Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Zajela me je panika – mama muca izginila

Zajela me je panika – mama muca izginila

Naša muca ima štiri mladičke, ki so stari cca 6 tednov. Veš ta čas jim je bila skrbna mama, jih umirala in hranila. Prve tedne skoraj ni šla iz hiše, zadnje dva tedna pa je vse bolj sproščena, saj jih že davno ne prenaša več sem ter tja, v vedno boljša skrivališča  Eno od njih je bilo skoraj na vrhu kuhinjskih omar, pa si je morala premisliti, z mojim posredovanjem, saj sicer bi popadali iz vrha omar, ker jih ni imela pod kontrolo, pa tudi transport mladiča preko nape tja gor je bil tvegan, da mi se postalo slabo, od strahu, ko sem prišla v kuhinjo in je prvi že mijavkal iza vrha omare. Zmeglilo se mi je pred očmi, ko sem ga zagledala drseti čez rob, pa sem ga na srečo ujela.

V glavnem – bilo je že slikovito.  Ampak danes je vse doseglo višek, ker nje, mame štirih mladičkov ni že od včeraj zvečer, torej 24 ur je ni. Ne živimo v naselju, kjer je nevarnost, da bi jo povozil avto, ali pa bi to že davno izvedela. Smo zadnja hiša v ulici in pred našim dovolim dolgo ni dovoza, tako da skoraj izključuje možnost, da jo je povozil avto. Kaj še? Miša, kakor ji je ime, je izjemno pogumna in hitra in vseeno zadržana živalca. V družbi drugih mačk zna biti neustrašna.  Stara je komaj leto in pol. Se je pa po rojstvu mladičev spremenila, postala je manj bojevita in bolj samozavestna. Zdaj je ves teritorij njen, ni napeta, vse ji je samoumevno, še raje, kot prej, pa prede in se crklja z mano.

Zadnje dva tedna do mladički že samostojni, zato je vedno pogosteje odhajala na izhode, postajajo tudi vedno daljši, vendar nikoli ni izostala več, kot par ur ali čez noč, tokrat pa kar skoraj 24 ur?

Ali me mora skrbeti? Ali igra vlogo dejstvo, da je odraščala z bratom, mačkom Mikijem, sorojencem, kateri je možen oče tem mladičem, kar verjetno ni pogosto, je pa verjetno možno. Miki na začetku ni bil pretirano navdušen nad mladiči, zadnje dni pa jih že sam umiva, vmes pa dobijo kako zaušnico od njega, ko ga spravijo ob živce, ker zasedajo vsa njegova priljubljena mesta za oddih in crkljanje, kjer je on kralj.

Ali je možno, da se je naša Miša tako sprostila in ji ne dela več nek nagon, ki bi se ji moral sprožiti že zaradi polnih seskov. Ali je ne bi že ta telesna obremenitev morala gnati domov, k mladičem?

Res dobivam črne misli. In me ima, da bi jo šla iskat.  Šli je torej možno, da si je Miša le malo dopusta vzela, od naporne materinske nege? Ali je možno celo, da se goni? Ali si je dala duška?

Wtf, kaj naj si mislim?

Ali je možno, da se po šestih tednih po tem, ko je povrgla goni mama mačka?

Imamo tud mačko doma, ampak sterilizirani, tako da nimam izkusenj, da bi ti pomagala. Mi je pa opisovanje življenja z mladički prišlo prav do srca, tako lepo je napisano😊. 24 ur je res veliko da je ji, naše tud ni kakšen dan, ampak potem pride. Mi je pa prišlo na misel, kaj če ste jo pomotoma kam zaprli, garaža, podstreha… Nam se je to že zgodilo, zato. Upam da je že doma, oz.  da čimprej pride.

Praviloma se začne gonit po cca dveh mesecih, lahko prej. Ko sem še imela mačko, ki je bla bolj notri, vsake tolk je šla en krog za deset minut, jo ene dva dni iščem. Nikjer. Sosedom, če jo vidijo itd.. Vztrajno vseeno po bajti klicarim. Po ene dveh dnevih le slišim kot eno užaljeno tiho mijavkanje nazaj. Odprem omaro in ona češ, kako si me not pustila. A sama je zbezljala vrata od omare, pa se not zaprla. 😂☺☺☺ Pojma nimam kako, ker omare nisem tist cajt nič odpirala. Onečedila se ni nič, sam not v omari je kraljevala. Pa na tleh omare nobenih cunj. 🙃☺☺☺ Drugače pa, ko jo najdete, jo pelji sterilizirati.

