Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Začeti varčevati pri nizkih dohodkih VAŠI PREDLOGI

Začeti varčevati pri nizkih dohodkih VAŠI PREDLOGI

Kaj predlagate za začetek varčevanja. skupaj z ženo je neto zaslužek kakšnih 2500 eur od tega ima ona 500 za potne stroške. Sta še dva sinova (5 let stara)  itd. Samo predlogi prosim brez nepotrebnih komentarjev.

Poznate sklade? Se splača, denimo na NLB? Vzajemni skladi …

Kako je z varčevanjem v obliki žlahtnih kovin, srebra itd.

Varčevanje doma v prašičku.

Drugo.

Še vedno prašiček. Staro, tradicionalno, preverjeno. Moraš biti reden in dosleden.

Prašiček se tud meni ne zdi slaba zamisel. Vsaj za sproti. Vedno se kaj pokvari, ali kakšen izlet …

Glede na to, da bo šlo verjetno za manjše zneske, je kakšen varčevalni račun ali enostavno prašiček čisto ok. Čeprav, glede na to, kako hitro pride do kakšne katastrofe, “obiska” raznih nepoštenih obiskovalcev in podobno, se sama bolj nagibam k varčevalnemu računu. Nimam rada neke gotovine doma. Midva dajeva na račun, pride mesec, ko gre 500€ gor, pride mesec, ko gre 100, pač, po zmožnostih in glede na tekoče stroške.

Za večje vsote pa verjetno naložbeno zlato… ne vem, nimava toliko, da bi se mi splačalo raziskovat te možnosti 😀

Nič, kar je slovenskega se ne splača. Na koncu dobiš ven malo več, kot si vložil in tisto malo več si itak plačal s stroški vodenja itd.

Trade republic, zlato, bitcoin. Razpršenost.

Pa seveda tekoča zaloga za 6 m, če ostane kdo brez službe.

Hvala za predloge. Pogumno še kdo prosim. 🙂 Vaše izkušnje …

Jaz sem imel majčkeno odveč in sem dal v zlato lani marca. Sem moral zdaj prodat ampak naredil sem nekaj 100eur. Vsa vlaganja so rizik, manjši rizik, manjša donosnost in obratno. Zaslužkov a-la podvojit v enem mesecu al pa podeseterit v letu dni ni za nas male ribice trenutno. Mam pa še neki v sklade, k se nalaga pa ker sem ravno imel račun od prej in ker sem podaljšal nimam izstopne ali vstopne provizije.

Vem, da bom začel vlagat, tudi kripto ampak to je že bolj gambling, v katerega daš nekaj, kar lahko izubiš, ni pa zaenkrat še da bi penzijo not nalagal. Pa tudi delat moraš ful če hočeš kripto profitirat, kar pol pomeni šiht in potem še kripto, pa še na šihtu boš slabše delal ker boš vedno imel strah pred padcem in da bi zamudil.

Odgovor na objavo uporabnika
fotr1, 13.11.2024 ob 13:17

Jaz sem imel majčkeno odveč in sem dal v zlato lani marca. Sem moral zdaj prodat ampak naredil sem nekaj 100eur. Vsa vlaganja so rizik, manjši rizik, manjša donosnost in obratno. Zaslužkov a-la podvojit v enem mesecu al pa podeseterit v letu dni ni za nas male ribice trenutno. Mam pa še neki v sklade, k se nalaga pa ker sem ravno imel račun od prej in ker sem podaljšal nimam izstopne ali vstopne provizije.

Vem, da bom začel vlagat, tudi kripto ampak to je že bolj gambling, v katerega daš nekaj, kar lahko izubiš, ni pa zaenkrat še da bi penzijo not nalagal. Pa tudi delat moraš ful če hočeš kripto profitirat, kar pol pomeni šiht in potem še kripto, pa še na šihtu boš slabše delal ker boš vedno imel strah pred padcem in da bi zamudil.

Kje si to imel naloženo zlato? Kako je s tem?

Odpri si račun na trade republic, vsak mesec dej notri nek znesek, tam vloži v kakšno delnico še bolje v S&P 500, počasi pa se nabere. Če si bolj adrenalinski pa v kakšeno panogo prihodnosti, recimo SMR,  sam ta še ni na traderepublic.

Lej,  pri teh dohodkih in -dveh malih otrocih- , zelo težko kaj privarčuješ…

Ker kakor gre vse gor imaš glih za sproti…in otroka potrebujeta marsikaj-  krat dva ,kajne…

Zdaj sta še zadnje leto v vrtcu- jeseni drugo leto bo pa šola, če prav berem…in boste na knap s temi dohodki…Nimaš pojma -kaj vse te čaka- finančno-samo daj denarce…Sori- tak je …!!!

