Začasni odvzem vozniške

Pozdravljeni,
Zanima me postopek pridobitve vozniškega dovoljenja nazaj. Včeraj so me ustavili policaji in sem napihal 0,60 pred domom.
Vozniško so mi vzeli. Dali obvestilo da bom moral pred sodnika za prekrške.
Zanima me kakšno je ponavadi plačilo za tako kazen? Ali bom moral opravljati kakšen tečaj? Sem starejši voznik z več leti izpita. Prvič kaznovan v cestnem prometu.
Policaj je rekel da se dobi za to 17 kazenskih točk. Kar sicer odloči sodnik.
Hvala za informacije
Pozdravljeni, najprej boste v roku 5 delovnih dni dobili sklep o začasno odvzetem vozniškem dovoljenju (z.o.v.d.). Na ta sklep boste lahko podali predlog za vrnitev z.o.v.d. nujno skupaj z kontrolnim zdarvniškim pregledom. Na spodnji povezavi imate seznam kje lahko opravljate predgled. Če bo sodišče sledilo/ugodilo predlogu boste v.d. začasno dobili nazaj in se boste lahko vozili do zaključka postopka. Med tem bo sledilo vabilo na zaslišanje, kjer bodo ugotovili, da ste storili prekršek zakaterega je predpisana min. globa 1200€ in izrek 18 kazenskih točk (k.t.), ter posledično prenehanje veljavnosti v.d. Ko boste dobili sklep o prenehanju veljavnosti v.d. lahko vlagate predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. In če bo sodišče slediol predlogu boste dobili odlog (t.i. pogojno) za dobo od 6 mes. do 24 mes. V tem času ne boste smeli storiti hujšega prometnega prekrška. Kar pomeni nobene k.t. ali za več kot 700€.
Torej policist vam je napačno rekel glede k.t. Hkrati bo potrebno opravljati še edukacijske delavnice, napotili vas bodo po zdr. pregledu. Delavnice trajajo 6 ur, kjer si ogledujete filme in se skozi debato rehabilitirate. Lp

Pozdravljeni, žal globe ni možno globe plačati polovično. Lahko pa sodišču predlagate obročno odplačevanje, ki ga v večini odobrijo. Lp

Pozdravljeni,
Danes sem prejel sklep o začasnemu odvzemu vozniškega izpita ter vabilo na razgovor konec meseca avgusta. Naslednji teden sem naročen na kontrolni zdravniški pregled.
Zanima me ali je v praksi tako, da se pošlje prošnjo za začasni odlog odvzema vozniške skupaj z opravljenim zdravniškim pregledom še pred zaslišanjem? Ali se počaka na zaslišanje in tja dostavi pisno prošnjo?
Verjetno se ne dobi odgovora na prošnjo v roku meseca dni?!
2. Ko se pride na zaslišanje, v kolikem času ponavadi se dobi nazaj začasno vozniško, če tako seveda odloči sodnik.?
Hvala in lep pozdrav
Pozdravljeni, če ste dobili sklep o ZAČASNO odvzetem v.d. lahko takoj nanj vlagate predlog za vrnitev začasnio odvzetega v.d. skupaj z kontrolnim zdr. pregledom. Torej pred zaslišanjem. prej ko ga boste poslali prej ga bo sodišče obravanalo in če bo sodišče sledilo predlogu vam ga bo tudi vrnilo. Sklep o prenehanju veljavnosti v.d. boste dobili po zaslišanju. Tudi na ta sklep boste lahko vlagali predlog za ODLOG prenehanja veljavnosti v.d. oz. za t.i. pogojni odvzem. Lp
Pozdravljeni!
Vprašanje naslavljam na to temo, ker ima moj oče podobno situacijo (napihal je 0,58, začasni odvzem izpita), sedaj čakamo sklep sodišča o začasnem odvzemu vozniškega dovoljenja. Zanima me samo, kako se spremeni zadeva, če ima oče še od prej 4 KT, namreč lani jih je dobil zaradi prehitre vožnje. Mu bodo vseeno lahko odobrili prošnjo za začasni odlog odvzema, ali bi lahko stare KT negativno vplivale na začasni odlog odvzema?
Za odgovor se Vam že vnaprej zahvaljujem. LP
Pozdravljeni, k.t. od prej lahko vplivajo na odločitev sodišča glede odločitve o odlogu. Vendar praksa kaže, da temu ni tako. Menim, da če ima oče tehtne razloge za obdržanje v.d. ne bodo “komplicirali”. Lp