Sem jo šla iskat po ulici, Miki pa me je spremljal vso pot, kar daleč sva šla, klicala sem jo bolj kratko, ker je pozno. Moj dragi je ostal doma, bolj zaskrbljen za mladiče, kot za Mišo.

Mladičem ne bo hudega, za njih bomo že poskrbeli, pa tudi samostojni so že, ampak sploh si ne predstavljam, kaj bo (z mano), če se ne vrne. Že zdaj mi je težko z mladički, najbolj brezskrbnimi, ko jim ne morem pripeljati mame, da jih združi, pomiri in nahrani.

Moj je rekel, da je možno, da jo je dobil kakšen potepuški pes. Ali pa da jo nekdo hrani, saj je en od mačkov, Miša Ali Miki, izbruha kosti lososa na dovoz. Da se ja ni zastrupila z neko hrano, bog ve kje. Ali pa jo je nekdo ukradel, saj je zelo lepa muca. Res prekrasna muca z oranžno dlako, tigrasta. In prav takšni so vsi štirje mladički.  Ki zadnje čase nimajo miru.

Kako bodo sprejeli, če njihove mamice ne bo več nazaj? In Miki, kako bo šele žalosten.  O sebi raje ne razmišljam.  Od samega rojstva sem z njo. In cel čas njenega materinstva. Tako lepa in skrbna mamica je (bila), da je bilo ganljivo.

Saj ne more biti res, da ne bi prišla več domov.

Dam ji tri dni. Torej še dva dni. Več pa ne bi trajal njen izlet. Pred brejostjo je ni bilo včasih največ tri dni. Upam, da se ji ni nič zgodilo. Tako sva bili povezani. Na vsak način je imela kratko, vendar izpolnjeno življenje.

Močno pa upam, da se jutri zjutraj vrne. Najbolj se nagibam še vedno k mnenju, da jo je zapeljal sosedov muc, ki je verjetno tudi oče njenim mladičem, kar ne bi bilo prvič.  Bila sta lep par. Upam, da sta še vedno. Zanimivo pa je, da tudi tega muca ni na spregled od nikoder. Da bi le to bilo, da sta šla z njim na potep dan dva, upam, da ne tri.

Ah, ne morem si kaj, da ne bi vzela v ibzir tudi možnost tragedije, da se je pač kaj čudnega zgodilo, pri čemer je Miša izgubila življenje.  Ampak to je zadnja možnost.  Prva želja pa je, da se jutri zjutraj zagotovo vrne iz potepa!!! Miša, vrni se domov. In prav zdaj sta dva njena preplezala k meni … ah, srce padajoče.

Ali pa sevje v njej naenkrat tako močno prebudil nek lovski nagon? Ali pa gre za boj nagonov in je ptrblsdal celo nagon po paritvi?

Ne poznam psihologijo mavk dovolj, da bi karkoli zaključila.  Le paranoja me obsega. In črne misli.

Da bi kdo ukradel mačko z mlekom v šestih pa tudi ne morem verjeti.

Naša se je prvič gonila dobrih 6 tednov potem, ko je kotila. Nekaj dni je bilo noro zaradi njenega javkanja, potem se je umirila do naslednje gonitve tri tedne kasneje. Če nočeš imeti takoj spet legla, pač potrpiš tiste dni, ko se goni. Dokler  ima mladiče, je ne spuščaš ven. Potem pa na operacijo. Kaj naredite z vsemi mladiči, če jih ima vsako leto, ker toliko domov zanje je težko najti.   

Daj ji 4 do 5 dni. Ponavadi se vrnejo sredi noči. Kdo jo bo ponoči vzel v hišo? Lahko se je že vrnila, a ni mogla v hišo.

Hvala ti za komentar.

Vse sem in bom upoštevala.

Hvala, da si rekel/rekla, da ji naj dam 4-5 dni.

