Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Zakaj bom volil Eleno Pečarič?

Zakaj bom volil Eleno Pečarič?

Elena Pečarič je že v tekmi za predsedniško funkcijo spremenila Slovenijo. Premaknila je meje sprejemanja in vključevanja daleč naprej. Prebral sem njene zadnje intervjuje, ki mi jih je poslala članica njenega štaba. Kažejo njeno seznanjenost z dogajanji; njeno odločenost, da se vključi v dejavnost za javno dobro, za dobro vseh Slovencev, ne le invalidov; jasno razmišljanje, odločnost, neverjetno sprejemanje same sebe in svojega telesa – vse to in še drugo, česar nimam časa naštevati, so me prepričali, da bi bila prav tako dobra predsednica kot kdo drug, ki mu javnost bolj samoumevno pripisuje predsedniške »sposobnosti«.

Imel sem študentko z istim obolenjem. Ko je prišla prvič k meni in se zanimala glede prepisa z druge šole, sem strmel in ji previdno nakazoval, da je ta študij še manj primeren zanjo (mislil sem si, da je ona manj primerna!) kot oni prvi. A je vztrajala. Na izpitu je znala prav dobro. Takrat se je začel prebijati ledeni oklep okrog mojega srca, oklep nejevere in podcenjevanja. Elena najbrž ne bo izvoljena, štel pa si bom v dobro, da sem med tistega 0,6 odstotka ljudi, ki so jo volili.

Ej, a se hecaš, kaj pa če bo izvoljena? V trenutku bo Slovenija na vrhu vrednotne lestvice civiliziranih držav in Elena najbolj spoštovana predsednica kake republike na svetu. In narod, ki jo je izvolil – najbolj spoštovan. Ob vstopu Slovenije v leto predsedovanja EU. A na to Himalajo se tokrat, kot vse kaže, ne bomo povzpeli.

http://bmesec.blog.siol.net/2007/10/14/zakaj-bom-volil-eleno-pecaric/

Prav. Jaz pa vem zakaj je ne bom volila ampak je to čisto osebna stvar vsakega posameznika.

Se strinjam s Kitty.

Seveda je osebna stvar posameznika. Kot tudi odločitev o tem, da svojo odločitev javno obelodani.

Drugače pa se mi zdi razmišljanje dr. dr. Blaža Mesca dobro utemeljeno (cel blog, ne samo ta izsek), z veliko resnice.

Se strinjam z Ally. Pač je povedal razloge za svojo odločitev. Zakaj ne bi? In niso iz trte izviti.

Kaj pa vaši razlogi proti? Ker ni primerna za predsednico zaradi svoje invalidnosti? Ker je posnela neko butasto reklamo za Dormeo, ki vam ni všeč? Ker si upa kandidirati, čeprav ve, da ne bo uspela?

Mesčevi razlogi so mi zaenkrat bolj blizu. In tudi ona mi je bližje od npr. Peterleta. Ki je kaj že: pilot in poliglot. Res je, ona ni.

ma dejte bit resni no

….tudi jaz se gibljem v invalidskih krogih ……a VOLITI ELENO- NITI POD RAZNO !

Prav. Jaz pa vem zakaj je ne bom volila ampak je to čisto osebna stvar vsakega posameznika.

SE PODPIŠEM POD kITTY :-))))

******************************************************************************************************** Je juho polil pa jih je slišal : a zdej si pa sit, k boš lačen ...

jaz pa ti lahko naštejem nešteto razlogovo zakaj ne bi volila nobenega kandidata in zakaj vsakega posebej. ampak to so osebne odločitve posameznika in to kar počenš ti mavrica botra mesca je vplivanje na volivce in je z enega zornega kota tudi kaznivo, kar bi kot profesor moral vedeti.

se ja podpišem pod Kitty

Kot prvo: po moje ni dr. Blaž Mesec svojega bloga sam sem skopiral.

Kot drugo: zakaj pa bi bilo kaznivo povedati svoje mnenje (oz. kot ti temu praviš: vplivati na volilce)? A vplivati na volilce ne poskušajo prav vsi kanditati? Saj še ni volilni molk!

Kot prvo: po moje ni dr. Blaž Mesec svojega bloga sam sem skopiral.

Kot drugo: zakaj pa bi bilo kaznivo povedati svoje mnenje (oz. kot ti temu praviš: vplivati na volilce)? A vplivati na volilce ne poskušajo prav vsi kanditati? Saj še ni volilni molk![/quote]

kandidati ja ne pa volivci. kaj pa je to tebe tako zbodlo, si morda njegovo mnenje ti posredovala pa imaš sedaj slabo vest?

Ne, nimam slabe vesti.

