Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zadebeljena maternična sluznica

zadebeljena maternična sluznica

Imam zadebeljeno maternično sluznico. Številk se ne spomnim. Poslana sem bila na nadaljni pregled, sem pa vseeno malo poguglala. Ne bi smela! Berem ni da ni. 🙁 Je imela katera med vami podobno zadevo, kako se je razvijalo, ste kaj ukrepale….?

menda sem imela to pred leti. nič posebnega ni bilo

Še katera? Prosim.

Imam že zelo dolgo, redne kontrole z UZ vsake pol leta, posega nisem želela, debela pa je od 0,7 do 1,1 kar je menda preveč. Koliko pa si stara?

42. Pa ti?
Jezi me, da si nisem zapomnila, ker je povedala milimetre. In po netu berem o raku v tem kontekstu in mi seveda ni prijetno.
Če ni to nič takega, zakaj bi me potem pošiljala naprej?

Ne prehit panicarit. Jaz sem že na onkološkem bule ven jemala, na spec. ginekološki imela že nekaj posegov zaradi predrakavih sprememb … pa sem še živa in rodila pred kratkim 🙂

Jaz sem 60+, stvar je v tem, da je drugače pri mladih, kot pri ženskah v menopavzi. Vsekakor je treba zadevo spremljat. Moj ginekolog je bolj tak, odprt in me ne tišči na preiskave, upošteva, da jaz to odklanjam. Ja, mi je pa hotel narediti histeroskopijo in abrazijo, ampak sva se odločila za spremljanje. Pa še CA 125 mi naredi, to je preiskava krvi na tumorske markerje, da te kaj ne ” preseneti”. To ti priporočam.

Če te prav razumem, ti si oba posega odklonila? Histeroskopijo in abrazijo?
Jaz razmišljam, da bi odklonila rtg dojk. Sem dobila napotnico, a se mi ne zdi, da bi šla.

Sicer pa ja, brezveze razmišljam, saj vem, ne bi smela nič guglat 🙂 Je dobro prebrati, da si ti ok kljub posegom in postankom na onkološkem.

Ja, oboje sem odklonila, razmišljam pač, da glede na to, da se debelina sluznice spreminja še ni panike. Ker abrazija je kar agresiven poseg in včasih je bolje pustiti stvari pri miru in dati čas in priložnost telesu, da se samo pozdravi.
Zakaj pa rtg dojk?

Ne štekam zakaj paničariš?
Saj verjetno si že prej imela probleme, ne šele sedaj, ko ti je to ginekolog tudi uradno povedal?

Jaz sem že od osnovne šole naprej imela vedno premočne in predolge menstruacije. Pri 30ih je bila menstraucija dolga že 16 dni.
Prejšnji ginekologinji je blo vse to normalno, da je menstraucija dolga in da lije iz mene.
Potem sem menjala ginekologa, končno naredil UZ, razna hormonska zdravljenja, stanje še slabše. Potem še dva posega, en je bil tudi zgoraj omenjena abrazija…
Ampak še kar živim in ne paničarim.
Če te razumem si začela paničarit, ko ti je zdravnik rekel, da imaš zadebeljeno sluznico. Težave te pa niso očitno nič motile? Ali sploh nimaš težav?
Jaz jih imam že od 14tega leta naprej pa nič ne zganjam panike.

A lahko vprašam, zakaj si odklonila rtg dojk? Moja prijateljica je zaradi velikega števila žensk z rakom na rodilih v njeni družini na rednih preventivnih pregledih in vedno! kontrolirajo tudi dojke. Najbrž z nekim razlogom, kajne? Če si dobila napotnico, si jo z razlogom, zato pojdi.

Da vam odgovorim:

– paničarit sem začela, ko sem zguglala zadebeljeno maternično sluznico in prebrala ni da ni;
– zdebeljeno sluznico mi je “odkrila” na rutinskem pregledu, ki je na vsake 3 leta
– težave imam samo z vmesnimi krvavitvami (teden pred menstr.)
– rtg dojk mi pripada glede na starost menda? me je poslala že pred 3 leti in zdaj naj bi spet šla, a se mi res ne zdi iti.

In zakaj se ti ne zdi iti? Škodit ne more. Moja soseda, tvojih let, vedno zdrava kot riba, je šla, čeprav se ji ni zdelo iti. Je rekla ajde, pa grem, da bo mir. Dobro da je šla. Rak. Takoj na zdravljenje, k sreči odkrito dovolj zgodaj.

Pa šla sem pred tremi leti in sem se nekako neumno počitila, da hodim tja, če sem pa ultra zdrava. 🙂 Je pa res, če se zgodi kot tvoji sosedi, ti pa da misliti…….

Sej ravno to. Ta moja soseda je še mlada, zdravo živi, torej prehrana, športanje, ne kadi, ne pije, se je počutila odlično, potem pa čisto tako, pejmo na pregled, no, bolj zato, da gremo mal pohajat in se spotoma ustavimo še v tem pa tem trgovskem centru,…. Potem pa bum! Huda diagnoza. Ali si ultra zdrava ali ne, pač ne moreš vedeti 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. No to je samo moje mnenje. Tvoje telo, tvoje zdravje, tvoja stvar.

Kje je vecji problem?
Ali lahko hormonska terapija tudi zadebeli maternicno sluznico in ali je treba zenske na hor. terapije spremljati z UZ?
Mislim, da tu gor zvem vec kot pri moji ginekologinji..

Mamografija ali uz? Glede na leta bi bilo bolje UZ, tkivo je drugacno pri mlajsih zenskah in se dolocene stvari z uz bolje vidijo.
Jaz sem imela pri 41 uz.

Jaz imam že leta in leta težave zaradi zadebeljene sluznice pa niti malo ne paničarim. Ti pa sploh nimaš težav pa zganjaš cirkus?

Jaz imam že leta in leta težave zaradi zadebeljene sluznice pa niti malo ne paničarim. Ti pa sploh nimaš težav pa zganjaš cirkus?
[/quote]

Kakšne težave pa imaš?
(Sem že 100x napisala, da sem šla zadevo guglat in prebrala marsikaj in mi pač ni vseeno.)

Kakšne težave pa imaš?
(Sem že 100x napisala, da sem šla zadevo guglat in prebrala marsikaj in mi pač ni vseeno.)
[/quote]

Sem že zgoraj napisala.

Sem že zgoraj napisala.
[/quote]

Sori, nisem dobro pogledala nicka. Sem mislila, da me katera nova sprašuje isto zadevo. 🙂

Oj, ja imela, šla na abrazijo (čiščenje), zjutraj gor, dobila narkozo, popoldne nazaj. Vse ok.
Meni je bilo rečeno, da bi lahko začela preveč krvaveti, če ne bi šla. V glavnem, to je še najmanj, kar je lahko.

O postrganju maternice sem tudi brala. Ni mi bilo jasno, zakaj bi to sploh želela delat, če nimam hujših težav oz. če to ni neko ogrožujoče stanje. Se pravi s tem preprečijo močnejše krvavitve? Eh, bo že, zdaj že manj razmišljam o vsem skupaj, sčasoma bom nehala misliti na vse skupaj. 🙂

New Report

Close