Začetnik v kriptosvetu
Pozdravljeni! Berem, da vas je kar nekaj strokovnjakov. Ker mislim z nekaj malega tudi jaz se poskusiti z bitcoini bi za začetek imel nekaj vprašanj. Postopno sem obvladal postopek do vplačila na Bitstamp. Naslednji korak bi bil? Ali naj prenesem na denarnico? Mislim, da je enostavno ustvarit denarnico na “bitaddress.org”. Tu pa bi vprašal za postopek. Ali naj se program prenese v računalnik in brez povezave z internetom generira denarnica ? Koliko denarnic se tako lahko ustvari? A je priporočljivo imet več takih denarnic, ki jih iz te baze generiramo? Postopek prenosa v in iz denarnice? Prosim za odgovor!
najbolje da imaš na različnih koncih … od trgovalnih računov, do denarnic namenjenih samo določeni valuti, do skupnih denarnic, če imaš večjo vrednost pa tudi fizično denarnico.
pa ne vem če obstaja denarnica, ki podpira vse coine, tako da … če boš imel več tega, boš verjetno moral odpreti več denarnic.
In potem ugotoviš, da moraš plačati v ETH, če hočeš spraviti sredstva nazaj na borzo, prenos teh pa ne gre nikamor, ker je sistem zabit.
[/quote]
ja no, bolje plačat nekaj malega, kot da se ti zgodi Nicehash in ostaneš brez vsega 🙂
sej pravim, razpršeno, kar je dolgoročno in če niso mali zneski je na denarnicah, sicer pa tudi vse borze ne podpirajo vseh valut, tako da se v vsakem primeru kdaj srečaš s prenakazovanjem, počasnostjo in provizijami.
ja no, bolje plačat nekaj malega, kot da se ti zgodi Nicehash in ostaneš brez vsega 🙂
sej pravim, razpršeno, kar je dolgoročno in če niso mali zneski je na denarnicah, sicer pa tudi vse borze ne podpirajo vseh valut, tako da se v vsakem primeru kdaj srečaš s prenakazovanjem, počasnostjo in provizijami.
[/quote]
Ni poanta v plačilu, ampak, da mora biti v ETH. Ko preneseš z borze v denarnico, ti pa komot odbijejo v valuti, ki jo prenakazuješ. Z ETH so naredili samo štalo.
Ni poanta v plačilu, ampak, da mora biti v ETH. Ko preneseš z borze v denarnico, ti pa komot odbijejo v valuti, ki jo prenakazuješ. Z ETH so naredili samo štalo.
[/quote]
kaj nakazuješ in v katero denarnico, da mora bit v ETH?
Exodus. In seveda ravno ETH nimaš.
[/quote]
pa sej to pravim, ni ena denarnica za vse, naredi si jih več in uporabljaj za valute, katerim so namenjene
zoprno ja 🙂
Ravno zato, ker nisem hotela za vsako valuto svoje, sem izbrala Exodus. 🙂 Ker imam preveč valut in kdo se bo s tem ukvarjal. Mislim, da bom kupila kar Nano Ledger.
[/quote]
ja, se ga splača kupit, ampak tudi ta ne podpira vseh 🙂 velike pa
Katere valute lahko imamo v Paper wallet iz “bitadress.org”
[/quote]
ne vem, brskaj na netu in boš našel, na YT imaš velik informacij https://www.youtube.com/results?search_query=bitaddress.org+paper+wallet
ne vem, brskaj na netu in boš našel, na YT imaš velik informacij https://www.youtube.com/results?search_query=bitaddress.org+paper+wallet
[/quote]
Imate izkušnje s to denarnico?
Jaz sem jo prenesel v računalnik. A lahko bolj podrobno razložite kako naprej? Brez povezave z internetom se da ustvarit bitcoin naslov. A je v uporabi ta enako veljaven? Lahko se generira tudi več naslovovov, a so vsi enako veljavni?
Bom hvaležen za odgovor!
Imate izkušnje s to denarnico?
Jaz sem jo prenesel v računalnik. A lahko bolj podrobno razložite kako naprej? Brez povezave z internetom se da ustvarit bitcoin naslov. A je v uporabi ta enako veljaven? Lahko se generira tudi več naslovovov, a so vsi enako veljavni?
Bom hvaležen za odgovor!
[/quote]
nimam izkušenj, imamo kar nekaj virtualnih denarnic, te pa ne, a na YT linku, ki sem ga dala ni nič uporabnega?
nimam izkušenj, imamo kar nekaj virtualnih denarnic, te pa ne, a na YT linku, ki sem ga dala ni nič uporabnega?
[/quote]
Imam težave z angleščino. V glavnem sem pogruntal kako generirat denarnico, le pri uporabi se bojim, da se nebi BTC kje izgubil pri prenosu, ker kaj takega še nisem počel. Pa še eno vprašanje. Ali je potrebno pri vsakem novem vplačilu na Bitstamp pridobit nov “Message”, al se lahko nakazuje denar vedno po istem “Mesage” kot smo ga dobili za prvo nakazilo?
Imam težave z angleščino. V glavnem sem pogruntal kako generirat denarnico, le pri uporabi se bojim, da se nebi BTC kje izgubil pri prenosu, ker kaj takega še nisem počel. Pa še eno vprašanje. Ali je potrebno pri vsakem novem vplačilu na Bitstamp pridobit nov “Message”, al se lahko nakazuje denar vedno po istem “Mesage” kot smo ga dobili za prvo nakazilo?
[/quote]
Na bitstampu je zmeraj enako. Pri denarnicah je dost na simpl. Tam, kamor nakazuješ, torej na prejemni strani generiraš naslov, kjer pa imaš kripte, ta naslov skopiraš. Vneseš še število enot, ki jih pošiljaš in klikneš.