Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka zabavne igre na fešti

zabavne igre na fešti

Živjo

Mene pa zanima, če poznate kakšno dobro in zabavno igro za zvečer na fešti. V naši familiji je zelo dost fešt in poznajo že ogromno zabavnih igric, jaz pa rabim kaj novega, svežega.

Lepo prosim za pomoč,

Urša

Jaz sem bila zadnjič na eni 40-letnici in smo se tako presmejali pri eni zanimivi igrici in sicer kako se zahvaljuješ alahu. Izbereš štiri ljudi, ki morajo poklekniti na tla. Spodaj podložiš deko. Nato vsakemu daš listek, na katerem je napisano, kaj mora reči in se obenem prikloniti alahu. To morajo početi čimbolj hitro, drug za drugim. Vsak si je moral besedo zapomniti, drug za drugega pa niso smeli vedeti, kaj bo kdo rekel. Besede, ki so jih morali izgovarjati, so bile napisane na 4 listikih in sicer
MIS
MO
TAKIB
UTLI
Ko to na hitro izgovarjajo in se priklanjajo, pride stavek Mi smo taki butli. Ful smo se smejali.

Sicer so bile še druge igrice, vendar pa so bile te bolj znane, npr. kočijaž, poješ pesmico z zobotrebcem v ustih in podobno.

super igrca. go nely go nely go nely

Meni se zdijo tele igrice prav butaste in na poroko, ki je na nivoju vsekakor ne spadajo. Lepo vas prosim iz ljudi norca delate! Sploh se mi zdi, da zadnje cajte folk tukaj samo nekaj bluzi, špara in neumnosti sprašuje. Zakaj se sploh poročate če ne veste kako se poročit?

Ti, klementina29, si pa res huda. Ocitno imas v glavi totalno drugacno poroko kot vecina punc na tem forumu. Sej je OK, ala ti vera! Jaz sem jo tudi vedno imela, ampak nikoli dovolj denarja. Ti ga ocitno imas, hvalabogu. Samo zato se niso vse ostale “podn” in “manjvredne” in “neumne” in kaj vem, na kaj vse se namigujes. Kot da ne bi vedele, zakaj se porocajo.
Tudi jaz ne maram igric – se posebej, ce se dela norca iz soljudi. Samo tebi pa tudi ni treba govorit s folkom, kot da je blesav, no!

Nisem mislila nobenega užalit. Samo jaz namensko šparam za poroko, da bom inela tako kot sem si jo zamislila. Bilo pa bi bolje če bi se folk, ki nima preveč denarja poročil v ožjem krogu in šel na kosilo, kot da potem zaradi finančnih zmožnosti dela stvari na pol.

Ja, mogoce je pa tezko kaj vec nasparat. Recimo najina poroka bo stala priblizno 11,5 mojih mesečnih neto plač. Kar v grobem pomeni moja celoletna placa. Meni se to zdi ogromno, ceprav pride na naju recimo “samo” polovico teh stroskov. Zelim si res lepo poroko, ampak zal bo znotraj najinih zmoznosti (in zmoznosti “sofinancnikov”). Kar zajema vse to, kar se bere na tem forumu. Imela bo nekaj posebnosti, ampak te bodo take male posebnosti, za katere lahko poskrbim jaz sama in ne stanejo veliko.

Iz tvojega pisanja je cutiti, da bos imela poroko na nivoju. No, tudi jaz sem si tako zamisljala – samo ne zamisljam si vecje katastrofe, kot je poroka na nivoju, na kateri bodo kmetje!

Malo moras tudi na okoliscine gledat, teh pa ti ne poznas (za vse nas, ki sodelujemo na forumu).

