moža!! Oziroma, prišepnite njegovi priči, naj ga opazuje in ne izpusti izpred oči!
Pa srečno!!!!
Hmmm….
Skratka, najbolj zanimivo je bilo to, da nisem imela niti kanček treme in sem bila ves dan popolnoma sproščena. Ko je prišel ženin pome, se je moral najprej dobro izkazati, plačati, šele nato me je dobil.
Civilna poroka je bila v gradu Bistra pri Vrhniki. Tam je izredno lepo. Tam pa nisem bila zadovoljna z g. Rejcem, ki ima ponudbo, da ti postrežejo šampanjec, pecivo in sadje, ker je kar nekaj po svoje delal in na koncu zaračunal stvari, ki je prvotno rekel, da jih ne zaračunava (rekel je, da sokove oni dajo in jih ne računajo, ko pa so preračunavali, so računali še 7 sokov), hotel nam je računati tudi jagode (ki smo jih sami prinesli), ter zaračunal nam je točenino vseh 18. šampanjcev, kljub temu, da niso vseh iztočili. Nakar je rekel, da vse kar ostane dobimo nazaj. Midva sva en dan prej peljala tja 4 škatle mešanega peciva (cca 35 vrst peciva), postregli pa so nam le eno manjšo skledo peciva, in še to le breskve in hruške, ostalega pa NIČ. Danes pa je tastu rekel, da ni ostalo nič šampanjca in nič peciva. Kako lahko to naredi? No, saj ga bom jutri poklicala in mu par lepih povedala.
Našo večerno zabavo pa smo imeli ob skupini Javor iz Črnega Vrha nad Idrijo. Moram rečt, da so bili enkratni. Prej smo se zmenili, da naj igrajo predvsem zabavno glasbo, kakšne dalmatinske in italjanske znane pesmi in le sem pa tja kakšno domačo. In točno tako so igrali. Svatje so bili vsi na nogah in se izredno zabavali vso noč. Tudi igre so oni vodili.
Igre pa so bile zanimive. Midva sva dobila v roke karte. On je imel odgovore, jaz pa vprašanja. Karte sva morala premešati in brati po vrsti. Jaz vprašanje, on odgovor. Nato je bila dobra igrica tudi ta, da je moral on poiskati mene po otipanju kolen (že stara fora), jaz pa sem morala njega poiskati po popku (ma sem ga našla!)…no, tudi on je mene našel, vendar zelo težko.
Ena igra je bila Kočija….oni berejo zgodbico in ko zaslišiš svojo vlogo (jaz sem bila kraljična), moraš teči okrog stola…..zelo zanimivo….
No, jaz sem vrgla moj šopek, on pa je moral z zobmi povleči iz moje noge podvezico, ki jo je nato vrgel med neporočene moške. :-)))
Ko sva rezala torto, sva jo potem morala drug drugemu z rokami podajati v usta, istočasno pa sva imela zavezane oči. Vmes pa so nama še malce ponagajali in nama pretihotapili kakšen košček sadja ali pa z žlico dali še kaj torte.
No, za piko na “i”, pa so nama prijatelji zasuli avto z rižem. Bilo ga je na kile. Ma še danes nisva vsega počistila in se še vedno z nama prevaža nekaj riža.
No, to je v grobem vse! Če bi hotela vse detajle povedat, bi lahko pisala tu do jutri zjutraj!
Upam, da sem vsaj delno zajela potek!