Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Zadržana sredstva na TRR

Zadržana sredstva na TRR

Lep pozdrav

Nekaj me zanima… Če banka dobi npr. od zavarovalnice ali sodišča zahtevek za poplačilo dolga, npr. v višini 1000 eur, ali lahko zadrži vsa sredstva (celotno plačo) ali le znesek nad zakonsko mejo (nad cca 400 eur)?

Primer: Knjigovodska stanje na TRR je +250 eur, dejansko stanje z zadržanimi sredstvi pa -950 eur. Ali lahko jaz pridem do dela svoje plače ali ne?

Brez skrbi, ne morejo vam trgati vso plačo, ampak vam mora ostati zajamčeni del, kot ste omenili. Trgali vam bodo od več plač. Praksa je takšna, da sodišče pošlje delodajalcu znesek dolga, ki vam ga trga od plač.

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

tole pa ne bo držalo. Stanje na računu ni pravno-socialna kategorija v smislu, kot ga navaja Miha

Banka izvede nalog, kot je bil dan, torej porabi vse, kar je na računu.
No, marsikdo ne ve, da lahko v to sodi tudi dovljeno negativno stanje na račun (če seveda predlagatelj rubeža zanj ve..)

V konkretnem primeru (sem videl na Kliku) je stanje na računu -1050eur (odobren negativni limit znaša -300eur), na bančnem izpisku, ki so mi ga poslali po pošti, pa je stanje +150eur. Sedaj mi bo delodajalec na TRR nakazal plačo, stanje na računu bo (Klik) cca -300eur. Celotna plača bo ostala na banki, jaz pa do zakonsko določenega dela plače (predvidevam) ne morem priti.
Ali lahko banka to naredi? Da ti zadrži celotno nakazano plačo….

Vzrok oz. zahtevek je pa mislim da od Zavoda za štipendiranje (vračilo štipendije izpred več kot 10 let, na katero sem žal popolnoma pozabil)…

! Tu gre za rubež sredstev na računu, ne rubež plače! Pri plači ti seveda morejo pustiti vsaj minimalno plačo, tu pa ne

Razlika je ali je rubež plače ali sredstev na TRR. Če je rurež na TRR pač trgajo kar je na TRR. Tudi mene zanima, kje je podlaga, da ne morete do zajemčenega dela plače. Če res obstaja tak predpis je to pravni nonses in socialno nevzdržno, zrelo za presojo na Ustano sodišče. Po mojem mnenju vam sredstva od plače nujna minimalna za preživet morajo ostati. Sporočite, če bo res tako kot predvidevate?

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

spoštovani!
Iz lastnih izkušenj vam lahko povem,da v obeh primerih velja,da ti mora ostati zakonsko določen del.Zdaj se mi zdi da je okoli 400 e.
Ko sem bila sama na tem,mi na banki niso hoteli dovoliti dviga,ker je bil rubež na TRR.Ko pa sem se pogovarjala s kolegico,ki dela v pravni pisarni,mi je pojasnila,da mi morajo dati določeno vsoto.Šele,ko sem šla še enkrat na banko in se dogovorila za sestanek z vodjo poslovalnice smo razjasnili.Še prej je vodja poslovalnice poklicala njihovega pravnika,ki ji je tudi potrdil.Tako da možno je da nekateri ne vedo,ali pa se ne obremenjujejo s tem.

Verjetno je to to zadnje, kar ste napisali in izkoriščajo nevednost posameznikov.

Počakaj mal. Vračilo štipendije… Kdaj si podpisal pogodbo o štipendiranju? Do kdaj bi moral končati študij? Meni se zdi da je zastaralni rok 7 let. Kaj si dobil kar naenkrat brez opozorila, do bo izterjava… Ne vem no ampak ZAGOTOVO so te morali obvestiti o postopkih, tako da tisto kar si rekel (da si popolnoma pozabil..) je malo čudno.

Se opravičujem za mal off topic, ampak se mi zdi to pomembno.

pardon. Zastaralni rok 5 let.

Kdaj si dobil pravnomočno sodbo (leto)?

Uf, ne spomnim se točno, kdaj sem dobil tole zahtevo za vračilo. Že precej časa je od tega, mislim da več kot pet let.
Kako da sem pozabil…. Mhm, pred leti, ko so mi poslali zahtevek, sem jim poslal prošnjo za odlog ali pa za obročno vračilo… Medtem sem se odselil, stalni naslov pa je ostal še vedno na starem naslovu pri očetu. Ne vem, morda so mi medtem pošiljali kaj, a do mene ni prišlo nič (morda se je med reklamami litek o priporočenem pismu vrgel vstran).
Kakorkoli, od tega je že več kot pet let…

Našel eden link na temo.

http://www.pravniki.info/viewtopic.php?p=24015&sid=55f2a27213388926fb88bec85e81aa56

Sam tolk.

Imam -18000€ zadržanih sredstev na TRR.Mesečno lahko dvignem cca 550€ Z možem še nisva ločena sva pa v ločitvenem postopku. Sodišče bo odločalo o višini preživnine za enega šoloobveznega otroka,ki jo bom jaz plačevala. Mož ima mesečne plače približno 800€. Bo blokiran račun kaj vplival na višino preživnine? Oziroma kolikšno preživnino lahko pričakujem,mož namreč zahteva 250€

New Report

Close