Oprostite, ko že govorite o poroki na nivoju? Kaj pa je za vas nivo? Jaz se bom poročila zato, ker si to želim, ker mojega partnerja ljubim in on mene… Pomembno je, da bo to moj dan, da bodo okrog mene ljudje ki jih imam rada in da bo zabavno…. Vsekakor pa ne maram nekakšnih nobel ritualov, kjer se gleda samo na to, kako bo kdo oblečen in da se bo ja govorilo koliko je stala poroka in kako je bilo vse fino…. Potem pa nevesta ne upa niti kozarca prijet, da se ja ne bi polila, itd… Takšne stvari meni osebno grejo na bruhanje, raje imam čisto preprosto poroko, pa da se vsi počutijo vredu, glede denarja pa pač vsak nima možnosti zapraviti celo bogastvo, to pa ne pomeni, da se potem ne sme poročit…
Jaz sem vabila izdelala sama in so prav lepa, vsaj meni, pa tudi konfete bom naredila sama, pa ne zato, ker ne bi imela denarja, ampak ker želim čimveč sama naredit, iz srca…
MOnka

Kakšne posebnosti bo pa imela? Midva bova imela ob polnoči ognjemet, kaj drugega mi pa ne pride na misel.
Pozdravček, Tanja.

ojla

upam, da je imela klementina slab dan, drugace si ne znam opraviciti njene arogance. sem bila na taksni poroki, ki jo sama omenja in tam so bili tudi ljudje, ki poznajo tudi malo visji nivo in tako dolgocasne poroke ne pomnijo. vzdusje je bilo kot na pogrebu, vsi so govorili sepetaje, verjetno si ni nihce upal povzdigniti glasu in zaukati, na
kosilu so se naredile skupinice, govorili so v glavnem o hrani, ki je bila seveda na nivoju. plesali so redki, ker seveda ni bilo valcka in polke, glavni razlog pa je bil seveda, da se revcki ne spotijo, kaj bodo pa drugi rekli … nevesta ni vrgla sopek, saj ga bo shranila, za spomin. zdravljice so morale biti ze prej, da jih je nevesta pregledala. boh ne dej, da bi bila kaksna spontanost. ob koncu obreda sta mladoporocenca spustila golobcka, ki sta ju sama narocila !?! halo… nevestina mami se je polila z vinom, kaj hujsga, nevesta je skoraj jokala, ona pa se je morala
preoblect. igrce, vici, podvezica, maskare, ples na stolih, kaca, kavbojski ples, kolo, itak … nic od tega. domov smo sli po torti. pazi, …. ampak za domov smo pa dobili, steklenico z njuno etiketo, ter konfete, na katerih se nabira prah, piskoti, ki jih na dan poroke ni skoraj nihce poskusil, ker jih je bilo sram vzet in kaj pohvalit, da ne bo kaj narobe, … ah to je pa ze prekmeck. hvala za tako poroko

no klementina pa ti opisi to svojo poroko, na “nivoju”, da nas seveda poducis, predvsem mene, kmetico iz dolenjske, ki si bo upala celo porociti. predvidevam, da ti tudi na misel ne pade, da bi imela sposojeno obleko, da bi sama naredila vabila, da bi imela najeto eno kmecko gostilno, valjda grand hotel union ali lev, festivalna je ze prevec, saj ves no. marcedes, bmw, ma kaki, vsaj lincoln predvidevam. porocno potvanje dubaj …. itd itd

mojca globokar alias pikapolonica

Monka, mislim, da se vsi poročamo zato, ker se ljubimo. No, saj nej bi se. Vabila pa jaz tudi izdelujem sama, pa konfete tudi, pa zahvale tudi, pa mašne, pa še kaj. Veliko mi pomeni, ko so ljudje veseli, ko jim izročim nekaj, kar sem sama naredila. Meni se to zdi super.
Je pa res, da se tudi meni zdijo marsikatere igrice (predvsem tiste, pri katerih se delajo norca iz ljudi) čist mimo in celo primitivne.
Vendar ponavadi, če hočeš nekaj več, nekaj drugačnega celo, tudi plačaš več. Pol pa a maš denar al pa ne.

Ljubite se še naprej!

Oj Mojca!

