zabavne knjige
Tudi jaz obžalujem, da G.Mikes ni bolj prevajan v slovenščino, še posebej, How to be an alien – še vedno mi je ostala v spominu njegova kratka zgodba o čaju, ki smo jo obravnavali pri angleščini na faxu – in si predstavljam, da morajo biti tudi ostale super.
Zelo mi je všeč tudi Hvala, Jeeves od P.G.Wodehouse-a. Odličen prevod v slovenščino.
V slovenščino sta prevedeni tudi njegovi Le tako naprej, Jeeves in Doktorica Sally. Druge nisem prebrala (je še precej nova), prva pa je odličen primer, kako lahko z neustreznim prevodom (pač prevodom, ki je samo to in nič več) poslabšamo v originalu odlično knjigo.
Kishonove Družinske zgodbe so pa tako ali tako zakon.
Če imate otroke (tja od predšolskih pa do prvega triletja oš) pa priporočam knjige Svena Nordqvista o mačku Findusu in lastniku Peterssonu. Tudi jaz jih zelo rada prebiram, tako zaradi zgodb, kot tudi zaradi odličnih ilustracij. Založniki, če tole berete – Prosim, izdajte še kakšno!!!
Ja, vsekakor se pridružujem pri Štoparskem vodniku, Dobrih znamenjih, Treh možeh v čolnu,….nazadnje pa sem se do solz nasmejala ob sicer morbidni tematiki, ampak je tako neskončno smešno, o moj bog, sem jo kupila v Konzorciju, ne se ustrašit angleškega naslova, ni nič za brat, samo blazno smešne ilustracije, perfektno darilo, ker lahko potem skupaj z obdarovancem vsaj 10 min pokaš od smeha. Naslov je:The Bumper Book of Bunny Suicides
Pa še Ježek me ne glede na to, da je pogosto tudi zelo otožen, mnogokrat tudi precej nasmeje. Trenutno prebiram Sočno uro.