Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek začimba KOPRC

začimba KOPRC

Pozdravljene!

Mi lahko poveste, kje vse uporabljate koprc?

Ali se to kupi v trgovinah, v teh stekleničkah za začimbe? Mislim, da še nikoli nisem opazila koprca med
(kumino, poprom, kirijem, …..itd).

Pa še nekaj. Malo sem prebrala, da je koprc precej podoben po okusu janežu. Kje pa vse upoarbljate janež?
Jaz ga edino za čaj. Paše še kam, verjetno…

HVALLA vam za vaš trud!

Pa še to – kje bi dobila luštrek?

Hmmm, jaz kopra tudi še nisem videla med začimbami, samo ga tudi iskala še nikoli nisem, ker ga je na vrtu polno. Koper gre krasno k vsem bučkam, kumaram, kumarčna omaka brez kopra je bljak – prazna, paše pa tudi na dinje, melone, zuchette, jajčevce.

Obstaja tudi sušen koprc, od Druge zagotovo, samo je sveži neprimerno bolj aromatičen.

Poleg zgoraj napisanega se koprc odlično ujame tudi z dimljenim lososom. Je pa precej intenzivnega okusa, tako da če nisi navajena nanj, pazljivo.

Jaz janeža praktično ne uporabljam, mi ni všeč.

Pri nas si ne predstavljamo graha brez svežega koprca. Za zimo ga zamrznem v ledene kocke, tako da sploh ne vem, če se dobi sušenega. Janež tudi jaz uporabljam samo za čaj. Luštrek je trajnica in jo gotovo dobiš povsod kjer prodajajo sadike.

Živi in pusti živeti

Janež lahko uporabiš za peko janeževih upognjencev.

Hvala vsem, še posebj GRETKI.

Pa vam za janeževe upognjence.

Pa tudi vam ‘bučke’. Kakšen okus pa ima koprc?

V trgovini se dobi v tistih rumenih kozarčkih od Maestro- včasih je to delala Droga, zdaj Žito. Gor piše KOPER. Jaz ga dajem na pečen krompir.

Takoj jutri pregledam police pri nas v naši štacuni.
A tudi na krompir paše? Hvala.

je koper in kumina.

Za vso zelenjavo. Za prežganko…. mnjami….

Jaz tudi v prežganko dam kumino. Obvezno! Ker v zelje npr. jo ne, ker naši nimajo radi.

Ima koperc podoben okus kot kumina?

New Report

Close