Včeraj sem imela res slab dan. Ampak vseeno se kar zgrozim ko vidim kakšno poroko na ljubljanskem gradu in folk, ki pije penino is plastičnih kozarcev postavljenih na havbi, vso gužvo, 5 nevest spredaj, 5 nevest zadaj, harmoniko, šrange, itd.
Jaz se bom poročila na Brionih.
Obleko vsekakor da si jo ne bom sposodila ampak kupila, ker jo bom nosila še naprej.
Vabila mi še na misel ne pride, da bi jih printala na svojem računalniku ampak jih bom dala lepo stiskati kot se spodobi.
Festivalna dvorana je definitivno mimo, tudi hotel Lev (primeren za srbske poroke).
Limuzina vsekakor ne bo lincoln, ker so ti v Sloveniji že razmajani in jih je načel zob časa.
Limuzine sploh ne potrebujem.
Harmonike niti videt nočem.
Povabila bom samo 50 ljudi, ki mi zares nekaj pomenijo in ne frizerke, sosedovega bratranca itd.
Na Brione pridemo dan prej z ladjo, tam prespimo, v soboto je poroka, v nedeljo odidemo.
Obred je zunaj, prav tako kosilo in večerja.
Godalni kvartet bo zaigral poročno koračnico, DJ pa bo igral za ples.
Vzdušje bo sproščeno in vsekakor na nivoju.
Še komentar, da si bila na poroki na nivoju. Tudi ljudje veliko prispevamo k celotnemu vzdušju poroke in če smo vsi tiho in sedimo kot kakšni osli potem smo za slabo poroko tudi sami krivi. Da pa ne govorimo o tistih katerim je poroka le izgovor, da se ga svinjsko napijejo in potem delajo zgage. Bila sem že na veliko porokah ko se ga je ženin napil. Žalostno. Res.

drage neveste in zenini

sem mal pregledala sporocila nase vrle klementine. zanimalo me je, ce je vedno tako nastrojena in sem videla, da vedno. ja, nekje je pac treba sproscat svojo jezo. ker mislim, da svoje poroke ne bo opisala sama, bom kar jaz.

torej, nevesta si bo poročno obleko dala delat iz najkvalitetnejsih materialov v Milanu,
aja, glavni podatek, vse ji bo organiziralo podjetje mission, nevesta se z uradniki ne
ukvarja, ker ima veliko drugega pomembnejsega dela. civilni obred bo na magistratu, cerkvene poroke seveda ne bo, ker te posiljujejo, da jim das denar in sploh je cerkveni obred dolgocasen, kjer zaspis. kljub temu, da cerkvena poroka stane natanko 5 000,00 sit (uradniski stroski in stroski v sami cerkvi – objektu). za hrano bo najela podjetje, ki se ukvarja s cateringom – predvidevam, da hiso kulinarike Jezersek. slavnostna vecerja bo na Brdu pri Kranju, v Levu ali Unionu. prstane si bo dala izdelati po meri v Zlatarnah Celje. seveda bosta to dizajnerska obrocka. navadnega peciva ne bo, samo minjojcki iz kakovostne smetane, svicarkse cokolade in masla, margarina odpade, breskvice tudi. ansambla ne bo, ker ji bo igral orkester RTV, pri magic baloons bo mission najel dekoraterje, vizazist ne bo iz slovenije, prisel bo natanko iz Pariza in bo nevesti sledil skozi cel dan, da ji bo popravljal make up. seveda bodo tudi druzice in oce jo bo pripeljal na magistrat. pred obredom bo sla zjutraj na zajtrk v staro ljubljano, potem k znanemu ljubljanskemu frizerju. mission bo medtem poskrbel za cvetlicne arazmaje, aja na sedezni red sem pozabila, z njim bodo poskrbeli, da bo vsakrsno spontano vzdusje zatrto, ker bodo skupaj posadili ljudi z enakim druzbenim standrdom, na socialne vezi, ki so med svati ze spletene, bodo ignorirali. itd itd … vabila bo poslala po posti, ker ona ne zeli biti postar. v ponedeljek pa letita v dubaj

bo nekaj takega?

ok, sedaj pa bom nehala biti zlobna.

mojca globokar
grosuplje

ojla

ok, potem se opravicujem za vse kar sem napisala prej. sedaj pa
se moram spraviti k delu. zanima me samo se to, ce je tudi zenin
kaj upostevan pri vajini poroki?

hvala

Vsi imajo svoj okus, a ne? Meni je všeč, da so igrice na poroki, da se ljudje zabavajo, da niso vsi kot na sedmini…. Če komu to ni všeč, pa naj gre samo s pričama na matičnega, na hitro pove, po kaj je prišel in gre na kosilo in domov. In če si to želi, ga pač ne bo kdo kritiziral. Če pa komu kaj ne paše, pa naj odpre novo temo oz. se preseli na kakšen drug forum.

