ZAHVALA forumašem od Borisa
Pomojem smo vsi skupaj preveč pokončno in premalo ležeče. Najljubša tema pa je ‘dokazovanje’ kdo najmanj kavsa, ne glede na sodelujoče.
Jaz sicer bolj odpiram teme, namesto, da bi bolj odpiral noge. Ampak očitno pomaga, sem med manj agresivnimi 🙂
Provokacija -> pozornost
Še več provociranja moških -> še več moške pozornosti -> ženska tragika 🙂
A ti pa dobiš svojo dnevno dozo moške pozornosti, pa še to samo od enega, nas ne rabiš vsakodnevno izzivati po nekih jebivetrskih forumih kot Lepopraska? Mogoče bi pa lahko dala njej malo svojega na posodo, da nam da mir? 😀 Verjetno bi ti še kdo plačal za povrh, da se reši ene zelo priljudne gospodične iz doline neandertalske. 🙂
Se strinjam, Stepni_volk ima malo preveč Wikipedia, Dr. Phill iz Oprah in težkih slovenskih literatov ala Mazzini referenc… , tako da se verjetno njegovo lastno mnenje povsem izgubi v poplavi oz. kolažnih odrezkov in lepljenk medijske popularne kulture.
Za žensko je uspeh, če ima resno zvezo s tipom, s katerim živita v skupnem gospodinjstvu in se kolk tolk razumeta. ne pa ko se ene postarane lajdre hvalijo, da jih kavsa 15 let starejši tip in potem še mislijo, da so face zaradi tega. Pokavsana bit pa uspe res čisto vsaki babi.
Ojej Matjažko, jaz bi prej rabila kak način, da odvrnem pozornost (od dedca, otrok, psa, prijateljev, sorodnikov), nekje kjer bi imela mal miru :)))) Maš ti kak plac al rajši Pajkija pokličem, če mi odstopi kak kotiček :)))
Napaka, to so tvoji – moški kriteriji in želje. Prepričat eno, da se preseli k vam, mogoče naštepat froca, da je manjša možnost, da vam uide. Njene glavne naloge so prevzamanje delo vaših mamic, odnašanje smeti izpod vaše smrdljive riti in opominjnje, kdaj imate zobarja.
Ženske seveda dojemajo svoj uspeh kot popolnoma nekaj drugega. Ker ste tako neumni, da se ji niti zlagat ne znate, ga pač niti namočit ne morete.
Ojej Matjažko, jaz bi prej rabila kak način, da odvrnem pozornost (od dedca, otrok, psa, prijateljev, sorodnikov), nekje kjer bi imela mal miru :)))) Maš ti kak plac al rajši Pajkija pokličem, če mi odstopi kak kotiček :)))[/quote]
Margo, ti imaš pa bolj prefinjen okus, kaj bi z enim starim dedom, a ne? 😀 Mlajši s(m)o slajši, bi se ti posvetili vse dni v tednu, ne kot Lepopraskin ‘očka’, ki ji čas odmerja, da mu za konec tedna znese za kakšno urico, pa še to le, v kolikor se ona dobro potrudi, da stari bicikl zagoni. 😀
Stepni Volk je v redu. Lahko bi to kar piše tudi malo bolj prebrali. Jaz bi se malo “obesil” na eno stvar:
Pisci kot je Renata Salecl nas opozarjajo pred natanko takimi stvarmi. Da naj ne gledamo na človeška razmerja in na ljudi kot na blago in na parčkanje kot na preproste razprodaje. Ni tako preprosto. Najprej si sam napisal naj ne verjamemo stereotipnim predstavam, ampak potem dodal tisto kar je danes vrh ideološke “mode”: gledanje na ljudi kot na blago in na parčanje kot na trgovanje.
Mislim, da se tu med nama sicer dogaja nekaj takega kar je hrvaška pisateljica Dubravka Ugrešič omenjala v enem nedavnem intervjuju v Objektivu, ko je vprašala novinarja za njegovega najljubšega pisatelja:
Pravkar sem prebral zadnji roman Harukija Murakamija. No, Murakami mi je na primer kar všeč.
Izvrstno. Zdaj pa povejte, koliko njegovih knjig ste prebrali.
Kakšnih sedem, osem, nekaj takega.
Ah, potem niste dober primer. Hočem namreč povedati naslednje: vsi se danes lepimo na nekaj in govorimo, kako nam je všeč, pa naj bo knjiga, predstava, karkoli; nekdo reče, da občuduje nekega pisatelja, pa se potem izkaže, da ga niti ne pozna, da je prebral eno knjigo ali še to ne. Zakaj to počnemo? Zaradi socializacije.
