ZAHVALA forumašem od Borisa
Brez skrbi, tokrat ne bo nobenih nivojev, nobenih modelov, ali česarkoli takega. Zdi se, da nas je vsako temo malce manj, čeprav si za določeno osebo resnično želim, da bi trajno nehala “sodelovati”. Kaj se je sploh zgodilo? Jaz sem glede sebe prišel do pravega vpogleda, kako delujem na impulzivni ravni in da to do precejšnje mere ni dobro.
Rad bi pa nekaj pokazal tudi vam. In to je, da je razmišljanje dobro. Če ne bi razmišljal, do tega vpogleda ne bi nikoli prišel. Nove teme sem pa odpiral izključno zato, ker sem se ob prvi počutil tako nerazumljenega, tako mimo se je vse skupaj začelo. In dokler nisem videl, da so Matjažko, Marko, Tisa_R, Margot in še kdo, povsem v redu pisci in ljudje, da mi v bistvu nič nočejo, toliko časa se nisem omehčal in nekaj o sebi spoznal.
Problem ni bilo nikoli “preveč razmišljanja”. Kaj razmišljanje sploh pomeni? Razmišljanje pomeni distanco do nekih idej in tudi do ljudi. Če ne bi imel distance do prvotne teme, ne bi odpiral novih in uvid se ne bi nikoli zgodil. Še več, distanco je treba imeti tudi do sebe. To je bil med drugim tudi uvid v to, da so ti forumi v resnici dobra zadeva. Največji problem že od samega začetka, pa ni razmišljanje, temveč noro trolanje, ki je začrtalo smer in sprožilo “vojno”. Kaj češ, nisem vedel v kakšno bajto sem prišel 🙂
V resnici je takšen končni izid, v tako primitivnem vzdušju kot ga nekater(a)i ustvarjajo, čisti čudež. Končalo se je dosti bolje kot bi človek sploh lahko upal. Bistveno bolje kot je sprva kazalo. Zaslugo za to ima vztrajno razmišljanje in peščica dobrih forumašev. Saj veste kdo ste 🙂 Zdaj pa naprej in mogoče se še kdaj tipkamo 😉
Jao, isti kr.eten kot sadni.
V enem dnevu se 56x poslovi, hvala, adijo, se še tipkamo, poslavljam se, ne bom se več pogovarjal, sajonara, arivederči..
Isto k virus HIV, vse, samo izginit noče. Zraven pa pričakuje, da ga bomo tolažili in vabili nazaj.
Naj ti zraste tisti par jajc in vsaj enkrat drži besedo (tisto, kjer obljubljaš, da se boš speljal).
A v pisker?
Samo, da ni nate, da si ne bi kaj naredil…. :))))))
Razmišljaš o tem, ali je prav, da razmišljaš. Boris ti si taka faca :)))
Dej ne še it nooo. Ti si danes drugi, ki me je nasmejal. Prehitela te je dipl.med.sestra, ki me je povabila na sistematski pregled po 30. letu. Saj ni zamujala preveč. Samo cca 15 let. Sem ji predlagala, da naj mi naredi še sistematskega za abrahamovke, da ne bom 2x hodila.
a v Hadu imate tudi net … kako pogostao pa se lahko nasadiš ☺
A v pisker?
Samo, da ni nate, da si ne bi kaj naredil…. :))))))[/quote]
Kot npr.? Povej nam kaj več o tem:)))).
Hvala 🙂 To sicer pišem zato, ker sem tukajle že v roku parih tednov dobil kar nekaj komentarjev, da to ni dobro početi, da je tega “preveč”, itd… Ampak jaz si do “uvida” kakršnega sem dobil nisem želel priti, to ni bil moj prvotni namen. Potem sem ugotovil, da odgovora na prvotno temo ne bom dobil. Potem sem odprl par novih, se še malo omehčal in počasi videl, da ljudje tukaj vendarle nekaj vedo o življenju. Če ne bi povezal pisanja forumašev, z neko osebno izkušnjo, se uvid ne bi nikoli zgodil.
Tako, da smo prišli daleč. Najprej smo si samo dokazovali “kdo je bolj neumen”, potem pa je šlo naprej. Kar se je v bistvu “udarilo” med sabo niso bili različni ljudje, ampak dve različna načina mišljenja, individualistični in bolj splošen pogled na zadeve. In bolj, ko smo se komentirali, bolj je sprva naraščala distanca med nami, potem je pa od enkrat začela padati in potem se je zgodilo 🙂 Recimo temu most med dvema svetovoma 😛
A v pisker?
