Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ZAČIMBE

ZAČIMBE

Baje, da moraš dati sveže začimbe, pa verjetno tudi sušene, v hrano med kuhanjem čisto na koncu! Je to res? Ali se drugače”razkuhajo” in ni več pravega “rezultata”?

Jaz dam suhe na začetku, sveže pa vedno na koncu kuhanja. Če dam suhe na koncu se nič ne napojijo s tekočino in potem imam občutek, da imam v ustih en drobir. Drugače pa ni boljšega kot svež petršilj in bazilika posuta na paradajzovo omako. Njamsi.

Ja …. jaz sem včasih vedno začimbe (peteršlij, bazilika, origano …) dajala kar kmalu. Vedno je bilo dobro, okusno …
Pa sem potem, ko sem prebrala da jih je treba dajati proti koncu začela prakticirati to in je res razlika. In pazi, tudi manj začimb gre, ker sem opazila da je pri enaki količini začimb okus bolj intenziven.

Jaz dam edino peteršilj proti koncu, ostalo takoj! Verjetno pa ta teorija drži.

Jaz sem jih večinoma dajala proti koncu kuhanja, potem pa sem začela kuhati po eni nepalski kuharski knjigi, pa sem morala najprej vse začimbe prepražiti na olju, potem pa dodati zelenjavo in kuhati dalje. Verjetno je vse odvisno od začimbic.

lp, Tini

New Report

Close