Pa še nekaj. Ja, kako pa veš, kako se je treba poročit, razen seveda, če daš to že enkrat skozi? Ali obstaja kak standard ali mogoče kak uraden predpis o tem???? Zato pa se “srečujemo” na tem forumu, da debatiramo, dajemo ideje, si pomagamo pri organizaciji, itd. Ne vidim nič kaj slabega v tem, če kdo kaj vpraša, kar ne ve.

Mogoče bi mogli pa še kak forum naredit, kjer bi se samo o vremenu pogovarjali, če je vse ostalo po mnenju nekaterih neumno in zabluzeno????

Pa še to. Tudi moja poroka bo na nivoju, ampak na takem, ki si ga bova z mojim bodočim možem sama naredila! In v to je všteto komplet organizacija v najinih rokah, doma narejeni konfeti, vabila, zahvale, naprsni šopki, dekoracije (cvetlične, balonske in papirne), doma spečeno pecivo in še kaj bi se našlo. Pa še prav dobrodošli so tisti, ki bodo kaj zapeli, zaukali in povedali kakšen vic. Sproščeno vzdušje, nasmejani svati, razigran bend, vesela ženin in nevesta, spontanost – to je zame poroka! Ne pa neko kosilo, kjer dobiš za sladico hruško, prelito z vinsko omako, na meniju pa piše “Pinot hruška v Jamie Oliver omaki”…. Nevesta se drži kot kisla limona, vsi svatje pa razkazujejo svoje kreacije, nakit in avtomobilsko bogastvo, nihče si itak nič ne upa rečt.

Okusi so različni, hvala bogu…

Draga Mojca!

Želim ti lepo kmečko poroko. Svoj nivo si s tem kar si napisala pokazala vsej širni Sloveniji. A si mi kej nevoščljiva?

Tanja!

Jaz sem si vedno želela drugačno poroko, ampak kot pravi Foxy, drugačna poroka lahko stane hudo več. Odvisno, v katero smer je “drugačna”.
Zato sem si jaz “zmislila” nekaj “posebnosti”, ki bodo mojo poroko vseeno naredile drugačno, kljub temu, da zato ne bodo ful dražje.

No, meni se zdi zelo posebno že to, da imaš ročno izdelana vabila in da si jih izdelala sama – zato jaz delam vabila sama. Naredila bom tudi konfete in še posebej darilca za svate. Posebnost se mi zdi tudi to, da bom za vse otroke pripravila darila – za vsakega vrečo igrač, ki jih bo mogoče že na žuru samem zamotila, drugače pa za domov.
Zahvale ne bodo v obliki fotografij, ki jih ponavadi pošiljata ženin in nevesta po ohceti vsem svatom, ampak jih bo že takoj, ko bomo prišli v gostilno, na mizi (vsakega posebej) počakala lepo zdekorirana pomaranča v barvah celotne poroke, kjer bo zrolan papirček, na katerem bo napisanih par besed v iskreno zahvalo, ker so prišli na najin velik dogodek (ali pa zataknjen kartonček….). Dekoracija prostora bo tudi v moji lastni režiji (seveda si bom “rezervirala” par pomagačev, prijateljice). Imela bova tudi eno “posebno” mizo, kjer bo dečko po glavni večerji par ur sproti rezal pršut, ki bo na stojalu, zraven na mizi pa bodo kruh, sir, olive in malona. Tako, “za piknit”. Dečko bo v kej fajnga oblečen – ali pa mogoče samo v kuharja z veliko belo kapo (to idejo morava še dodelat).
Med “posebnosti” štejem tudi ognjemet ob polnoči, ko bomo torto zarezali zunaj. Pa mogoče to, da poroko delim nekako na dva dela – glede na to, da je prvi bolj slavnosten (poroka sama) in drug bolj igriv, zabaven (ohcet). Tako bom verjetno tudi barvno vse skupaj “razdelila” na dva dela. Prvi del bo v barvah poročne obleke, drugi del v barvah obleke, v katero se bom preoblekla. Posebno je tudi to, da se bo moj bodoči mož poročil v vojaški uniformi (ker je vojak) in bo najina cerkvena poroka vojaška poroka (poročil naju bo vojaški župnik, “moževi” sodelavci pa bodo izvedli en mejčkn vojaškega protokola). Posebno se mi zdi tudi to, da je moja obleka narejena v Vietnamu in tudi to, da je narejena po moji kreaciji, moji zamisli.
No, pa verjetno se bo še kakšna posebnost našla, ko bomo šli bolj v detajle (recimo o torti še nisva nič razmišljala, pa o cvetju, pa tko.)

