Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Začela se je sezona slovenskih paradižnikov

Začela se je sezona slovenskih paradižnikov

Po dolgih mesecih si spet lahko privoščim polno skledo paradižnikove solate. KONČNO!

Kupila lusta vceraj in je res dober..

Meni je dober edino tak paradiznik, ki ga res obsije in dozori sonce.

Mi že dva meseca jemo super paradižnike tako,da ne vem o čem vi to.No pa dober tek:)

To je res, ampak Mone tega ne vedo, ker sam da je nekaj medijsko podprto, je Monam ful dobro, čeprav je en navaden šit.
Meni lušt ni čisto nič drugačen od španskega in italijanskega paradižnika vzgojenega v raslinjaku.
Priznam le, da sem letos že dobila sladkast češnjev paradižnik iz Španije, a je to izjema, sem se tudi sama čudila.

Plodove mora obsijat sonce, edino dozoreli na soncu imajo pravi okus.
Jeseni se mi zgodi, da ostane nekaj zelenih plodov, ki res počasi zorijo, ker ni dovolj sonca in nimajo več pravega okusa, res pa tudi nimajo plastičnega okusa, so še vedno boljši kot trgovski.

Dve opciji sta. Ali si samo slab trol ali pa si že zdavnaj izgubila vsaj enega od čutov – okus.

Jaz se samo čudim, da Španci, Italijani ne pocrkajo, ko pa imajo menda tako zanič paradižnik, da ga celo izvažajo po svetu. Kako daleč pa seže oh in sploh Lušt?

Luštev paradižnik je slab, a še vedno boljši od raznih španskih produktov. Eni kot drugi, so umetni, ni zemlje, ni sonca. Počakam še 3 mesece in jem res dober paradižnik.

Sezona slovenskih paradižnikov??? Ja pajade. Ne me smejat.

Paradižnik in paprike jem, ko je sezona zanje. Oboje je dobro samo s soncem obsijano.

Dve opciji sta. Ali si samo slab trol ali pa si že zdavnaj izgubila vsaj enega od čutov – okus.
[/quote]

Hahaha, po moje ti več ne veš, kakšen je pravi okus paradižnika ali paprike.

Tako čakate tudi, da krompir dozori. S soncem obsijan. Rdeč in sočen.

Zato, ker ga ne proizvajajo zase.

[/quote]

Tudi glede krompirja je podobno, nimas vec za kupit pravi krompir, vse polno vode…

[/quote]

Česa v besedah “paradižnik in paprike” nisi razumel-a?

Ima kdo topinambur za posadit?
Ter luštrek?
Domači, slovenski bob?

[/quote]

Vidim, da ne ves, kako raste in zori paradiznik in kako krompir 🙂

Samo nasvet, ce bos sadil-a topinambur – sadi ga v globoka korita ali pa na kak omejen del vrta.
Mi smo ga imeli, prvo leto mali pridelek, potem naslednje leto kar konkretno, po nekaj casa pa smo potrebovali kar nekaj sezon, da smo se ga popolnoma znebili.

jah, dobro zate….

New Report

Close