zagon programa
Napisanega imam naprimer nekaj vrstic enostavnega programčka.
Katere korake je potrebno zdaj pravzaprav narediti, da se program zažene.
hvala in lep pozdrav
run?
Programske vrstice so napisane naprimer v notepadu ali wordu in kaj je trba narediti sedaj?
lep pozdrav
najprej povej v katerem programskem jeziku si sploh to napisal
visual basic
lp
pa imas sploh compiler za basic? najperj si ga nabavi, pol tam not napises pa bo slo
Kaj pa v primeru C++ ali podobno kot v basicu ali je kakšna razlika?
lp
V vsakem primeru moras imeti compiler-prevajalnik, za oba jezika, drugace ne bo nic…Ce imas kje moznost stakniti MS Visual Studio bos ubil vec muh na en mah..Ti ga priporocam.. Tam najdes vso opremo za prevajanje in programiranje v teh dveh jezikih…So pa na netu tudi drugi C++ prevejelniki,nekateri tudi brezplacni..V iskalnik vnesi C++ in compiler, pa ti bo vrglo ven povezave..Nekaj se bo ze naslo
A za visual basic in C++ morata biti dva različna compiler-ja?
lp
ja
Seveda…ker sta to dva razlicna programska jezika…
Kaj pa MS Visual Studio ali je za več programskih jezikov?
lp
Vsebuje orodja in prevejalnike za C++, Visual Basic, FoxPro,J++, in pa se ostale pritekline, ki jih rabis poleg…
GuGu, hvala za pojasnila.
lp
Pred ocmi imam, pa sem se sela zdaj spomnil..Del Visual Basica je vkljucen v MS Excel….Poiskusi tam…
Me pa zanima kaksen programcek si to napisal v Visual Basicu, in to kar v notepadu..Ima tvoj programcek samo eno funkcijo?
Programsko kodo za C++ se pa seveda, kot pri Basicu, da napisati za cel program v notepadu in se jo potem samo kopira v prevajalnik in prevede..
V Visual orodjih zadeve niso tako simpl, da bi program napisal v notepadu in potem samo skopiral kodo v VB, VC ali karkoli že, ker se zadeve dogajajo pod nekimi eventi(on mouse_click, on key_press, on form_load,…), tako da Lazar, najprej si priskrbi neko orodje(ker domnevam da si začetnik bo mogoče še najlažji VB) in boš šele tam videl kako se stvari dogajajo.
Drugače pa sta ti že Felix in GuGu povedala, rabiš compiler ali interpreter, vendar za začetnika tudi to ni prav simpl oprevilo.
Moj nasvet je ta, da si najprej priskrbi neko orodje in potem začni tam z pisanjem programa.
Ce se ucis bi ti za zacetek predlagal Turbo Pascal 7.0
Se ga da zdownlowdat z neta.Pozenes,pa zacnes pisat.Sicer dela v tekstovnem nacinu ampak za zacetek je dovolj.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.