Imam občutek, kot da je ta muca tako ‘ozaveščena ‘, da se ji težko kaj zgodi. Ampak me čudi, da je izginila, ker je tako skrbna mamica, da ne morem verjet, da bi kaj premagalo ta nagon. Ampak kot rečeno, se zadnje dni ni več dosti posvečala mladičkom, saj so tudi oni zelo samostojni, zato še vedno upam, da je šla po svoji stari navadi enostavno na potep ali pa se je mogoče začela res goniti.

Nič, upam na najboljše, potem pa drug režim.  Saj čutim, da se bo vrnila.

Pa se še ni vrnila. Grem jo zopet iskat.

Po kolkih dneh se je pa vam mačka vrnila?

Mislim, da se moram pripraviti na najhujše.

Jočem, ko berem tvoje tankočutno pisanje. Žal je videti slabo. Mama mladičev ne zapusti kar tako. Pripravi se, ja. Si na kupila specialno mleko z mladiče??? Daj napiši cifro, ti ga zastonj pošljem, imam ga veliko. Naš mladič je umrl..

Mačka po 6 tednih ne gre še prav daleč od mladičev (mačje mladiče se oddaja pri 3 mesecih starosti!), zato si mislim, da se ji je kaj zgodilo. Lahko si jo je kdo prisvojil, povozil avto ali ujela lisica, možno pa je tudi še, da ste jo po nesreči kam zaprli. Zato preglej še razne čumnate, rezervoarje, podstrešje…

Mačko se išče pozno zvečer, ponoči in zgodaj zjutraj, ko je najmanj motečih dejavnikov in ne zdaj, ko ste se naspali, spili kavo in imate čas. Pred hišo nastavi njen wc, košaro z njeno blazino, skratka stvari, ki imajo njen vonj. Izobesi letake, obvesti zavetišča in veterinarske klinike. Čipirana je?

Je pa to klasika mačk, ki jih nimate pod nadzorom. Večine nihče ne ukrade, ker so tako strašno lepe, tako da ne se s tem tolažit, ampak končajo v kakšnem grmovju, grabnu za cesto ali smetnjaku z razbito glavo in podobno. Pač tako je, krivi so pa v prvi vrsti lastniki.

Meni je tudi čudni, da jo iščete pri belem dnevu . Mačka se podnevi skriva vsaka in se ne odziva na klice, sploh če je poškodovana!  Vi jo pojdite iskat   trdem mdaku, v temi. Po 21.ali 22.uri. Iscite do 2.00. Če bo kje njen medli glas. Za glasom pojdite. Svetilko s seboj , vendar ne svetite vanjo, če jo  vidite

Odgovor na objavo uporabnika
Jocem, 03.07.2022 ob 10:20

Jočem, ko berem tvoje tankočutno pisanje. Žal je videti slabo. Mama mladičev ne zapusti kar tako. Pripravi se, ja. Si na kupila specialno mleko z mladiče??? Daj napiši cifro, ti ga zastonj pošljem, imam ga veliko. Naš mladič je umrl..

Ja, najverjetneje še ji je nekaj dokončnega zgodilo.

Včeraj zvečer sem jo iskala, danes prepozno zjutraj, bom pa šla še danes zvečer in jutri zjutraj.

Muca ni čipirana. Niti nisem še razmišljala o mleku za mladiče.  Kakšno mleko pa imaš to točno? Ali moram zdaj obvezno nakupiti posebno mleko za mladiče?

Če želiš resnično kaj poslati, sem ti seveda iz srca hvaležna, saj imaš verjetno prav, da morajo nekaj takega zdaj dobivati. Piši mi na

[email protected]

Hvala zaenkrat  🙂 v veliko uteho mi je vaše sočutje.  Prav zmotiti se moram z nečim, da ne obupujem. Tolaži me pogled na mladičke, ki lepo počivajo, Miki pa v bližini zvit v klobčič.  Včeraj me je spremljal, ko sem jo iskala. Globoko čuti, da je Miša pogrešana in to skrb deli z mano, saj jo je včeraj res iskal. Neverjetno ganljivo. Nisem še izgubila upanja.

 

Joj, kakšna drama in zaskrbljenost pa še jok zaradi mačka. Pa jebali vas mački, pejt pred kakšen blok pa jih boš 10 potepuških lahko imela.