Šolske zadeve, verjemi skozi je kaj…/ projekti , potrebščine- glih zmanjkalo zvezka, pa kuli, pa tempere  nujno belo nucajo itd, itd…ekskurzije- jutri rabim za na izlet malico, pa za pit, pa kaj sladkega, pa denar ,da tam kaj kupim…itd, itd…,/ …ki vključujejo tudi otrokovo družabno življenje z raznoraznimi dejavnostmi, sošolčevimi rojstnimi dnevi, pa na bazen, pa v kino bi šli, itd, itd…pa oči- superge so mi premajhne, pa kapo sem zgubil nucam novo, pa to pa tisto…sezonska oblačila, ki se prerastejo, obutev zimska…In tak dalje …Svašta- išta…

In gre , za otroke…tak, da ja…dober boš, če bo kaj ostalo…

Srečno in brez zamere, sam povem realno življenje, ki ni ,da ne bo pomote- nikakršen luksuz…pač osnovno družinsko življenje…

Yep. …mali otroci- male skrbi in potrebe- večji otroci – večje potrebe …in porabe …verjemi izkušenim, ki smo to dali čez…

Pa na to tekmovalnost ne pozabi, je že v vrtcu in eskalira v osnovni šoli. ko je skozi nekaj, kot že napisano-, že v prvem razredu osnovke…,  sošolec vabi na rojstni dan, tja pa tja me pelješ  pa darilo gremo kupit..pa drugi teden ima sošolka in učiteljica hoče do jutri tri barvne šeleshamerje …pa eden bi nogomet treniral, drugi bi klavir poskusil…kakorkoli, da ne nalagam romanov…nikoli ni dolgčas…Vlagaš v otroke…

In nič ni zastonj…je boljš razmislit o dodatnem zaslužku …kot o varčevanju s tem zneskom.

Zakaj tok promovirate trade republic, res me zanima. Namrec jaz osebno se izogibam vsemu kar promovirajo razni ” vplivnezi”, npr. trade republic.

Lahko vsak mesec nekaj nakazes na varcevalni racun in ce se konec leta nabere vecji znesek, potem lahko to v nekaj investiras.

Bolje kot nalozbeno je verjetno fizicno zlato

Mene je bankir vedno spraševal, zakaj nimam varčevalnega računa. Sem govoril, da imam dva otroka in da sta onadva moja naložba. Zdaj sta odrasla. Študenta. Stroški nič manjši. Sem pa splezal iz limita in zdaj vsak mesec cca.100€dam na varčevalni račun kar preko klika. Prej to niti ni bilo tako lahko in sam raje ostanek od stare plače dvignil in imel doma v kuverti.

Če si mlajši potem nek sklad vezan na S&P, vsaj 10-15% dohodka vsak mesec.

Šparowc, 13.11.2024 ob 18:36

Mene je bankir vedno spraševal, zakaj nimam varčevalnega računa. Sem govoril, da imam dva otroka in da sta onadva moja naložba. Zdaj sta odrasla. Študenta. Stroški nič manjši. Sem pa splezal iz limita in zdaj vsak mesec cca.100€dam na varčevalni račun kar preko klika. Prej to niti ni bilo tako lahko in sam raje ostanek od stare plače dvignil in imel doma v kuverti.

Varčevalni račun je kot štunf v banku. To ni varčevanje ampak shranjevanje denarja.

On, 13.11.2024 ob 18:21

Zakaj tok promovirate trade republic, res me zanima. Namrec jaz osebno se izogibam vsemu kar promovirajo razni ” vplivnezi”, npr. trade republic.

Lahko vsak mesec nekaj nakazes na varcevalni racun in ce se konec leta nabere vecji znesek, potem lahko to v nekaj investiras.

Bolje kot nalozbeno je verjetno fizicno zlato

Trade republik ti samo zato, da imaš tam na računu nekaj denarja izplačuje obresti enake ključni obrestni meri v EU. TR  ti omogoča da pri njih trguješ z raznimi delnicami, obveznicami, kriptom …..  del denarja ali pa vse kar češ sam naložiš  in tam denar plemenitiš.

Jaz nič ne promoviram, povem da je to simpl način, da denar pridobiva na vrednosti. Velik lažje kot da pri nas odpiraš račun na borzni hiši, ki ti zaračuna kup stroškov in tam kupuješ delnice in obračaš denar.

Drugač pa kakor komu paše, vsak po svoje.

Se pa ne strinjam da se ob majhnih dohodkih ne splača šparat in investirat. Po pameti na dolgi rok lahko profitiraš.

Varčevalni račun pa … ja no, mogoče za 70+letnike, ki niso tolk vešči telefona in aplikacij in imajo svojo penzijo. Mlajši bi morali dajat na stran, obračat, plemenitit, se učit kako s financami, kako s svojim denarjem.

Prašiček ti preko inflacije pobere 20% letno.

Mesečno varčevanje v ZLATU:

.https://www.zlatikorak.si/si?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=%5BSI%5D+DX+Zlati+Korak+Var%C4%8Devanje+%5BSE%5D&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAudG5BhAREiwAWMlSjI9ISokiJCdoecpJ3DbZzXCTNg_zqHLoIqzX_Kt7Qhi-6JtzR_UnGBoCWcUQAvD_BwE

.https://trgovina.elementum.si/index.php?content=cHJvZHVrdGk=

Izogibaj se parazitskim skladom NLB in podobnim, ki živijo od vašega denarja. Globalna ekonomija je trenutno v kaosu in ni primerna za vlagatelje.

New Report

Close