Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zajec v omaki

Zajec v omaki

Vedno naredim pečenega ali v obari. Danes pa bi poskusila na ta način.

Zamislila sem si takole: kose zajca popečem, dodam zelenjavo (korenček, kolerabo, peteršilj – še kaj?), malo vse skupaj prepražim, zalijem z vodo, začinim. In počasi kuham dalje. Bi bilo tako vredu? Imate še kakšen predlog, da bo kosilo čim boljše?

Zraven krompir, pečen na soli in zelena solata.

*************************************************** Imagine all the people living life in peace ...

Jaz ga delam v česnovi omaki. Popečem kose, poberem na krožnik, na istem olju popražim na drobno narezan časen (mora ga biti precej), paziti je treba, da se ne zažge, dodam malo narezanih pelatov, čez čas malo moke, še malo premešam, zalijem z juho, lahko tudi vodo, malo solim , popram, položim kose zajca nazaj in pustim kuhati na majhnem ognju. Par minut pred koncem potresem z nasekljanim petršiljem. Zraven ponavadi naredim njoke.

Pa ne morte še zajca žret, a ni dost krava pa kura in prasc. P*zda sej bote vse požrl!!!

Zajec je eno najmanj alergenih živih. Nekateri ne smejo jest vsega naštetega mesa.

Poskusi narediti v omaki z lečo.

Naredila sem ga z zelenjavo, ki sem jo že naštela, dodala sem česen, za zgostitev pa kosmiče. Leča bo prišla na vrsto drugič (dobra ideja!).

Za prste obliznit!

*************************************************** Imagine all the people living life in peace ...

New Report

Close