zadebeljena maternična sluznica
Jaz sem 60+, stvar je v tem, da je drugače pri mladih, kot pri ženskah v menopavzi. Vsekakor je treba zadevo spremljat. Moj ginekolog je bolj tak, odprt in me ne tišči na preiskave, upošteva, da jaz to odklanjam. Ja, mi je pa hotel narediti histeroskopijo in abrazijo, ampak sva se odločila za spremljanje. Pa še CA 125 mi naredi, to je preiskava krvi na tumorske markerje, da te kaj ne ” preseneti”. To ti priporočam.
Če te prav razumem, ti si oba posega odklonila? Histeroskopijo in abrazijo?
Jaz razmišljam, da bi odklonila rtg dojk. Sem dobila napotnico, a se mi ne zdi, da bi šla.
Sicer pa ja, brezveze razmišljam, saj vem, ne bi smela nič guglat Je dobro prebrati, da si ti ok kljub posegom in postankom na onkološkem.
Ne štekam zakaj paničariš?
Saj verjetno si že prej imela probleme, ne šele sedaj, ko ti je to ginekolog tudi uradno povedal?
Jaz sem že od osnovne šole naprej imela vedno premočne in predolge menstruacije. Pri 30ih je bila menstraucija dolga že 16 dni.
Prejšnji ginekologinji je blo vse to normalno, da je menstraucija dolga in da lije iz mene.
Potem sem menjala ginekologa, končno naredil UZ, razna hormonska zdravljenja, stanje še slabše. Potem še dva posega, en je bil tudi zgoraj omenjena abrazija…
Ampak še kar živim in ne paničarim.
Če te razumem si začela paničarit, ko ti je zdravnik rekel, da imaš zadebeljeno sluznico. Težave te pa niso očitno nič motile? Ali sploh nimaš težav?
Jaz jih imam že od 14tega leta naprej pa nič ne zganjam panike.
Da vam odgovorim:
– paničarit sem začela, ko sem zguglala zadebeljeno maternično sluznico in prebrala ni da ni;
– zdebeljeno sluznico mi je “odkrila” na rutinskem pregledu, ki je na vsake 3 leta
– težave imam samo z vmesnimi krvavitvami (teden pred menstr.)
– rtg dojk mi pripada glede na starost menda? me je poslala že pred 3 leti in zdaj naj bi spet šla, a se mi res ne zdi iti.
Sej ravno to. Ta moja soseda je še mlada, zdravo živi, torej prehrana, športanje, ne kadi, ne pije, se je počutila odlično, potem pa čisto tako, pejmo na pregled, no, bolj zato, da gremo mal pohajat in se spotoma ustavimo še v tem pa tem trgovskem centru,…. Potem pa bum! Huda diagnoza. Ali si ultra zdrava ali ne, pač ne moreš vedeti 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. No to je samo moje mnenje. Tvoje telo, tvoje zdravje, tvoja stvar.