Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Za vse ljubitelje Louise L Hay

Za vse ljubitelje Louise L Hay

Sem se že resno spraševala, kaj je z mano narobe, ker ne razumem obsesije z njenimi knjigami (prebrala sem pa točno polovico ene, več žal ni šlo).

http://siol.net/siol-plus/kolumne/ko-tonete-si-ponavljajte-znam-plavati-416003

+ ena. Zato živimo, da se učimo in preizkušamo. Žal se čedalje več tovrstne “ameriške” vzhičenosti nad temi stvarmi, seli k nam.

Mah, obstaja tudi “knjiga” “K**c gleda. Čisto preprosto. Res ni potrebno knjig za realnost.

Ker nisem rekla j*se, je avtor John C. Parkin.

No no no, ne žalit Luis lepo prosm!

Če ne moreš kako drugače in ni odvisno od vas samih …

Če rečete KURC GLEDA, je to kot masaža za vaš um: pomiri vas, sprosti napetosti in zavrže vse tisto, kar tako ali tako ne deluje. Ko to izrečete, se boste nemudoma počutili bolje. Nehali se boste jalovo zoperstavljati stvarem in končno naredili tako, kakor bi že ves čas radi: po zdravi pameti, po svoje.

Naravnanost na KURC GLEDA je duhovno dejanje; nič drugega kot zahodnjaški izraz za starodavno vzhodnjaško filozofijo »plavanja s tokom«, pri kateri se odrečete
nadzoru nad stvarmi in ob tem občutite neizmerno svobodo duha. Še več: doumeli boste, da pravzaprav nič ni tako zelo blazno pomembno. (Če sploh.)
Metoda KURC GLEDA kot duhovna pot najvišje modrosti ne zahteva mističnega popevanja, meditiranja v zavozlanih položajih, nošenja lesenih sandal
in prižiganja kadil. Moč te sodobne neotesanosti je idealna za vse, ki bi se radi znebili stresa in tesnobe, ki prežemata vsakdan tipičnega zahodnjaka in krojita vse njegovo življenje.

http://www.emka.si/k-c-gleda-zepnica/PR/1825878

Mah, preberi knjigo, mogoče boš tudi ti kdaj rekla lažje j*se, ali k*gleda. Še zdaleč, da bi bilo to povezano z njeno metodo ali zavračanjem. Obe očitno imata svoj namen, tudi v izkupičku.
Verjetno je pa avtorica potem narobe postavila “duhovnost” in sproščanje.

Mah, preberi knjigo, mogoče boš tudi ti kdaj rekla lažje j*se, ali k*gleda. Še zdaleč, da bi bilo to povezano z njeno metodo ali zavračanjem. Obe očitno imata svoj namen, tudi v izkupičku.
Verjetno je pa avtorica potem narobe postavila “duhovnost” in sproščanje.[/quote]

Če tvoj povzetek drži, potem je niti ne rabim, ker je že v štartu njena filozofija zgrešena. ” ob tem občutite neizmerno svobodo duha.” Kdor je to knjigo napisal, prav tako ne loči svobode od prostosti, ali pa namenoma zaradi snovnega dobička zavaja bralce, kakor Luis.

In članek Mihe v bistvu govori točno o tem, kaj je razlika med prostostjo in svobodo, le da tega dobesedno ne pove, ampak samo razloži.

Verjetno je pa avtorica potem narobe postavila “duhovnost” in sproščanje.[/quote]

Če tvoj povzetek drži, potem je niti ne rabim, ker je že v štartu njena filozofija zgrešena. ” ob tem občutite neizmerno svobodo duha.” Kdor je to knjigo napisal, prav tako ne loči svobode od prostosti, ali pa namenoma zaradi snovnega dobička zavaja bralce, kakor Luis.

In članek Mihe v bistvu govori točno o tem, kaj je razlika med prostostjo in svobodo, le da tega dobesedno ne pove, ampak samo razloži.[/quote]

Imaš prav, sprosti se, kot tebi ustreza, je tako bolje? Pa sem res mislila, da sem zakomplicirana, ker s takim “enostavnim” kompliciranjem pa nisem vešča. Kot pri tistem, ko bi še v eni besedi obrnil a ali e okrog, pa ga potem nimaš kam posadit.

Sprosti se, je bolje tako?

ne morem sedaj tukaj sem na fitnesu, štekaš? Sicer je pa strup v majhnih flaškaš, pri pogovorih pa v “drobnem tisku”. In ravno ta droben tisk panavadi pove bistvo. (natega)

Sem delala v knjigarni in se na začetku čudila, da je to ena najbolje prodajanih knjig.
Potem pa sem spoznala, da v knjigarno zahajajo celi tropi, predvsem žensk, ki na veliko kupujejo knjige “za duhovno rast”.
In spoznala tudi, da so te ženske v bistvu zavrgle svoja življenja, ker so se tako zelo trudile živeti tako, kot piše v knjigah. Sem jih par tudi osebno spoznala in videla, kako to gre.

Res žalostno.

Zato je knjiga le navdih ali zgolj kakšna bergla, če jo razlikuješ tudi takrat, ko dve osebi, ki živita, ena napiše knjigo, druga jo pa bere.

ne morem sedaj tukaj sem na fitnesu, štekaš? Sicer je pa strup v majhnih flaškaš, pri pogovorih pa v “drobnem tisku”. In ravno ta droben tisk panavadi pove bistvo. (natega)[/quote]

Ja ja, štekam, da sploh ni bila natega, ki jo želiš prikazati, tudi glede spola. Če je pimpek manjši v sorazmerju ostalega telesa, tudi jošk.