Verjamem, da v Vietnam po obleko ne boš hodila (ha, ha,…), ampak vseeno upam, da sem ti pomagala s kakšno idejo!

Lp, Petra

No vidiš. Hvala bogu, da je na tem portalu še ena normalna nevesta, ki točno ve kaj hoče. Čestitam. In lepo poroko!

draga klementina!

si mogoce opazila, da sem se opravicila. spustila pa sem se samo na
tvoj nivo, ko sem prebrala vse tvoje poste. ocitno si tiste sorte clovek,
ki dovoli samo sebi, da kritizira. ce si slucajno opazila, sem velikokrat
citirala tebe. tisto o obleki, tisto o cerkevni poroki, tisto o cateringu,
tisto o festivalni dvorani, tisto o ansamblih, tisto o igrcah, …

nisem nevoscljiv clovek, ze po naravi ne, zelim ti lepo poroko,
tako kot si sama zelis in taksno si bos ocitno pripravila. dovoli
tudi ti nam, taksno, ki si jo mi zelimo in ne kritiziraj nas, ce mi
tebe do danes nismo. se enkrat se opravicujem, da sem se
spustila na tvoj nivo kritiziranja, vendar se ti sedaj ponovno
opravicujem… beseda oprsti seems to be the hardest word.

tudi nisem bila nevljudna in sem se podpisalas svojim pravim
imenom, da mi mogoce ne bi ocitala, da se skrivam v anonimnosti.

hvala in lep dan ti zelim

mojca

Ojla!

Mojca, na svetu je veliko ljudi in veliko okusov. Hvala bogu! Namen tega foruma je po mojem tudi ta, da vsak pove svoje mnenje. Jaz sem ga pač povedala. Lepo poroko želim tudi tebi.
Bye
klementina

No, moram priznati, da pod temo “zabavne igre na fešti” ne bi nikoli pričakovala takih tem in pogovorov, ki jih imamo trenutno “na sporedu”. V bistvu mi je tale klementina29 prav všeč. Če ne drugo, sproža vroče debate (se ful dogaja na forumu), v katerih je fajn sodelovati ali jih samo brati. Res pa je, da jaz osebno ne maram, da se ali dela norca iz ljudi ali pa se jih žali, kar sem klementini že namignila in kot pomnim, se je opravičila za to. Ja, tudi midve sva že imeli vroče debate, a ne? Pikapolonica je to gotovo opazila.

Jaz se enostavno moram strinjati s puncami, ki trdijo, da je vse skupaj stvar okusa, da ima vsaka poroka en svoj nivo, ki si ga ustvarita mladoporočenca (če sta le onadva organizatorja) in to je to. Meni je bistvo v tem, da se dva (ki se poročata še toliko bolj, jasno) ljubita in UŽIVATA v pripravah. Če gre za kmečko ohcet ali za “fancy” poroko v GH Union ali poroko v vodi na Havajih. V vsakem primeru. In vsaka od teh porok bo čudovita. Če sta oba z dušo pri tem, pa sploh. Vse vemo, da je čar ravno v pripravah – to, da se ljubimo, pa res ni potrebno potrjevati s papirjem!
In dejmo uživat v tem, pustimo si različne okuse, pomagajmo si z idejami. Sej tale ideja z Brioni verjetno ravno tako ne bo slaba. Prav nasprotno. Ampak hvlabogu, da nimamo vsi enakih želja in da ne bo vsaka poroka identična vsaki. Dolgčas!

