Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zadnji stadij kapitalizma

Zadnji stadij kapitalizma

Normalno, saj se gre za širok pojem.
Ni samo ena stvar tista, ki definira nek narod ali kulturo. Ni to samo jezik, ali Kranjska klobasa, Prekmurska gibanica…In da potem tisti, ki ne mara Kranjske, ni Slovenec. 🙂
Je več dejavnikov, ki nas določajo, med drugim tudi jezik, politična ureditev….

Podobno, kot človeka ne prepoznaš, če rečeš, da ima rjave lase…Lahko pa ga prepoznaš, če navedeš čimveč njegovih značilnosti, ki ga določajo. Potem postane prepoznaven.[/quote]

Ja ampak še zdaj ne vemo in nismo dognali, kdaj je nekdo Slovenec in kdaj ni….. ker po ”tvoji” oz neki logiki tukaj v temi, Slovencev več ne bo, če izgine slovenska kultura, jaz pa se sprašujem kateri deli kulture torej morajo izginit, da Slovencev kot naroda več ne bo…..

Da ti poenostavim, če pride Bosanec jutri sem gor živet in dobi čez žnj let državljanstvo, katere dele kulture mora prevzet (ne obče ampak točno definiraj), da bo lahko Slovenec….. to bi rad slišal, oziroma, katere dele kulture ali načina življenja moram jaz spremenit da ne bom več Slovenec po tvoje 🙂

Verjetno ne veš ker govoriš le na pamet, kot drugi ki se sklicujejo na ”Slovensko kulturo” ki je ni, dokler je ne bo kdo definiral.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Problem je v stem, d aimamo že sedaj 100 tisoč brezposelnih, ali kolk,, maldi pa iz države bežijo, ekr ne dobijo službe.

kaj čaka vaše otroke, si lahko samo predstavljate, ali bodo tukaj konkurirali skupaj z raznimi Afričani za minimalca, ali pa bodo morali iti, ampak razne Nove Zelandije bodo do takrat že zasedene..[/quote]

Pesimist kuje v svoji glavi vedno najbolj možne črne scenarije. Starševstvo zahteva realizem z optimizmom (upi so upreti v prihodnost). Novorojeni v družni je simbol sreče in upanja, tako kot “Ježušček v jaslicah”. 🙂

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Revnim otrokom v Braziliji optimizem njihovih staršev bolj malo pomaga.

Tudi socialna država ni nekaj večnega. Pravzaprav je socialna država bolj izjema kot pravilo. Mislim, da je zelo neodgovorno delati otroke in imeti ideje v stilu “bo že”.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Vsak, ki je na sociali in se spravi delat otroke, je neodgovoren starš in bi se moral dat ubit.

Kaj sem pa jaz pljuval čez njih? A to ker sem matkiča nagovoril s Šiptarjem, to je za njih žalitev?
Itak sem samo povedal resnico 😉 Tako kot tudi ti pogosto govoriš resnico…
Vi Kazahstanci to vedno počnete. 😛

[/quote]

Kaj boš ti Slovenc ti si itak Šiptar pa greš lahko za vsakega pusta v šotor in vsako leto na Triglav….

Če trdiš nasprotno povej kaj točno te dela nešiptarja.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

A zdaj si pa na Brazilijo preklopil , se pravi spet iz skrajnega črnega scenarija prešel na drugi skrajni scenarij, ki čaka v prihodnje Slovenijo. Prej si takole Slovenijo opisoval, pa svaril pred okupacijo “črnčkov” ( a iz Brazilije? :), čeprav nam gre boljše kot večini držav v v razvoju, kjer je življenjski standard precej nižji od našega.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Pravno gledano, je to državljanstvo, ki te določa ali si uradno Slovenec ali pa ne.

To, kdo pred čem svari, se zmeni z Onetom, ki ga skrbi, da bo Slovencev zmanjkalo.

Naš standard že enkaj ačsa pada. Tisti, ki tega ne vidite, živite nekje zaviti v vatko.

Tisti, ki nimate vsaj 3 otrok, samo blefirate, da vas skrbi za nataliteto. 1 otrok ni nič, to še osnovna reprodukcija ni. 2 otroka sta osnovna reprodukcija, 3 pa prirastek.