Stepni Volk je od Saleclove morda prebral le (Per)verzije ljubezni in sovraštva, jaz sem pa prebral le Izbiro in potem se greva takšne (virtualne) socializacije o katerih govori Ugrešičeva, s čimer sicer ni popolnoma nič narobe. A zavedajva se svojih mej in da v resnici noben od naju ni nek jaki “ekspert” za te zadeve, oba sva o tem le nekaj prebrala. Pa vendarle ostanimo pri ideji ljudi kot blaga, da bomo videli kako zelo se je takšno (ideološko) mišljenje že uveljavilo. Brez, da bi se tega sploh zavedali. V temi o 30-letnicah je Tisa_R med drugim napisala sledeče:
Tisa_R ni s tem mislila popolnoma nič slabega. Le nisva se še zavedala, da se v bistvu strinjava. Jaz sem ves čas pisal o tem, da se tržni način gledanja na odnose dogaja in da se vse bolj uveljavlja in da ima posledice, potem je pa sama uporabila prav ta način gledanja, da bi mi nekaj “dopovedala”. Brez pravega zavedanja, da dela dela prav tisto kar sem sam opisoval. Posledice vse bolj tržnega vidika na človeške zadeve, pa so vse bolj krhka in kratkotrajna razmerja in tudi samskost.
Pazite, to ne pomeni, da je za samskost “kriva družba”, ampak pomeni, da se družbeno dogajanje pozna na posameznikih, temu bi lahko rekli psihično življenje družbenega. Seveda je pa pri samskosti lahko zraven še kaj drugega kot pa zgolj to. Kar hočem povedati je, da stvari res niso tako preproste.
In če bi radi dober primer tega kako na odnose aplicirana tržna logika zgreši, so namesto “intelektualcev” (ne vem kako je ta pojem sploh definiran), po mojem še najboljši primer internetne zmenkarije. Tam je en kup algoritmov in racionalističnih kriterijev, ki naj bi porabnika pripeljali do pravega partnerja. Od barve las, telesne višine, do prihodkov, teže, hobijev, ni, da ni, vse je možno nastaviti. Pa rezultati sploh niso bog ve kaj, v celoti so menda še nekoliko slabši kot pri spoznavanju v živo, to je že raziskano. A zares pomembno je šele to, da razne firme s tem služijo, saj zato pa to tudi obstaja. Uspešno spoznavanje ljudi, če se sploh zgodi, je pa drugotnega pomena.
Kaj je torej narobe s takim blagovnim pogledom na človeka? Praktično vse. Tak pogled je determinističen. Blago zgolj je, zgolj obstaja. In ima v glavnem neke fiksne lastnosti in če se na blagu kaj pokvari, ga daš popravit. Blago ne misli, blago se ne vede na določen način, blago ni živo. In blago se ne spreminja tako kot se spreminjamo ljudje.
Opažam pa tole: starejši, ko smo, bolj smo nagnjeni k blagovnemu presojanju drugih ljudi. Zakaj? Predvsem zato, ker je po eni strani res, da starejši, ko smo, manj se v nekih temeljih spreminjamo. A to ne opravičuje blagovnega pogleda na ljudi, češ, da imamo neke “fiksne” lastnosti in da smo “škart” roba, ali pa “dobra” roba. ali pa da “smo taki kot smo”, itd… Človeka je treba spoznati, spoznati kako misli, kako se vede, kako živi, ne pa zgolj blagovno, deterministično presojati in na hitro določati ga. Hkrati pa ob tem imeti predstavo, da že “vse že veš”, v resnici pa ne veš skoraj nič.
Haha, pozabil si samo še napisati, da pa seks je pa itak zabava za reveže. Brez veze.
Pa kje poberete vse te neumnosti no, to bi me res zanimalo … :)))[/quote]
Nimam časa prebirati vseh postov, v življenju si trenutke zapolnjujem veliko bolj kvalitetno od večine komentatorjev, še posebej pa od gospodične Lepolaske. Se že v naprej opravičujem, Vaše veličanstvo.
Zato, ker ti ne spadaš med to smetano in nimaš tega občutka ;-).
Pojasni nam še to, zakaj je v družbah, kjer je izobilje vedno manjše število rojenih otrok?
Glej, v vsaki stvari je ponavadi nekaj resnice, če se o tem govori, potem verjetno tudi delno drži, recimo eno predavanje: https://www.youtube.com/watch?v=qigOUdAOyRs
Seveda sem zdaj jaz kriv, ker ustvarjam pravilo, vi oz. bolje rečeno ženske (na forumu) pa to počnete ves čas, pa je vse lepo in prav.
