Zajec v omaki
Vedno naredim pečenega ali v obari. Danes pa bi poskusila na ta način.
Zamislila sem si takole: kose zajca popečem, dodam zelenjavo (korenček, kolerabo, peteršilj – še kaj?), malo vse skupaj prepražim, zalijem z vodo, začinim. In počasi kuham dalje. Bi bilo tako vredu? Imate še kakšen predlog, da bo kosilo čim boljše?
Zraven krompir, pečen na soli in zelena solata.
Jaz ga delam v česnovi omaki. Popečem kose, poberem na krožnik, na istem olju popražim na drobno narezan časen (mora ga biti precej), paziti je treba, da se ne zažge, dodam malo narezanih pelatov, čez čas malo moke, še malo premešam, zalijem z juho, lahko tudi vodo, malo solim , popram, položim kose zajca nazaj in pustim kuhati na majhnem ognju. Par minut pred koncem potresem z nasekljanim petršiljem. Zraven ponavadi naredim njoke.