Idite otroke delat in nehajte filozofirat, kako nekaj ful prispevate, ker ste enega skupaj spravili. En otrok je isto kot nič.

Pravno gledano, je to državljanstvo, ki te določa ali si uradno Slovenec ali pa ne.[/quote]
Wau, a res ?

Izpadi pijančkov.

Pa recimo, da bi bil kdo izmed vas spet tam okoli 5 let star in imel za fotra kakšnega Oneta, bi bil kdo ponosen nanj ? Bi vam lahko tak človek bil za vzor, nekdo, ki se že x let krega na forumu z 20 letniki in jih označuje za šiptarje ?

Izpadi pijančkov.[/quote]

Ne, ne, to je čista resnica, ti si Kazahtanec, Matkic pa Šiptar.
To je čista resnica, saj se vama vidi na daleč…. 😛

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

No comment.

Jst se nič ne kregam, jst samo povem kar je res!

Zakaj se vidva sramujeta svojih korenin? Saj to da govorita slovensko vaju še ne naredi za Slovenca….
Škoda, da se upirata sedaj, ko je resnica prišla na dan, saj to ni nič takega. Otroci mešanih družin so vedno malo bolj živahni….

Pravi zabavljač si ti. Kako to da nimaš že svoj stand up show ?

Malo prej si pisal, da Matkičevo seme gre v robčke, Šiptarji se pa razmnožujejo.

Torej Matkič nikakor ni Šiptar, Šiptar si ti, ker se razmnožuješ. lepo si samega sebe zaključil.

Pravno gledano, je to državljanstvo, ki te določa ali si uradno Slovenec ali pa ne.[/quote]

Ja no shit, samo Bosanec lahko dobi državljanstvo in je torej Slovenec, samo to ne gre skupaj s tvojo logiko, da bodo Slovenci izginili če ne bomo negovali ”kulture” slovenstva, ali kakorkoli želiš, ker to ni pogoj za pridobitev državljanstva, torej je Slovencev cca 2 milijona, verjetno še več, kaj pa vem, koliko jih živi še v tujini….

Še zdaj se izmikaš odgovoru kaj od kulture ki bi naj bila posebnost Slovencev mora bit da si Slovenec, ker če tega ne negujemo ne bomo več Slovenci….. nič konkretnega nobeden ne pove, ko se na to sklicuje.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Malo prej si pisal, da Matkičevo seme gre v robčke, Šiptarji se pa razmnožujejo.

Torej Matkič nikakor ni Šiptar, Šiptar si ti, ker se razmnožuješ. lepo si samega sebe zaključil.[/quote]
Ma ja, on je faliran Šiptar, podobno kot ti… sami Šiptarji ste tu in Kazahstanci, samo jaz Slovenc…. 😛

Ti si falirano teslo, ki na netu fantazira o družinskem življenju.

Ok, ampak sem Slovenc, vi pa niste Slovenci… :))))
Tesla drugih narodnosti 😀
Čista resnica! 😛

kakšen sistem bi tebi ustrezal in katera država ga ima?

Ok, ampak sem Slovenc, vi pa niste Slovenci… :))))
Tesla drugih narodnosti 😀
Čista resnica! :P[/quote]

Moje odgovore brisejo, moram ti rečt, da sta v tebi dva in ne eno teslo.

kakšen sistem bi tebi ustrezal in katera država ga ima?[/quote]
Ni pomemben sistem, pomembno je, kdo je pri vrhu. Vsak sistem je lahko pošten ali pa izkoriščevalski, ki služi le peščici.
Tudi diktatura, kraljevina..Je lahko dober sistem, če vlada nekdo, ki mu je mar za narod.
In obratno.

kakšen sistem bi tebi ustrezal in katera država ga ima?[/quote]
Ni pomemben sistem, pomembno je, kdo je pri vrhu. Vsak sistem je lahko pošten ali pa izkoriščevalski, ki služi le peščici.
Tudi diktatura, kraljevina..Je lahko dober sistem, če vlada nekdo, ki mu je mar za narod.
In obratno.[/quote]

Ni res, kaj če uvedemo sistem da pihnemo vse nad 40, niam veze kdo vodi, še vedno te počijo 🙂 Sistem je še kako pomemben!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close