Sem se že resno spraševala, kaj je z mano narobe, ker ne razumem obsesije z njenimi knjigami (prebrala sem pa točno polovico ene, več žal ni šlo).

http://siol.net/siol-plus/kolumne/ko-tonete-si-ponavljajte-znam-plavati-416003%5B/quote%5D

Za kakršnokoli debatiranje okoli Louis in izrekanjem afirmacij, je potrebno knjigo prvo prebrati do konca in ne samo ene od nje. Obstaja tona knjig na to temo, kako in zakaj afirmacije delujejo oz. ne delujejo naše misli na naše življenje. Poznati je potrebno tudi ostale knjige o osebni rasti in duhovnosti, da imaš sploh neko predznanje, da sploh dojameš bistvo vsega, kar je želela povedat. Skratka, zadeva te more iskreno zanimat, se poglobit vanjo in seveda bit vseeno kritičen.

Njena filozofija ni na njenem zeljniku zrasla. O čemer ona govori ni nobena new age, ameriška scena in ostali duhovni kič kot vi mislite. To kar ona podaja, o moči besed, o tem govorijo številni modreci, tudi marsikateri slovenski psihologi, celo znanstveniki. Samo drugače je zapakirano. Govorimo o naši moči uma! Posebej se poudarja, da si je potrebno zastavit realne cilje. Če je potrebno je treba opustit naša prepričanja, vzorce, mišljenje, ki nam ne služijo, saj na podlagi teh, se ustvarja naša realnost.

V knjigi Louis posebej poudarja, da smo sami odgovorni za naše življenje in ne drugi, to je izgleda spregledal avtor kolumne. Očitno je tudi on površno prebral ali pa sploh ne, knjige na to temo. Delo na sebi ni pasivnost, daleč od tega. Naša naravnanost vpliva na naše življenje, na življenje drugih. Lahko izbiramo kako se bomo naravnali, kako odreagirali na dano situacijo. Mi smo tisti, ki vodimo lastna čustva in jih kultiviramo. To je še kako povezano z aktivnostjo. Ampak ni ga čez duhovno lenobo. Biti kritičen do stvari, ki jih sploh ne poznamo dobro, celo nimamo pojma v pojmu o tem, je ne fer. Komur ne paše Louis, naj izbere pač drugega avtorja. Ni vsak zrel za neko knjigo, informacijo ali osebo v nekem obdobju.

Včasih tukaj na mon-u od koga zasledim zelo lepe nasvete drugim kot da bi brali Loise. Ne vem ali so jo brali ali ne. Od nekod imajo to znanje, bodisi je prirojeno ali pridobljeno od kje drugje.

Odkar sem sama prebrala dela Loise in drugih avtorjev , dosti lažje živim, sem srečna v ljubezni in se spoštujem. Življenjske izzive lažje razumem in rešujem.

Odlična kolumna.

Ampak ene babe so tako blesave, da ne razumejo, ne bodo razumel in bodo ostale tupe. Pred dnevi je bila tema pozitivno razmišljanje in sem jim tole citirala. Ne, ne, one niso zastopile.

Tudi meni Lojzka Hayeva ne sede!

Vprašanje kdo v resnici ni razumel…

Mah, imaš, ljudi, ki požirajo vse knjige, ki jih učijo, kako živet. Zdrava pamet je očitno odpovedala Potem pa taki kronični nezadovoljneži meni pridigajo, kaj moram brat, da bom srečna.
Sreče ni v knjigah, sreča je v odnosih, ljubezni do življenja. Tega pa taki ljudje niso sposobni. Če bi bili, ne bi rabili knjig, ker jim kronično nekaj fali do sreče.

Imaš prav. Nihče nima pravice drugemu solit pamet, če ga prvi ne prosi za to, sploh če tisti, ki soli, ni sam zgled tega soljenja. Ni ga čez zdravo kmečko pamet.

meni tudi ona ni všeč.

Imaš prav. Nihče nima pravice drugemu solit pamet, če ga prvi ne prosi za to, sploh če tisti, ki soli, ni sam zgled tega soljenja. Ni ga čez zdravo kmečko pamet.[/quote]

Jap. In tako so pametne, da ne opazijo, da sploh ne razumejo.

https://www.google.si/search?q=louise+hay&espv=2&biw=1242&bih=585&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjU_L6nx8PMAhWHOSwKHQ-yCFwQ_AUIBigB#imgrc=Ek1JAvD524VxMM{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}3A

Ha, ha, čisto naravno.

Verjetno je stala pred ogledalom in si govorila. Čisto nategnjena sem. Čisto nategnjena sem… in se je zgodil lifting. Ops, sori. Vse je naravno.

Perfekten članek. Prav nasmejala sem se. Sem pa že davno, davno prebrala to najbolj prodajano knjigo Luis Hay. Ne morem reči niti, da mi je bila všeč niti, da mi ni bila. Pač vzameš iz nje tisto, kar ti sede (kot še iz toliko drugih podobnih knjig) . Da pa bi jo malikovala, pa res ne. Realno življenje je pač malo drugačno – kot je napisano tudi v članku.

Perfekten članek. Prav nasmejala sem se. Sem pa že davno, davno prebrala to najbolj prodajano knjigo Luis Hay. Ne morem reči niti, da mi je bila všeč niti, da mi ni bila. Pač vzameš iz nje tisto, kar ti sede (kot še iz toliko drugih podobnih knjig) . Da pa bi jo malikovala, pa res ne. Realno življenje je pač malo drugačno – kot je napisano tudi v članku.

New Report

Close