Zagreb ortodont kritika
Da podam svoje mnenje, kar se tiče kupona na kuponku za cenejše ortodontsko zdravljenje v Zagrebu (je ravno v ponudbi), ortodontka jemlje pacientke kot po tekočem traku in takšni so tudi rezultati, površni in nezadovoljivi, tu bi lahko res uporabili izrek ”Malo denarja, malo muzike”, čeprav tudi 1000€ ni tako malo. lp
Pri dragih storitvah – no, saj tudi pri cenejših – so taki popusti res prehud razkorak.
Enkrat so imeli na eni teh straneh s popusti kupone za plinsko napeljavo v avtu. Pa dobr no, sploh si ne upam dati nekomu inštalirati tako občutljivo zadevo za pol toliko denarja, kot zaračuna sicer, ker ni logike. Nikakršne. Zakaj bi nekdo delal v lastno škodo, meni poklonil 200 evrov, jurja? Razumem popust, kot je deset procentov, razumem popust, kot je prva ura ali posvet zastonj, ne razumem pa popusta, kot je ortodontski aparat za pol cene, ker ni ekonomske logike, razen te, da gre za “kitajski šrot”.
Dragi moji slo. zdravniki in zobozdravniki. Boste morali krepko spremeniti svoj odnos do bolnikov in njihovih svojcev, da vam ne bodo odhajali drugam.
Malo konkurence ste dobili (hrvaški zobozdravniki, hrvaški anasteziologi) pa skačete do neba. Časi se spreminjajo, vsi vemo zakaj so dinozavri izumrli, pa taki carji so bili.
Jaz ne bi vseh metala v isti koš. Isto je, če bi si npr Avstrijci ali Nemci hodili k nam popravljat zobe, ker je pri nas cenejše. Pa so potem tud naši zobozdravniki za njih ‘tretjerazredni’ in uporabljajo ‘kitajsko sranje’?
Moraš biti pa res PREVIDEN. Sama sem kupila kupon za ortodonta v Zagrebu in nisem razočarana. Nisem vzela prve ponudbe, kakšno leto sem spremljala in jih veliko tudi poklicala. Marsikdo sploh ne da nekega blaznega popusta ampak so to kar lepo njihove redne cene, kuponko je pa način pridobivanja strank. To smo tudi že ugotovili za npr. hotelske in druge ponudbe.
Sama sem z delom več kot zadovoljna. Stalo me je vse skupaj 2000 eur (8 obrokov, prineseš denar ko lahko, dobila račune). Prvi obisk je bil zelo stresen saj me je bilo zelo strah da imam opravka z nekim ‘mešetarjem’. Potem pa sem s temeljitim pogovorom in načrtom zdravljenja opazila, da ortodontka res ve kaj počne. Plačala sem si Damon sistem (takrat najdražji in najbolj učinkovit), medtem ko je sestra v Sloveniji na ZZZS dobila navaden kovinski nosilec z zastarelo tehniko ravnanja.
Sedaj sem na koncu, z rezultatom sem zadovoljna. Še celo ko sem mislila, da je vse tipi topi me je ortodontka opozorila še na določene zaključne detaile, tako da sedaj ravno finiširamo videz.
Trenutno lahko dam same pohvale, privarčevala sem ogromno (živlim na meji, stroški prevoza nizki) in dobila kvalitetno storitev.
Priznam pa, da sem bila na začetku tudi jaz skeptična in živčna, saj sem slišala za grozne zgodbe popravljanja zob na Hrvaškem. Hkrati pa je naša lokalna ortodontka znana po tem, da je zašuštrala lepo število ljudi, ki so sedaj nezadovoljni. Tako da ne mislit, da je vse izza meje slabše. A potem to pomeni, da imajo vsi hrvatje slabe zobe? Potem bi vsi morali hoditi k nam po tej logiki:P
No, ampak 2000 evrov je še enkrat več od 1000 evrov. 2000 evrov je nekako bliže slovenski ceni, jaz sem recimo dala 2500 evrov, “zastarel” sistem me ne moti, če je učinkovit (in pri meni je bil – če prav vem, damon ni nič posebej revolucionarnega, razen da se laže naravnava in ima ortodont kako minuto manj dela s tabo, za pacienta pa ne pomeni nič).
Ženske si hodijo povečevat prsi v BG za tretjino denarja kot pri nas – lej, tudi tukaj si jaz res ne bi upala tvegati, kako da je lahko taka razlika?
No, ampak 2000 evrov je še enkrat več od 1000 evrov. 2000 evrov je nekako bliže slovenski ceni, jaz sem recimo dala 2500 evrov, “zastarel” sistem me ne moti, če je učinkovit (in pri meni je bil – če prav vem, damon ni nič posebej revolucionarnega, razen da se laže naravnava in ima ortodont kako minuto manj dela s tabo, za pacienta pa ne pomeni nič).
Ženske si hodijo povečevat prsi v BG za tretjino denarja kot pri nas – lej, tudi tukaj si jaz res ne bi upala tvegati, kako da je lahko taka razlika?[/quote]
Jah, pri prsnih imlantatih ga ni za “srat” – obstajajo 3 res dobre znamkeprotez, ena je naprimer Nagor – Cogel, torej želatinast silikon, s hrapavo povrhnjico, akr onemogoča tudi zasuk proteze, telo raje sprejme – imam prijateljico, ki jih ima 15 let, res da sicer kapljične oblike, ki so anatomske ( zgoraj tanjše, spodaj debelejše, v obliki kapljive torej) in res lepe za videt, se po operaciji sploh ne vidi. in ko je pri nas delala takrat in primerjala, so bile te 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dražje od ostalih ponudb, ampak ji ni žal. Nobenih težav v teh 15 letih – medtem ko ima ta dve prijateljici, ki sta imeli hude komplikacije – obe implantate s tekočim silikonom in gladko povrhnjico vsadka. Ena je imela zasuk, ena pa razrast gliv ( očitno niso ravno steri,no delali, ko so ji vsadke noter dajali) – Ena v Beogradu, ena v Zagrebu. Ne šparajte pri vsadkih – če je cena nižja na račun nočitev in posoperativne nege Ok, ne pa na račun vsadkov! Pa dobro preglejte na spletu, katere so te 3 vodilne znamke v Evropi, s katerimi ni težav zadnjih 20 let, odkrat jih dajejo v telesa.