Borisu res ne potegne… blebeta v 3 krasne, ful se potrudi in piše poste s 37-imi odstavki. Pol, ko mu noben ne odgovarja, si odgovori kar sam.
Približno tako kot na zmenkih z ženskami, ure in ure nabija o temah, ki zanimajo samo njega. Ne opazi, da je ona ves čas tiho in da ji je za umret dolgočasen. Nazadnje pa se čudi, da ga bejba noče nikoli več videt :))))
Ah, ja. Če si budala, si budala :))))
Pravila? Ustvarjaš???
To je zagotovo dediščina tvoje matere, ki je bila smrtno resno prepričana, da si blazno ustvarjalen vsakič, ko si se usral v plenico.
Specifično gledano sem odgovarjal Stepnemu Volku, da boš na tekočem. Teme, ki jih odpiram pa imajo vsaj od 30, pa do preko 300 komentarjev, tako, da očitno privabljajo kar nekaj ljudi. Budala mislim, da nisem, mislim pa da teme, ki jih odpiram, včasih privabljajo budale. Kaj čmo’, forum je odprt za vse 🙂
Spoštovana gospodična Lepolaska!
Tokrat bom zelo kratek, ker se mi ne zdi smiselno izgubljati besed, za ljudi, ki nikakor nočejo razumeti določenih stvari.
Če bi Vi gospa bili tako uspešni (predvidevam, da non-stop govorimo o količini denarja), potem zelo dvomim, da bi se obremenjevali z nami povprečneži. Ljudje takega kova, kot ga opisujete Vi nikakor ne izgubljajo časa za tako nepomembne reči.
Mi povprečni fantje in dekleta si bomo (ali smo si že) že poiskali partnerje, ki nam najbolje ustrezajo in nam v življenju pomenijo več kot le karakteristike na “papirjih”.
V življenju je ogromno vzponov in padcev, upam, da te bo tvoj bogati fant, znal ceniti tudi takrat, ko bo tvoje življenje pisalo temno plat zgodbe.
Ker imam možnost vpogleda v življenje bogatih, še na kratko anekdota iz življenja bogate in zelo uspešne sorodnice: Ženska je ogromno vlagala v svojo kariero, njeni starši so ji prepovedali razmerja s fanti preden si ustvari uspešno kariero. To ji je tudi uspelo, vendar pa je fanta, na svojem nivoju spoznala šele pred nekaj leti v starosti okrog 40 let. Skupaj sta si ustvarila imetje za nekaj milijonov €. A časi so se spremenili in ta gospa je zelo resno zbolela. Seveda pa si njen fant ne more dopustiti, da bi življenje zapravljal z osebo, ki ni več to, kar je nekoč bila, zaradi česar jo že v prihodnjih nekaj mesecih zamenja z mlado gospodično, s sirotinjo pa pretrga vse stike.
Zame njeno življenje ni bilo nikoli srečno, polno žrtvovanja za dosego visokih ciljev, ki so se na koncu popolnoma “spremenili v prah”. Pravega uživanja pa le za utrinek.
Ampak, da ne bo kdo narobe razumel, zgornji primer zgodbe nikakor ni potuha, da se v življenju ne splača truditi, ampak se je potrebno zavedati, da uspeh ni le ogromna količina denarja na bančnem računu ter da je potrebno ceniti tudi drugačne vrednote, ki jih denar ne uspe kupiti.
Iz tvojih pisanj se vidi, da si žaljiva tudi do žensk, ki nimajo idealnih telesnih mer. Izkoriščaš dejstvo, da moškim veliko pomeni videz, ampak verjemi, da vsi ne razmišljamo enako. Lepa ženska prav tako ni nič več vredna kakor tista, ki ni tako simpatična, samo zato ker je tako rojena. Pri ženskah se še bolj pokaže karakter in ogromno punc je zelo neinteligentnih, nerazgledanih, se ne znajo vesti, so zafrustrirane, motorično nesposobne, afnaste, primitivne, vulgarne, sociopatke in so praktično nesposobne same preživeti. Le kdo bi želel razmerje s tako punco, pa čeprav je simpatična sex bomba??? Za nat.egnit, to pa je tudi vse….
Lepo pozdravljeni,
s spoštovanjem,
Vaše veličanstvo,
Gekko.
Če še enkrat citiram:
Po tej logiki bi morala biti gospodična L. “najboljša roba”, ali pa vsaj “huda roba”. V resnici se pa vsi po vrsti sprašujemo, kako lahko razmerje s tako (napadalno) osebo sploh funkcionira, da ne rečem obstaja. In koliko od tega kar piše sploh drži.