Na tem mestu bi se rada vsem, ki ste mi dale kakršnokoli idejo, zanjo prav iskreno zahvalila!

punce dajte nehat!
mene še vedno zanima prvo vprašanje ki je bilo postavljeno, ker sem tudi sama povabljena, pa bi rada popestrila zabavo.
lp

Pa saj to ni res! Absolutno tudi jaz nisem pričakovala pod rubriko igrice na poroki ene bitke o tem kakšna naj bo poroka. Vsak naj si jo naredi po svoje.
Bom pa rekla, da sem jaz ena izmed tistih, ki si tudi NE ZNA organizirati poroke in SE BOM!!!!! POROČILA (joj kdo bi si mislil, kjub temu a ne, sem pa res grozna). Tukaj iščem nasvete in sem Vam zato VSEM zelo hvaležna, za vsako informacijo in idejo.
Samo ena stvar mi NI jasna, kaj hudiča dela prelestna Klementina na teh straneh, če smo vsi tako pod nivojem in kmečki, ki si tukaj izmenjujemo nasvete???? Presedlaj na strani Lady in se včlani v klub Vesne Janković,
pa se pejt tam NIVOOO, samo pusti vsaj ti slovensko javnost in NAS pri miru!

Tko punce, še kakšna ideja o igricah za mojo ” kmečko” poroko.

Pozdravček!

Milena

He he, na moji “kmecki” ohceti smo imeli te igrice:
KOcijaza (svatje v glavnem niso poznali, tako da je vzgal totalno)
tekmovanje v plesu – na casopisnem papirju, s katerega ne smes stopit dol. No, po vsakem izpadu se casopisni papir prepolovi in prostora je cedalje manj …
Ples z enim stolom manj – tega ni treba razlagat, stara fora, ki vedno vzge
tekmovanje v kikirikanju. Zmagovalec je zadel kikirikanje ob vsaki polni uri;))
test – za naju dva, koliko se poznava. 10 vprasanj, npr.: kateri bo pripravljal zajtrk, kateri bi bolje opisal prvo srecanje, kateri vozi bolje, kateri je bolj potrpezljiv itd. Sedela sva s hrbtom proti hrbtu (da ne bo plonkanja) in imela tablico (jaz/on oz. jaz/ona). he he, midva sva zadela 80% vprasanj;)
Ne spomnim se, ce je bilo se kaj. No, v glavnem nic zaljivega, zelo zabavno, ljudje so bili zelo veseli, da se je nekaj dogajalo. Pa zmagovalci so dobili duhovite diplome:)
Tako, nekaj za kmete, ne? Btw. tudi jaz nisem pricakovala taksnih for pod to temo. Ce so nekomu igrice vsec, naj jih ima. Midva sva jih zaupala prijateljema, katerim sva zaupala, da ne bosta naredila nic svinjskega ali zaljivega.
lp!

Se pravi, da sta igrice izvedla prijatelja in ne člani benda? No, to je tudi fajn ideja, saj prijatelje poznaš in vsaj približno veš, kaj ti bodo pripravili (mislim – si lahko prepričan, da ne bo nič takšnega, česar ne bi rad videl na svoji ohceti). Najbolj se namreč bojim tega, da bom ubodla en bend, katerega člani ne bodo imeli pojma o animiranju oz. igricah ali pa, da bodo te igrice vse po vrsti žaljive in se bodo delale norca iz ljudi.

Take, kot sta jih imela vidva (koliko se poznata in ples na tak ali drugačen način), se mi zdijo pa prav luštne. Še posebej fino se mi zdi, ker so zmagovalci dobili diplome (nej bodo poplačani za svoj trud, a ne:-))

New Report

Close