Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zadnji stadij kapitalizma

Zadnji stadij kapitalizma

Če uničimo kulturo in jezik, to pomeni, da je ta narod obsojen na propad.
Izvor ali poreklo posameznika, je za ohranjanje nekega naroda, povsem nepomembno.

Tule je za prebrat, da boldano ni nujno jemat kot pravilo ali pa gre v tem članku za izjemo, ko naj bi pravilo potrjevala: http://www.mladina.si/142706/se-pomnis-nemcija-svoj-dolg/

In ravno Nemčija je tista, ki naj bi precej dolgovala tudi Grčiji. Verjamem pa, da to velja za večino slehernikov.

Za tvoje asocijacije pa tudi jaz nimam razlage. Marketing sem omenil v zvezi z nadmudrivanjem, in ne s financami.

Izvor ali poreklo posameznika, je za ohranjanje nekega naroda, povsem nepomembno.[/quote]

Zdaj pa še natančno (ne široko in neopredeljivo) obrazloži kateri deli so Slovenska koltura, torej nepovzeto od drugih….

Jezik pa je itak samo sredstvo sporazumevanja, to je OSNOVNI namen jezika, četudi govorimo v angleščini med sabo, bistvo je da se razumemo, če je temu zadoščeno je jezik nepomemben

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Izvor ali poreklo posameznika, je za ohranjanje nekega naroda, povsem nepomembno.[/quote]

Zdaj pa še natančno (ne široko in neopredeljivo) obrazloži kateri deli so Slovenska koltura, torej nepovzeto od drugih….

Jezik pa je itak samo sredstvo sporazumevanja, to je OSNOVNI namen jezika, četudi govorimo v angleščini med sabo, bistvo je da se razumemo, če je temu zadoščeno je jezik nepomemben[/quote]
Ma zate ko si šiptar itak nima veze to razlagat.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Hlej ga malega nacija One-ta, kako se razkrinka, ko ga Matkič z argumenti v kot pritisne. Prvo pisarije, da se “Šiptarji” razmnožujejo, potem pa že Matkiču napiše, da je Šiptar. Ha ha.

matkič, čestitke za vztrajnost, da se ti da.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Madona pa sem res sfalil… 😛
Ta se ne razmnožuje… kaj pa, če je faliran Šiptar? :))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Razmnožujte se, razmnožujte..bomo rabili folk, ki bo delal za 300 na mesec. Več bo vaše dece, več bo kandidatov za izkoriščanje.

Hvala za Vaše dovoljenje… 😛

Prosim. Bodo lahko vaši otroci konkurenca tem, ki zdaj ilegalno prihajajo.

No Spider ma point. Prvo je treba okolje narest tko k treba, ostalo sledi naravno, brez prisile..

V bistvu ni sam to Spider, da se otroke oz nove sužnje lahko izkorišča. Tudi starše, saj če imajo enkrat otroke, imajo obveznost in moraj poprijeti za vsako delo. Doma žena in dva neprevita otroka, fiksnih stroškov 500/mesec… prav dolgo ne moreš iskati nove službe, če se ti zalomi, moraš vzeti magari skladišče, iz tam pa skoraj ni več izhoda, ker ko si enkrat skladiščnik je skoraj tako kot da si bil v zaporu… Redki ti dajo (še eno) šanso…

Če pa nimaš otrok, si svoboden, nizki fiksni stroški, lahko menjaš službo, če vidiš, da te (pretirano) izkoriščajo in morda NEKEGA dne pridejo boljši pogoji ipd kjer lahko imaaš in zvgajaš kaj več kot SUŽNJE.

Normalno. Zakaj pa misliš, da se promovira family lajf? Družinski človek ima za vratom familijo in otroke, mora prijeti za vsako delo in je najpripravnejši za kapitalistično izkoriščanje. Sploh če je še na kreditih.

