Naslovnica Forum Starševski čvek Za vse ki živite pri taščah

Za vse ki živite pri taščah

Za vse ki živite pri taščah in imate celo mansardo za sebe….

bi bilo dobro, da se parkrat letno vprašate, koliko na ta račun mesečno prišparate na račun
– najemnine
– polovice stroškov (ajd res da so malo večji pa vseeno)
– ker hodite dol jest
– ker imate zastojn varuške v hiši
– ker imate svojo dobavo vrtnin in sadja

Frajla iz spodnjega posta ima celo 4 sobno stanovanje, plača 300eur (kao za položnice).

Samo na račun najemnine pa prišpara od

500 EUR – http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id_regije=14&nep=1&posr=3&detail=5514107&pic=1613621.jpg

do povprečno 1.100 eur http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id_regije=14&nep=1&posr=3&detail=5501997&pic=1557037.jpg

To prvo stanovanje niti ni štirisobno, je dva plus dva, kvadratura manjša od povprečne trisobnega stanovanja, je pa ugodno, drugače so po 500 evrov dvosobna stanovanja. Imaš pa totalno prav, jih že leta berem tukaj, kako so se pripravljene s taščami cenkati za deset evrov, cvilti, jamrati, v bistvu pa so čiste parazitke, ki prave računice stroškov življenja sploh ne poznajo.

Noben denar ne nadomesti zdravja… ta pa nima cene 🙂

kolikor sem zastopla, so investirali ogromno v hišo, je to treba vključit v te vaše izračune-hiša pa ni njihova in je še brat

…stavim, da bo na zapuščinski na podlagi tega, ker sta financirala fasado, hotela imeti celo bajto…

Koliko pa je vredna fasada? Dve leti najemnine? Več?

fasada, delovni stroji, mansarda, ki ni njihova, po moje je kar za nekaj let najemnine, ja

Res je, ker taščam uničujete zdravje, bi morali plačat vsaj 3 kratno najemnino !!!

Toliko zgodb je že bilo na to temo, a še kar ljudje gredo skupaj živet in ne naredijo bistvenega – na samem začetku dorečejo in po možnosti še na papir ne vržejo domenjena pravila.

Načelno pa sem vedno na strani lastnika nepremičnine, torej “tastarih”.

Res je, ker taščam uničujete zdravje, bi morali plačat vsaj 3 kratno najemnino !!![/quote]

Dobra!!:))


1- na račun najemnine res nekaj privarčujemo, a je tudi res, da imamo poleg bivalnega dela samo eno sobo in kabinet (8kv) kot otroško sobo; kopalnico 4,5 kv–gre za majhno stanovanje
– ne vem, če gre res za polovico stroškov; ker nas je 5, uporabljamo še ne celo 1/3 hiše,; preostalo uporablja 1 oseba; popolnoma sami kupujemo kurilno olje, s tem da se spodaj prav nič ne varčuje (odprta okna, odprti radiatorji tudi sredi najhujšega mraza): Položnice od elektrike, telekoma, smeti plačujemo popolnoma sami, od komunale, zavarovanja za hišo in podobno spodaj
– nikoli, res nikoli ne hodimo dol jest
– nikoli nimamo zastonj varuške
– nimamo zastonj sadja, zelenjave

HB, se letos selimo v svojo hišo!

Živimo skupaj, torej nimamo mansarde zase. Hrano kupujem sama, kuham sama. Otrok mi niso nikoli varovali, celo eno službo za nedoločen čas sem morala pustiti, ker nisem imela urejenega varstva. Zelenjavo in sadje kupujem, čeprav “imamo” vrt, s katerega je vse letelo ven, kar sem posadila (zdaj že več let tega ne počnem), je prav gotovo ceneje, če kupim, zdravo pa…. Stroške plačujemo po glavi.
Ne, ne mislim, da prišparam kaj, ker živimo pod isto streho. “Plačujem” s pospravljanjem, prenašanjem in še kaj….Dejstvo pa je, da si drugačnega “plačevanja” z mojo plačo ne morem privoščiti.

Res je živimo pri tašči ampak ne zastonj.Koliko nas je ki moramo pošteno izplačat brata ali sestro in to niso mali denarji.Midva bi prd 20. leti za ta denar naredila hišo , pa so naju prepričali naj ostaneva doma.Že ves čas vzdržujeva hišo in sedaj še izplačilo uf …..

pa vsak ki je fosljiv, naj skusa ziveti pri tasci. Ali pa pri starsih. Bomo videli kako boste privarcevali. Za isti denar ki ga vlozis v hiso, bi imel ze narejeno hisko, jezikova juha je v vsakem primeru brezplacna.

Ampak vedno je lazje videti samo “lazje” in prijetnejse stvari, temna stran pa naj ostane za luno kaj 😉