En mačk je crknu in to je treba na forum pisat in živčnega fasat. A res nimate nič drugega v lajfu za počet kot se pa mačka sekirat? Res ste bedni!

Odgovor na objavo uporabnika
Čudna ja, 03.07.2022 ob 12:17

Meni je tudi čudni, da jo iščete pri belem dnevu . Mačka se podnevi skriva vsaka in se ne odziva na klice, sploh če je poškodovana!  Vi jo pojdite iskat   trdem mdaku, v temi. Po 21.ali 22.uri. Iscite do 2.00. Če bo kje njen medli glas. Za glasom pojdite. Svetilko s seboj , vendar ne svetite vanjo, če jo  vidite

Saj sem jo včeraj zvečer iskala zelo dolgo, s svetilko, jo klicala pozno v noč.  Počasi upanje ugaša.  Zdaj je ni že dve noči in včerajšnji dan. Danes teče drugi dan.

Zdaj čakam tiho le še na čudež.  Vendar čudež še je že zgodil  – stik z Mišo je bil nekaj zelo globokega. Dotaknila še je moje duše.  In pustila mi je štiri svoje mladičke, od katerih bom enega obdržala.  Bila je najbolj mila muca, kar sem jih spoznala. Bila pa je tudi bojevita in igriva. In najbolj nežna. In tako ganljivo je predla in skrbela za svoje mladičke.  Hvala ji.

Odgovor na objavo uporabnika
Od blizu, 03.07.2022 ob 12:28

Joj, kakšna drama in zaskrbljenost pa še jok zaradi mačka. Pa jebali vas mački, pejt pred kakšen blok pa jih boš 10 potepuških lahko imela.

En mačk je crknu in to je treba na forum pisat in živčnega fasat. A res nimate nič drugega v lajfu za počet kot se pa mačka sekirat? Res ste bedni!

Ja, vem, kako vidiš ti. Tako bi se jaz verjetno obnašala pred par leti, zdaj pa se je moj odnos do živih bitij in predvsem živali drastično spremenil.

Nisem nevrotik, ki vso svoje čustvovanje projicira v izgubo mačke, vendar okoliščine so zelo ganljive. Seveda me to navaja o mislih o vrednosti lastnega, tujega, živalskega in splih življenja in ne-zivljenja, zato zame izginotje živega bitja, ki sem mu ob rojstvu zaželela dobrodošlico na tem svetu in mu obljubila zvestobo in skrb ni  dogodek, ki bi me pustil hladno. Prosim ne kritizirajo mojega sočutja z muco, ki se je dotaknila moje duše.

Sem borka za pravice otrok, živali, invalidov, drugačnih in duševno prizadetih, ne jem mesa, sem ekološko obveščena in kupujem premišljeno, oblačila skoraj vsa iz firme trade proizvodnje, tako da ne dramatiziram okoli muce, ker sem tudi sicer zelo socutna oseba, mi je pa sočutje ljudi ob izgubi ‘družinskega člana ‘ res v veliko uteho, zato … ne drezaj vame po nepotrebnem.

Saj ne bom več pisala. Saj je skoraj vse jasno. Muca je nekje poškodovana umrla. Mogoče se po čudežu vrne, upanje umre zadnje.

Hvala, da ste bili z mano.

Odgovor na objavo uporabnika
Zaskrbljena878, 03.07.2022 ob 12:32

Saj sem jo včeraj zvečer iskala zelo dolgo, s svetilko, jo klicala pozno v noč.  Počasi upanje ugaša.  Zdaj je ni že dve noči in včerajšnji dan. Danes teče drugi dan.

Zdaj čakam tiho le še na čudež.  Vendar čudež še je že zgodil  – stik z Mišo je bil nekaj zelo globokega. Dotaknila še je moje duše.  In pustila mi je štiri svoje mladičke, od katerih bom enega obdržala.  Bila je najbolj mila muca, kar sem jih spoznala. Bila pa je tudi bojevita in igriva. In najbolj nežna. In tako ganljivo je predla in skrbela za svoje mladičke.  Hvala ji.

Škoda, da nisi tudi ti v enaki meri skrbela zanjo.

Kuna, lisica, strup, avto… karkoli je lahko. Če se tolažiš s tem, da je nekje “zaspala”, te moram razočarati, ker je najbrž pred smrtjo zelo trpela.

