Zakaj Balibeg ne mara Mihrimah?
Z Rustemom bo imela še dva otroka, izgleda da se je morala sprijazniti z usodo, ni druge.
Balibeg je v njej videl le otroka, kar je ob poroki tudi bila, saj se je poročila pri sedemnajstih.
Drugače pa je Rustem še kar dober tip:)
https://www.google.si/search?q=Ozan+G{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C3{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}BCven&client=firefox-a&hs=htp&rls=org.mozilla:sl:official&channel=np&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=eC_IUpPuOYictAbuk4GoCg&ved=0CCoQsAQ&biw=1600&bih=771
Joooj, obožujem to nadaljevanko, ni mi pomoči:)
Gledam trenutno 117 del, Mihrimah in Rustem imata samo enega otroka – punčko. Mihrimah se hoče ločiti, čeprav jo Hurem prepričuje v nasprotno.
Rustem je nesrečen, ker ga Mihrimah ne ljubi, Mihrimah pa se izogiba svojim zakonskim dolžnostim in trpi v nesrečnem zakonu.
Z Rustemom se poroči, ker v jezi ( ko izve, da Bali beg v njej vidi samo otroka ), reče očetu, da si želi poroke z Rustemom ( ki pred kratkim prosi za njeno roko). Velika krivda je tudi na strani Hurem, ki ves čas vztraja, da bo poroka dobra za njeno varnost in varnost njenih sinov in s tem pritiska na Mihrimah.
Nekaj let po poroki, ko Mihrimah že ima otroka jo obišče Bali beg in ob priložnosti, ko princa Selim in Bajazit odhajata vsak v svojo provinco, reče nekaj nekaj v smislu, da se bosta zdaj zagotovo pogrešala, ker se človek včasih šele ko nekoga izgubi zave, koliko mu je v bistvu pomenil. Potem njun pogovor prekine Rustem. Kasneje Bali beg zapusti prestolnico. Vrne se samo enkrat, ko domov pripelje Hurem, ki je bila pred tem 2 leti v ujetništvu in s tem izpolni obljubo, ki jo je dal Mihrimah, da ji bo vrnil mamo.
Čez nekaj časa sultanka Fatma pove Rustemu in Mihrimah ( kao v smislu, da malo podjebava), da je Bali beg že več let poročen in da se je poročil takoj, ko je zapustil prestolnico, da bi na ta način pozabil na staro ljubezen in strto srce.
A nista Rustem in Mihrimah v resnici živela nekje na Hrvaškem? V neki reviji sem brala, da je en kraj postal prav popularen zaradi te nadaljevanke. Sicer zadnje čase nisem redno spremljala nadaljevanke ampak po moje je bil Balibeg prenizko rangiran na družbeni lestvici, da bi sploh lahko upal na roko sultanove hčerke. Posledično bi bil lahko ob glavo že zato, ker bi si upal prositi za njeno roko.
Rustem je tudi v nadaljevanki Hrvat, da bi živela kje na Hrvaškem, pa nevem. V nadaljevanki imata dvorec v neposredni bližini glavne palače.
Mislim, da Bali beg, ni bil prenizko rangiran, na koncu je bil osebni stražar sultana, vodil je tudi vse pomembne preiskave in užival sultanovo popolno zaupanje. Hurem ga je sama vprašala, če do Mihrimah goji kakšna čusta za katera ona neve, pa ji je odgovoril, da ne. Da je Mihrimah zanj še otrok.
Istočasno je imel skrito ljubico, neko Benečanko. Ko se je Mihrimah poročila pa se je vseeno nekaj grdo držal.
Sama sem dobila občutek, da se ni želel mešati v njihove spletke in si zakomplicirati življenja z visokim položajem in poroko s sultanovo hčerko. Na koncu ves čas govori, da si želi domov in sultan mu željo izpolni.