Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Zakaj

Zakaj

ostajajo toliko časa dvostranska vprašanja med Slovenijo in Hrvaško odprta? Razprave na to tematiko so navadno vedno vroče, novice vedno dobro brane … Komu to koristi? Čigav interes je to?

Čigav interes?
Na obeh straneh je še preveč živih, ki so v času osamosvajanja dopuščali, da se je naredilo tako, kot se je. To je tudi zasluga teh, ki jim ni bilo mar za slovensko ozemlje in ljudi. Saj niso želeli in verjeli, da se bo Slovenija osamosvojila. V žepu so držali figo.

interes politikov obeh držav!!!

koristi jim za nabiranje političnih točk, vem pa da najmanj koristi ljudem ob meji, ki komaj čakajo da meje padejo!!!!

Ma dajte, no. Zakaj obeh držav? To je samo v interesu Slovenije ki tako (misli) da vlada Hrvaški, Balkanu in celi Evropi.

Ustav vole. Ko se dva ločita je potrebno razdelit med njima bivše skupno imetje. Tako je tudi med Slovenijo in Hrvaško. Na koncu bosta obe državi potegnili kratko. Če se spomniš je bil pred leti že parafiran in v parlamentu tudi sprejet dogovor Račan -Drnovšek. In kdo ga na koncu ni hotel sprejeti?? Kje pa piše da imajo samo oni prav? Če bi sprejeli naš del pogojev bi bili že zdavnaj na sodišču ki ga oni tako zagovarjajo.

Komu koristi?
Odvisno od tega, katera država se pripravlja na volitve, pa naj bodo parlamentarne, predsedniške, saborske ali županske…..

Trenutno bolj paše sosedom, saj na vstop v EU niso pripravljeni, pa je treba nekako opravičit to zaostajanje v priključevanju…

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Vendar … Res naša dve država in Hrvaška krojita politiko, ki pomembneje določa stvari zunaj njunih mej? Če namreč pobrskam, se sem ter tja v medijih na tej in oni strani potiho znajde kakšen članek, ki nenavadno prijateljsko govori o stanju v sosednji državi, nostalgično zre v skupno polpreteklo zgodovino in jo obuja … Bomo tako oboji laže sprejeli dejstvo, da smo del Balkana? Del istega bloka znotraj širše povezave? Se vam zdi taka interpretacija možna?

hja Adam, enkrat sem že napisala tistim, ki Slovenijo kujejo v zvezde, hočeš nočeš bomo tam kjer smo bili v skupni državi!

seveda smo del Balkana, drugače niti ne more bit, že zaradi položaja naše državice!

A maš ti kake sorodnike na Baščaršiji ???

ne, imam pa prijatle, pa ne sam tam!!!! Kaj pa ima to veze s to temo!!!:)))

ma kakšen Balkan neki. mene nič ne veže na jugo.

Zato pa mnoge tu pisoče bolj vleče nazaj na Balkan kot pa v Evropo. Je pač tako, da če bi danes ponovili referendum iz l. 1990, bi si mnogi jugonostalgiki premislili ….

ti trdno stojiš na Balkanu in ni ti potrebno imeti predsodkov.

Glej jaz zaradi Balkana nimam nikakršnih predsodkov. Sem pa trdno prepričan, da je slovenija zgodovinsko, kulturno, gospodarsko mnogo bolj del srednje ev ropskega prostora kot pa balkana. To sicer ne pomeni, da se moramo zato izogibati stikov z balkanom, ampak moramo te stike vzpostavljati bolj samozavestno in sebi v prid. Skoraj celotno 20. stoletje bolj ali manj vsiljenega sobivanja v balkanskem geopolitičnem prostoru ni in ne sme biti edina možna paradigma, kot bi nekateri jugonostalgiki to radi vsilili vsem ostalim.

mi smo nekaj vmes, v vsakem primeru pa si recimo za enega povprečnega jodlara iz npr. Graz-a pravi jugovič, enakovreden onemu iz Gevgelije.
bolj ko se odmikaš na sever, boljši balkanezer postajaš.

sicer pa kakorkoli, jaz osebno sem prezadovoljen, da nisem tako zategnjen kot npr. Avstrijci.

New Report

Close