Samo, da ni nate, da si ne bi kaj naredil…. :))))))[/quote]
Kot npr.? Povej nam kaj več o tem:)))).[/quote]
pi.zda – a s ti spet pozabli odrezati glavo in rep, da bi pasala v ponev ???
dej nared kej na sem, da ne padaš ven, kot iz avijona – bodi raje budalo ☺
“Lacan* obsesivca označi kot tistega, ki sebe postavi na mesto Drugega, od koder deluje tako, da onemogoči vsakršno tveganje soočenja z lastno željo. Zato si izmisli vrsto ritualov, samopostavljenih pravil in si organizira svoje življenje na obsesiven način.
Obsesivec tudi nenehno odlaga svoje odločitve, da bi se izognil tveganju in negotovosti, ki sta povezana z željo Drugega, simbolnega reda, pa tudi konkretnega drugega, nasprotnega spola.”
Renata Salecl, (Per)Verzije ljubezni in sovraštva, 15. Str. – o odnosu Stevensa in gospodinje Kenton iz filma “The Remains of the day” Kazua Ishigura (1993) – http://www.imdb.com/title/tt0107943/
* Jacques Lacan – https://en.m.wikipedia.org/wiki/Jacques_Lacan
”Lacan* obsesivca označi kot tistega, ki sebe postavi na mesto Drugega, od koder deluje tako, da onemogoči vsakršno tveganje soočenja z lastno željo. Zato si izmisli vrsto ritualov, samopostavljenih pravil in si organizira svoje življenje na obsesiven način.
Obsesivec tudi nenehno odlaga svoje odločitve, da bi se izognil tveganju in negotovosti, ki sta povezana z željo Drugega, simbolnega reda, pa tudi konkretnega drugega, nasprotnega spola.”
Renata Salecl, (Per)Verzije ljubezni in sovraštva, 15. Str. – o odnosu Stevensa in gospodinje Kenton iz filma “The Remains of the day” Kazua Ishigura (1993) – http://www.imdb.com/title/tt0107943/
* Jacques Lacan – https://en.m.wikipedia.org/wiki/Jacques_Lacan%5B/quote%5D
Ok. In jaz naj bi bil tak obsesivec, ki piše po forumu zato, da bi si “onemogočil vsakršno tveganje in soočenje z lastno željo”?
”Lacan* obsesivca označi kot tistega, ki sebe postavi na mesto Drugega, od koder deluje tako, da onemogoči vsakršno tveganje soočenja z lastno željo. Zato si izmisli vrsto ritualov, samopostavljenih pravil in si organizira svoje življenje na obsesiven način.
* Jacques Lacan – https://en.m.wikipedia.org/wiki/Jacques_Lacan%5B/quote%5D
Da, čustveno nedostopni, oddaljeni, hladni, distancirani od odnosov in ljudi, brez pravih prijateljev, neporočeni, opravljajo rutinirana vsakodnevna dela že desetletja, samotarski in socialno odmaknjeni – Hopkins v igri glavnega butlerja v tem omenjenem filmu The Remains of the day (1993) https://www.youtube.com/watch?v=dsH83p_mfEs dobro prikaže shizoidno osebnostno motenega moškega:
http://www.psihoterapija-ordinacija.si/sl/dusevne-motnje/osebnostne-motnje/80-shizoidna-osebnostna-struktura.html
Ta film se dogaja v obdobju po 2. svetovni vojni, 1950-ta leta. Tak tip človeka je znal bit takrat dosti bolj redek kot je pa zdaj. Pa še drugačen je bil, vsa ta nedostopnost, oddaljenost, pedantnost, vse to je znalo biti takrat nekaj aristokratskega, nekaj kar je na nivoju. Zdaj pa ne vem kam je vse to šlo pri sedanjih “odmaknjencih” 🙂
Razlika med nekoč in danes je samo v tem:
A – da danes marsikatera “diagnoza” ne velja več (recimo: histerija – še en zabaven, a zgodovinsko nekorekten film: Hysteria (2011) – http://www.imdb.com/title/tt1435513/ )
B – marsikatera nekdanja “posebnost” ima danes diagnozo.. (recimo: OCD – tudi za to obstaja humorni pogled na stvar: As good as it gets – (1997) – http://www.imdb.com/title/tt0119822/ )
Vmes pa se je razvila tudi razlika med “razvitim” zahodom, kjer zanimivo shizofreni pacienti večinoma slišijo grozeče glasove ter “nerazvitim” ostalim svetom, kjer pa pacienti praviloma slišijo benevolentne glasove in jih tudi sicer družba bolj odprto sprejema.
http://www.psychosocial.com/IJPR_10/Cultural_Demographic_Factors_of_Sz_Russo.html
Poanta tega primera je, da je za farmacevtsko industrijo koristneje, če se meje zdravja premaknejo bolj navzdol. Beri: čim več ljudi mora biti na tabletkah, ker niso “normalni”.