Si javila na veterinarske klinike in v zavetišča? Polepila letake? Za vse to imaš čas čez dan.

Zvečer, ponoči in zjutraj pa mačko išči. Lahko je kje poškodovana in ne vem, kako lahko mirno zamahneš z roko in se tolažiš, da je pač mrtva. Včasih v agoniji umirajo tudi več dni. Dokler jih pri živem telesu ne požrejo mušje ličinke in mravlje. Take ponavadi pobiramo naokoli in jim skrajšamo muke, medtem, ko lastniki doma sedite pod klimo in jočete nad svojo nesrečo.

Kje si doma?  Si kje v Lj ali v Mb in blizu glavne avtovusne in zelezniške? Lahko jutri tekom dneva prides tja? Prosim ti kar pridi in ti izrocim v roke. Ne sme se cakat. Specialno mleko v prahu se mesa z vodo in ima tavrin in encime, ki jih ima mamino mleko. Povej uro in kraj.  Imam ga tud v obliki napitkov. Mi ne rabimo vec, tebi pa bi prav prislo. Uoas napisat telefonsko?  Da se najdeva jutri. Al pa pred kako firmo, kdaj?

Pa seveda pisi dalje, ce bo muca od kod prisla!

Pri meni okrog bloja se potika tocno taka oranzna macka

Na Pobrezju v Mariboru. Je pa suha, oranzna in po trebuhu bela. Sredi te vrocine si isce tu  hrano in vse ovohava in komaj hodi. Al je divja al kaj. Naslednjic prinesem brikete, v torek. Zdaj sem ji vceraj voxe nastavila, a ni pila. Spet je tu pod blokom.

Odgovor na objavo uporabnika
KrEna2022, 03.07.2022 ob 07:48

Pa se še ni vrnila. Grem jo zopet iskat.

Po kolkih dneh se je pa vam mačka vrnila?

Mislim, da se moram pripraviti na najhujše.

Naša mačka je izginila neko noč in je ni bilo 10 dni. Smo jo iskali, oglas, klicali v zavetišče itd potem pa se je frajla vrnila 11. dan, dopoldne kar shujšana, a zdrava in nepoškodovana. Mačka pravijo, da ima 7 življenj v enem. 

Ti si drek pravi in tolko kot drek vredna, ves to, ali ne, saj to so ti ze povedali?  To ti je jasno ze celo zivljenje najbrz in zdaj ti tu ne bo uspelo grenit zivljenja. Ti imas s seboj prek dosti dela, zato nihce ne rabi tvojih podrekanih odgovorov, ker so tudi ti vredni res tocno toliko, za en drek.

Moj prejšnji post je namenjen osebi z nickom Od blizu !

Odgovor na objavo uporabnika
Zaskrbljena878, 03.07.2022 ob 13:01

Ja, vem, kako vidiš ti. Tako bi se jaz verjetno obnašala pred par leti, zdaj pa se je moj odnos do živih bitij in predvsem živali drastično spremenil.

Nisem nevrotik, ki vso svoje čustvovanje projicira v izgubo mačke, vendar okoliščine so zelo ganljive. Seveda me to navaja o mislih o vrednosti lastnega, tujega, živalskega in splih življenja in ne-zivljenja, zato zame izginotje živega bitja, ki sem mu ob rojstvu zaželela dobrodošlico na tem svetu in mu obljubila zvestobo in skrb ni  dogodek, ki bi me pustil hladno. Prosim ne kritizirajo mojega sočutja z muco, ki se je dotaknila moje duše.

Sem borka za pravice otrok, živali, invalidov, drugačnih in duševno prizadetih, ne jem mesa, sem ekološko obveščena in kupujem premišljeno, oblačila skoraj vsa iz firme trade proizvodnje, tako da ne dramatiziram okoli muce, ker sem tudi sicer zelo socutna oseba, mi je pa sočutje ljudi ob izgubi ‘družinskega člana ‘ res v veliko uteho, zato … ne drezaj vame po nepotrebnem.

Saj ne bom več pisala. Saj je skoraj vse jasno. Muca je nekje poškodovana umrla. Mogoče se po čudežu vrne, upanje umre zadnje.

Hvala, da ste bili z mano.

Snelca, si to ti?

New Report

Close