Tako tako, en obrtnik mi je zaupal, da se razveseli, če nekdo od njegovih delavcev dobi otroka, ker potem ve da bo delal 🙂 Ve da ga lohk še bol stisne če je treba. Sej zato pa k deci to ugotovijo al pobegnejo, se zapijejo al pa dobro imajo morda srečo tudi kot delavci z otroki 🙂

Ampak to ne gre skupaj z Matkičevo teorijo, ki trdi, da se razmnožujejo predvsem brezposelni in reveži. Kar pomeni le še več možnosti za izkoriščanje ostalega delavskega naroda in tistih, ki nimajo otrok, ker bodo plačevali še večje davke za socialo.

Jezik ni samo sredstvo sporazumevanja, ampak nekaj, kar simbolizira nek narod.
Res je, da Avstrijci nimajo svojega jezika, ampak nemščino…A vseeno je potem nemščina tista, ki med drugim definira Avstrijce.
Če bi Avstrijo poselili Kitajci in določili njihov jezik kot uraden in vnesli svoje, tipično Kitajske kulturne navade in običaje, potem bi imeli novo Kitajsko.

A je Matkič res Albanec al si to samo tako napisal ? Ma ne verjamem, ker je napisal da nima obrezanega.

Ta toja trditev je napačna. Za to, da bi dojel realnost albanskega dela v Sloveniji, bi moral pod drobnogled vzeti njihove dejavnosti. Ker sem nekaj od tega jaz tudi spoznal od blizu, vem kako je s tem in da se motiš.

Tule je za prebrat, da boldano ni nujno jemat kot pravilo ali pa gre v tem članku za izjemo, ko naj bi pravilo potrjevala: http://www.mladina.si/142706/se-pomnis-nemcija-svoj-dolg/

In ravno Nemčija je tista, ki naj bi precej dolgovala tudi Grčiji. Verjamem pa, da to velja za večino slehernikov.

Za tvoje asocijacije pa tudi jaz nimam razlage. Marketing sem omenil v zvezi z nadmudrivanjem, in ne s financami.[/quote]

Preden greš brat tale omladinski članek, moraš poznati dogajanje in vzroke za WW1. Ko boš to poznal, ti bo jasno zakaj tako ravnanje Nemcev, čeprav menim, da ni bilo pravilno in bi lahko reči uredili tudi drugače.
WW2 pa je bila le posledica, za Nemce zelo morečih zahtev versajske pogodbe. Izvor nemških dolgov je bila vojna, s katero so si Nemci hoteli nespametno popraviti položaj, medtem ko pa so Grki ta denar preprosto zapravili, predvsem za boljši standard.
Me prav zanima, če bi ti bil pripravljen npr. tretino plače dat nekomu, da si zgradi bazen pred hišo…
Pa da bo jasno, meni Nemci niso ljubi, ljub mi je njihov sistem, ki je mnogo pravičnejši od npr. grškega…

Jezik pa je itak samo sredstvo sporazumevanja, to je OSNOVNI namen jezika, četudi govorimo v angleščini med sabo, bistvo je da se razumemo, če je temu zadoščeno je jezik nepomemben[/quote]

Matkič, tebe vi ZDA gotovo imeli pod nadzorom. 😉

Problem je v stem, d aimamo že sedaj 100 tisoč brezposelnih, ali kolk,, maldi pa iz države bežijo, ekr ne dobijo službe.

kaj čaka vaše otroke, si lahko samo predstavljate, ali bodo tukaj konkurirali skupaj z raznimi Afričani za minimalca, ali pa bodo morali iti, ampak razne Nove Zelandije bodo do takrat že zasedene..

Ja Spider, minimalca že, sam da ga bodo razpolovili oz ti afričani bi delal za pitno vodo, pograd pa topli obrok.. Sploh plače ne rabjo, sam da jim dajo vse to… in folk misli, da bo lahko konkuriral temu… Pa ogromno delovnih mest je hitro priučljivih, čeprav se folk nateguje, da potrebuješ visoko šolo za pometanje, da znaš pomesti hodnik, pa da moraš biti mag.posl.ved, da znaš cigarete prodat na blagajni, pa dipl.polnilec.polic…