Ker normalnosti tako ali tako ni.. Smo lahko na tabletkah vsi.
Prozac.. In sedaj “Xanax nation”, kjer ne sme biti tesnobe, jeze, stiske.. Težav.. Skratka nič, kar nas dela človeške in čuteče. Hkrati pa se prav na ta čustva ves čas pritiska preko medijev in ustvarja “krize” ter “izredna stanja”. (Glej: “Doktrina šoka“, Naomi Klein).
Seveda se pritiska tudi na ravni ženska – moški (Naslov tega dela foruma).. In se tako ustvari osebke, ki so boljši potrošniki.. (Samski, neučakani, nepotešeni..).
Posledice pa so seveda vidne tudi na forumu.. Kjer ne lepa, niti brutalna beseda.. Ne pripomorejo, da bi “sprašujoči” karkoli dojel, slišal.. Tako kot v zgodbi “The Remains of the day” tudi Stevens ne razume in služi paradigmi tistega časa.. Današnja je pač malce drugačna: dober potrošnik.
Stepni Volk, evo lahko si preberete zadnjih 7 tem, ki sem jih tu odprl. To je čisto prava šola psihologije. Šola tega kako dolgo traja, da človek do nečesa pride, zlasti v primitivnem okolju. Sploh pa, če se nekaj začne z nesramnostjo, ali brutalnostjo, saj vemo s čigavo. To je čisti čudež, da se je takole končalo. Poleg zahvale forumašem, sem tudi sam precej k temu prispeval.
Čisto prava šola psihologije? Ti imaš pa nekam nizke standarde… 😮
Ne mislim samo tem, ki sem jih odpiral, ampak tudi komentarje. Slabe, dobre, usekane, vse skupaj. Vsa norost na kupu 🙂
Hja, nihce ni razocaral, presenetil pa sploh ne. Jaz sem dve temi prebrala v susu, pa sem si zelo hitro lahko predstavljala, v katero smer bo (za)slo. Ni bila sola, samo potrditev.
Ne, ne, bla je prava šola. Seveda, če znaš to brat in maš tud malce ozadja iz psihologije. Potem ti je bolj zanimivo, drugače ti je samo “predvidljivo”. Poanta je v tem, da je povezava moje nedavne osebne izkušnje, ki sem jo opisal v prejšnjem prispevku in jo povezal s pisanjem forumašev, do tega pripeljalo. Pisanje komentatorjev, pa če je še tako dobronamerno, samo po sebi žal ne zadostuje. Kaj šele, če je nesramno.
Kakšna zahvala? Katerega Borisa?
Boris, kje je fora? Ne vem kolikokrat “Hvala, se poslavljam, eni ste bli super, drugi pa ne, ne bom več pisal, zdaj pa zares ne”. Ampak ravno to hočeš, kajne, da te nekdo sprašuje, da lahko nadaljuješ, če ti pa nihče ne odgovori, pa novo temo odpreš…
Ne bodite hudi, ker vas slučajno nisem omenil :)) Ne ampak se ne hecam, jaz bom res od zdaj naprej deloval drugače na področju spoznavanja žensk. Res. Uvidi in način razmišljanja o teh zadevah so pomembni, ker sami od sebe določenih stvari res ne vidimo in ne vemo, rabimo druge. To ne pomeni, da bom jutri poročen, se bom pa trudil te stvari drugače, počasneje furati, sploh na začetku. Drugače ne gre.
Podrobnejša napoved prihodnosti za razne Borise in ostale reveže, ki jih ženske ne marajo:
Jaz sem žrtev!
Seveda, če je pa “žrtev družbe”. Tako kot cel kup ostalih bolnikov pričakuje, da ga bodo vsi oboževali in ima travme, ker ga ne. Zato je tečen, sitnari, nadleguje ženske (za katere si domišlja, da jim je všeč), sledijo grožnje s samomori, če ga bo pustila in podobna čustvena sr.anja.
Objavlja same gluposti. Navada je železna srajca in Lepolaska vedno nosi še ta spodnjo.
Forum je zaprt za komentiranje.