Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis zabavne knjige

zabavne knjige

Meni so nekatere Paasilinnove knjige zelo všeč, nekatere, med katere spada tudi Očarljvi skupinski pa čisto nič. Izgleda, da mu pisateljska forma zelo niha:))

@Rovtar
Daj, svetuj mi potem eno, ki je po tvojem mnenju dobra, da mu ne bom po nepotrebnem delala krivice …

Meni so všeč Gozd obešenih lisic in dve, ki ne vem če sta prevedeni v slovenščino, jaz sem ju bral pod naslovoma “Die Rache des glücklichen Mannes” in “Der Sommer der lachenden Kühe”. Mislim, da je prva nedavno izšla kot “Srečni človek” nisem pa ziher.

@Rovtar: THX!

Don Camillo in Peppone, vsekakor.
V najstniških letih se pa spomnim da me je v smeh večkrat spravila Na ducat ceneje.

Tudi jaz obžalujem, da G.Mikes ni bolj prevajan v slovenščino, še posebej, How to be an alien – še vedno mi je ostala v spominu njegova kratka zgodba o čaju, ki smo jo obravnavali pri angleščini na faxu – in si predstavljam, da morajo biti tudi ostale super.

Zelo mi je všeč tudi Hvala, Jeeves od P.G.Wodehouse-a. Odličen prevod v slovenščino.
V slovenščino sta prevedeni tudi njegovi Le tako naprej, Jeeves in Doktorica Sally. Druge nisem prebrala (je še precej nova), prva pa je odličen primer, kako lahko z neustreznim prevodom (pač prevodom, ki je samo to in nič več) poslabšamo v originalu odlično knjigo.

Kishonove Družinske zgodbe so pa tako ali tako zakon.

Če imate otroke (tja od predšolskih pa do prvega triletja oš) pa priporočam knjige Svena Nordqvista o mačku Findusu in lastniku Peterssonu. Tudi jaz jih zelo rada prebiram, tako zaradi zgodb, kot tudi zaradi odličnih ilustracij. Založniki, če tole berete – Prosim, izdajte še kakšno!!!

Vedno znova tudi knjige Stephena Frya, zlasti The Hippopotamus.

Žal pa nič prevedenega v slovenščino.

Ja, vsekakor se pridružujem pri Štoparskem vodniku, Dobrih znamenjih, Treh možeh v čolnu,….nazadnje pa sem se do solz nasmejala ob sicer morbidni tematiki, ampak je tako neskončno smešno, o moj bog, sem jo kupila v Konzorciju, ne se ustrašit angleškega naslova, ni nič za brat, samo blazno smešne ilustracije, perfektno darilo, ker lahko potem skupaj z obdarovancem vsaj 10 min pokaš od smeha. Naslov je:The Bumper Book of Bunny Suicides

Pa še Ježek me ne glede na to, da je pogosto tudi zelo otožen, mnogokrat tudi precej nasmeje. Trenutno prebiram Sočno uro.

Evangelij definitivno, rogljiček pa ne vem, če… (meni ni potegnil).

New Report

Close