Za ženske … ženska nevšečnost tam spodaj …
Pozdravljene … Lepo prosim za vašo pomoč. Običajno se mi ob večjem stresu, med obema menstruacijama, ne vsakič, večkrat pa, pojavi srbečica, pekoč občutek, občutljivost predela, četudi se zelo nežno popraskam … Ni klasično glivično ali bakterijsko vnetje, ker ni belega izcedka in vonja. Je pa neprijeten občutek. Sicer si pomagam s Canestenom in stvari izvenijo, ampak vseeno me zanima, če katera uporablja kakšen drug način za omenjene težave.
Aja, nimam partnerja in spolnim odnosov.
Najlepša hvala!
Morda se samo preveč umivaš in tako vedno znova rušiš ph spodaj. Lahko je mehčalec, neprimerno spodnje perilo, preveč sedenja, preveč oprijeta oblačila, prehrana, … Nešteto stvari. Če nimaš spolnega partnerja, imaš vsaj to skrb manj, da ga ne obsojaš nezvestobe. 🙂 No, šalo na stran, posvetuj se z ginekologinjo, včasih je lahko kaj, na kar ne bi niti pomislila, ona bo pa iz rokava stresla, ker vsak dan sliši vsaj 5 takih primerov. Jaz se vedno obrnem na bolj izkušene in tiste, ki imajo najbolj ažurne informacije in rešitve za karkoli. Kdo bolj oot tisti, ki se s tem ukvarja vsakodnevno..
Na tvojem mestu bi jo manj pucala, da se ti ne bo znucala. 🍀 Vse dobro
ga43, 31.10.2024 ob 09:17
Pozdravljene … Lepo prosim za vašo pomoč. Običajno se mi ob večjem stresu, med obema menstruacijama, ne vsakič, večkrat pa, pojavi srbečica, pekoč občutek, občutljivost predela, četudi se zelo nežno popraskam … Ni klasično glivično ali bakterijsko vnetje, ker ni belega izcedka in vonja. Je pa neprijeten občutek. Sicer si pomagam s Canestenom in stvari izvenijo, ampak vseeno me zanima, če katera uporablja kakšen drug način za omenjene težave.
Aja, nimam partnerja in spolnim odnosov.
Najlepša hvala!
Si pomislila na stranske učinke kakih zdravil, ki jih morda jemlješ? Mnogi antibiotiki povzročajo takšna bakterijska nesorazmerja. Tudi nekateri antihistaminiki. Pa verjetno še kake druge skupine zdravil. V takih primerih ravno izcedka ni, ampak je obratno – suhost.
Če Kanesten težavo omili, je zelo verjetno prav tu razlog.
Pa mimogrede- preveč redna in dolgoročna uporaba Kanestena tudi povzroči rezistenco in doseže kontraučinek.
Vsekakor čim manj draži, ker sluznico le dodatno raniš.
Mogo w ti bo pomagalo tole olje ,poglej intimno olje
Se meni tudi dogaja, v preteklosti bolj pogosto, zdaj občasno. Trenutno si pomagam s Canestenom, takrat pa sem menjala gel za tuširanje za Dove hidracijskega oz. vmes sem imela tudi takšne, ki so čim bolj pH nevtralni, spodnje perilo skrbno vedno iz bombaža in ne preozkih hlač, ki bi dodatno dražile. Poleg vsega tega sem uvedla redne sprehode na svežem zraku in “luftanje” glave. Sem se v 90% znebila teh težav, zdaj se pač pojavijo res takrat, ko je preobremenitev, ampak z vsem zgoraj naštetim je to veliko redkeje kot pred leti.
Zamenjaj vrsto vlozkov ali tamponov za bolj naravne, tudi jaz sem to imela in je pomagalo. Z milom se pa ni prevec priporocljivo umivati tam spodaj, saj je kislo okolje (in ne nevtralen ph kot nekateri omenjajo) in se noznica cisti sama. Torej samo tus in krpica, mogoce le vcasih kaksno milo, a ne kupuj posebnih mil, saj je tisto za tusiranje ze ok.
Veliko pij, umivaj se samo z vodo, ne uporabljaj dnevnih vložkov, poskusi se namazati s Cicatridino, kupiš v lekarni brez recepta. Če ne bo pomagalo, pa se kar obrni na zdravnika. Morda imaš kakšne bakterije na vodi.
Še to: ne nosi tesnih hlač in kavbojk. In uživaj probiotike, jogurt, kefir, težave se tudi iz črevesja pomaknejo “naprej”.
Vse dobro.
S srbečico tam spodaj sem se borila več let. Probala vse zgoraj našteto, pomagalo je za kakšen dan ali dva. Najhuje je bilo ponoči, nisem mogla spati, spraskana do rane… Obupno.
Potem mi je zdravnik predpisal kortikosteroidno mazilo Lotriderm. Dobiš le na bel recept, torej plačaš. Po 15 dneh mazanja nimam več težav s srbenjem. Minilo je že nekaj mesecev od takrat. Občasno imam občutek, da bi se srbenje lahko ponovilo, zato se nekaj dni preventivno mažem. Koliko težav mi je to rešilo. Hvala zdravniku, le zakaj ni že prej ugotovil, kaj potrebujem (canesten itd ni pomagalo).