Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Začasno prebivališče

Začasno prebivališče

Mi zna katera povedat kaj rabim za prijavo začasnega prebivališča in če moram menjat dokumente?

Hvala in lep dan vam želim!

Z lastnikom greš na občino, da te začasno prijavi. Dokumentov ne rabiš menjavat, dobiš samo potrdilo o začasnem prebivališču.

če pa lastnik ne more pa lahk pisno na list napiše in greš s tem uredit

Če imaš pogodbo (najemno ali kupoprodajno), lastnika ne potrebuješ. Če si lastnica in je lastništvo vpisano v ZK; pa sploh ničesar ne rabiš, razen osebnega dokumenta. Greš na UE in se prijaviš. Ne stane nič, dokumentov se ne menja, ker v vseh dokumentih ti piše stalno bivališče.

LAhko pa prijavo opraviš tudi po internetu, če imaš kvalificirano digitalno potrdilo. Poglej na e-upravo. So gor tudi navodila.

Jaz sem si samo sprintala obrazec za prijavo začasnega bivališča iz interneta in ga izpolnila, lastnik pa mi ga je podpisal. S tem sem šla na UE in nisem potrebovala ničesar drugega (razen svoje osebne izkaznice).
Na UE ti pa izdajo samo listek oz. odrezek, ki služi kot potrdilo.

Zakaj se pa potem potrebuje dokument o začasnem prebivališču?

Edini uradni dokument o začasnem pribivališču je košček papirja, kjer je potrjeno, da si na UE prijavila začasno bivališče. Ne v potni list, ne nikamor drugam se tega ne vpisuje.

ker moraš biti prijavljen tam, kjer stanuješ, naj bo stalno, ali le za nekaj časa. tako je po zakonu.

Ker se po zakonu moraš na novem bivališču prijaviti v roku 8 dni od vselitve. Ni pomembno, ali je to stalno ali začasno bivališče. Stalno bivališče imaš lahko samo eno, začasnih pa več.

New Report

Close