Pa razne lepolaske se iz teme v temo repečnijo kok so vredne, k se sploh ne zaveda da je lahko DANES konec…
Itak dela za tujo firmo, če sem prav razumeš Nemško. Sam en dan uprava preračuna, da se SI več ne izplača, dobi CELA FIRMA OTKAZ, od prvega do zadnjega.. In potem bo tam pri 35-40 hodila po razgovorih pa pričakovala še vedno 2k plače ja.. Zakaj že ? Sam en dan bo točka preloma prešča in bodo zaprl celotno firmo, folk si bo navlekel fiksne oz visok standard pa da jih vidmo pol “na trgu” k ga tok vneto promovirajo. Sploh se ne zavedajo kok bi bli vredni na “odprtem trgu” 🙂

Sem že videl take Lepolaske.. včasih so imele odlično plačo, ko je šla pa firma v cugrunt, so mislile da bodo kar lelele najmanj take ponudbo.. No po 1-2h letih ko so potekla nadomestila in videla koliko odziva in interesa je na trgu, so vzele pa SAM DA JE plačo…

Tukaj se nam baba nekaj repenči. Paz to, dela za PLAČO… k je jutr lohk adijo, vprašanje kje bo še dobila, če bo, pa se tukaj norca dela iz ljudi. Taki pa res privoščim, da dobi tisto iz česar se norca dela…

Predno se prepriate PRO et. CONTRA za kapitalizm, ga morate prvo definirat. Pa res mislite, da je trenutno kapitalizem ?

Ja simbolizira nek narod, zato ker to mi tako dojemamo, ne zato ker je to res….. če greva v hipotetično teoretičen primer, in odmisliva ostalo, če bi jutri začeli govorit vsi Avstrijci kitajsko bi jih pač to v naših glavah simboliziralo, mi smo dodelili jezikom simbol, jezik sam po sebi je sredstvo za sporazumevanje ne za delitve in simbol naroda, nacionalistična miselnost nam je vcepla v glave da je jezik nek simbol….. Koliko lepše in lažje bi bilo če bi cel Svet govoril le en jezik……

Narod simboliziraš ti samo v svoji glavi, jaz še do zdaj v tej temi nisem prebral katero kulturo in navade moram povzemat in jih negovat, da ostanem SLOVENEC….. vsi govorijo o nekem širokem pojmu kot kulturi, noben pa ne zna po alinejah naštet, kaj vse mora povprečen državljan počet, da ga smatraš kot Slovenca, a moram it v karnevalski šotor za pusta, drugače nisem Slovenec?

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ja simbolizira nek narod, zato ker to mi tako dojemamo, ne zato ker je to res….. če greva v hipotetično teoretičen primer, in odmisliva ostalo, če bi jutri začeli govorit vsi Avstrijci kitajsko bi jih pač to v naših glavah simboliziralo, mi smo dodelili jezikom simbol, jezik sam po sebi je sredstvo za sporazumevanje ne za delitve in simbol naroda, nacionalistična miselnost nam je vcepla v glave da je jezik nek simbol….. Koliko lepše in lažje bi bilo če bi cel Svet govoril le en jezik……

Narod simboliziraš ti samo v svoji glavi, jaz še do zdaj v tej temi nisem prebral katero kulturo in navade moram povzemat in jih negovat, da ostanem SLOVENEC….. vsi govorijo o nekem širokem pojmu kot kulturi, noben pa ne zna po alinejah naštet, kaj vse mora povprečen državljan počet, da ga smatraš kot Slovenca, a moram it v karnevalski šotor za pusta, drugače nisem Slovenec?[/quote]
Pa pljuvat čez čefurje, šiptarje,…podobno kot to počne On_.

Normalno, saj se gre za širok pojem.
Ni samo ena stvar tista, ki definira nek narod ali kulturo. Ni to samo jezik, ali Kranjska klobasa, Prekmurska gibanica…In da potem tisti, ki ne mara Kranjske, ni Slovenec. 🙂
Je več dejavnikov, ki nas določajo, med drugim tudi jezik, politična ureditev….

Podobno, kot človeka ne prepoznaš, če rečeš, da ima rjave lase…Lahko pa ga prepoznaš, če navedeš čimveč njegovih značilnosti, ki ga določajo. Potem postane prepoznaven.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close