Vidimo kako težko je v življenju ustvariti neko “pravilo”, v resnici bi morali govoriti zgolj o nekih tendencah, ki le pogojno držijo. Se strinjam z veliko tega kar je napisal Gekko. V primeru te uspešne gospe je pa tako, da se nam njeno početje zdaj za nazaj zdi precej nesmiselno, ker je zbolela in se je tako izteklo. Če ne bi zbolela, bi na vse skupaj gledali malce drugače. Poudarek je na tem, da se nam nekaj “za nazaj” zdi nesmiselno, ali smiselno, ker nikoli ne vemo kako se bo izteklo.
Tako kot se se recimo gospodični L, ker ima zdaj tipa (če ga res ima) trenutno zdi še zelo smiselno, da je taka vsesplošna ‘bitch’ kakršna je, ker je prepričana, da to funkcionira. Ko bodo pa negativne posledice takega vedenja njej bolj vidne, se ji pa ne bo zdelo več tako smiselno.
Kar hočem povedati je tole: praktično nobena naravnanost ne funkcionira univerzalno dobro. Ista naravnanost lahko na enem področju deluje silno dobro, hkrati pa na nekem drugem sploh ne deluje, ali pa daje celo škodljive rezultate. Glavni problem je torej naša pogosto (pre)ozka usmerjenost, zaradi katere negativnih izidov dolgo ne vidimo in se osredotočamo samo na tisto kar hočemo videti.
Če še malo razmislimo, ta (pre)ozkost torej pomeni, da smo premalo usmerjeni k (univerzalno) dobremu, torej na nek način, k drugim ljudem, na dober način. Eni so usmerjeni preveč k denarju, drugi k preveliki napadalnosti, tretji k nečemu tretjemu.
Normalno, večina komentarjev pa je tvojih, ker si velikokrat odgovarjaš kar sam – ko ni nobenega, da bi dovolj hitro odgovarjal.
Iste vrste omejenec kot gekko, napiše “tokrat bom zelo kratek” in sledi 58 bebavih odstavkov, ki jih nihče ne bo bral. :)))) Očitno vam matere, medtem ko so iz vas delale ajnštajna, niso razložile tistega njegovega citata: če ne moreš razložit na enostaven način, potem zadeve ne razumeš dovolj.
Iz tega sledi enostaven zaključek: ne razumete ničisar. Niti nekaj tako enostavnega, kot je kako se pofuka žensko.
Lepolaska samo prešteje odstavke in si reče “ne bom citala”, raje ima slikice 🙂 Že s tem menda vse razume.
Veliko odstavkov je opravičljivih samo v primeru kavs zgodbic za katere Lepolaska misli, da so nekakšno pedagoško gradivo za nas “telebane”. Sem razumel tvoj namig: anala je (zate) edina normala 🙂
Lepopraska ima svoje fore, kot vsak od nas, ampak ti si zvezda v teženju…Jebao bih ali da ne uđe…
Blagor ženski v nebesih in na zemlji, ter mir ljudem, ki te dnevno prenašajo v živo…
Da tebi ni uspelo doumet v celem življenju niti enega ženakega namiga, je tu že vsem jasno (razen tebi).
Tele lahko pomendra nebroj priročnikov – še vedno bo tele. Edini višji namen, ki bi ga bili tvoji možgani sposobni imet, je bolezen norih krav…
Bi prej rekel zate, da te je usekal BSE, če so ti pa že komentarji prezahtevni za branje. Definitivno nisi vegeterijanka.
Vegetarijanstvo je že od vekomaj za nesposobneže (indijanska beseda za “slab lovec”), ki nimate pojma, kaj naj bi počeli s kosom mesa.
Niti s tistim kosom, ki vam je med nogami zraslo.
Saj tudi jaz nisem, ampak komentarje pa znam brati. Daj si naslednjič kakega bika v svojo štorijo, če si “čisto premalo polna”, morda boš potem dala gmah. Jaz te ne bom, zato mi ne teži.
Seveda ne boš (nobene).
Se še ni tolk nora rodila, da bi ti prostovoljno dala.
Ampak bi pa… bi :))))))))))) take nedo*ebance kot si ti, se voha na 10 km :)))))))))))
Take kot si ti pa na 1000km :)))) O se je rodila piki, brez skrbi. Ne vem pa, če se je že rodil (trezen) stvor, ki bi tebe lahko prenašal in ne vem, če se sploj kdaj bo. Imej zadnjo besedo, nedojebanka 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.