In ne, tudi njegovega mnenja nisem posredovala. Sploh do danes nisem vedela, da obstaja 🙂

Zbode me pa vsakič, ko se napada nekoga po nepotrebnem in brezveze. Ne bi me motilo, če se soočiš z njegovimi argumenti, da pa ga kritiziraš zato, ker je (verjetno nekdo drug) del njegovega bloga prilepil sem, pa se mi zdi malo mimo.

In še vedno nisi povedala, zakaj je kaznivo, če volilci povedo svoje mnenje?

Joj, sreča, lepo te prosim.

A zdaj pa tukaj na starševskem čveku ne bi smeli čvekati o tem, zakaj voliti in zakaj ne voliti kakšnega kandidata, ker bomo s tem vplivali na volilce?! Takšne bedarije pa še ne! Po moje se tudi med volilnim molkom le-ta ne nanaša na forumovske klepetalnice.:)

Aja, pa ne pozabi dodati, da je tudi večina ostalih tem prepovedanih, ker bomo s svojim mnenjem mogoče vplivali na mnenje drugih.

Vsem tistim: “to je osebna odločitev in ne gre debatirati o njej” pa tole: saj je tudi izbira partnerja osebna odločitev, pa izbira intimnega mila, da ne govorim, kako osebne stvari so posteljni problemi, pa problemi, ki jih imamo z otroki, pa kaj vem kaj še. Pa se o vsem tem tukaj debatira. Le zakaj se o odločitvi, zakaj smo izbrali določenega predsedniškega kandidata in kaj nas je pri njem prepričalo, ne bi smelo debatirati?

Kaznivo?!?! Če je to kaznivo, potem bi morali kaznovati tudi vse tiste, ki lepijo plakate, snemajo televizijske in radijske oglase, prepovedati vse nastope kandidatov v medijih, hej, prepovedati celotno volilno kampanjo. In če že prepovemo kampanjo, potem tudi volitve nimajo smisla – torej prepovejmo še volitve! 🙂

Sicer je pa meni Elena, glede na to, kaj govori, postala še všeč. 🙂

Pa še nekaj.

Pod “osebna stvar vsakega posameznika” se ponavadi skriva to, da jim je nerodno povedati, zakaj so se odločili izbrati ali ne izbrati tega in tega.

Npr. “Pečaričeva je invalidna in kot taka neprimerna za predsednico” je rahlo plehek argument, česar se večina ljudi zaveda. Zato pa o tem nočejo debatirati in svoje “močne argumente” proti pač zavijejo v malo lepši papir in rečejo, da je to njihova osebna odločitev, da je ne bodo volili. In da jim je zato, ker je osebna, ni potrebno razlagati okrog. V bistvu pa jih je sram, da bi podali tako butasto razlago.

A imam prav?:))

ej sem ravno prave volje in pričakovala tudi tak odziv, kako lahko vas je tu gor spravit ob živce, pa res ne razumem kaj tako malo zaupate sebi in svojemu mnenju. sicer pa sem dobila vtis da ta nekdo, ki je to objavil tu gor, želi samo dodatne točke za gospo kandidatko. vsak pa se naj odloči sam, koga bo volil in koga ne. pa se mi tudi ne zdi neka tema za starševski čvek, kot tudi marsikatera ne, pa tudi tu moje mnenje ni pomembno.

KOPIRAM IZ NET-A
Zoper Eleno Pečarič zaradi kaznivega dejanja po 171/II in I Kazenskega zakonika (KZ)

Obdolžena Elena Pečarič je trdila in raznašala nekaj neresničnega, kar lahko škoduje njuni časti in dobremu imenu, dejanje pa je bilo storjeno po sredstvih obveščanja s tem, da je dne 17.8.2005 v prispevku z naslovom Pobuda za ugotavljanje odgovornosti članov komisije za razdeljevanje sredstev invalidskim organizacijam.

Z vsemi štirimi se je borila proti postavitvi doma invalidov na obali.Če še sebi enakim ne privošči, komu bo ! ? vAM VOLILCEM? MALO MORGEN

Zakaj pa se je borila proti temu? Za lastno ali splošno korist?

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Pred nekaj leti je sodelovala v Tarči z Lidijo Hren in takrat je bilo govora o nekem domu na obali, kjer si je nek funkcionar ene izmed organizacij kar privatiziral en apartma. Morda se je borila proti takim domovom?

Saj ni nobena skrivnost, da je z društvom na bojni nogi in da jo nekateri želijo potunkati. Ima pa tukaj samo društvo in seveda posamezniki v njem veliko več masla na glavi kot Pečarič. Želijo jo diskreditirati, ker se jim je postavila po robu. Pa ne invalidom, ampak posameznikom iz društva.

VIR????

Z vsem spoštovanjem do invalidov … ampak nje pa ne bi volila. Če že ne drugega, me moti njen karakter – čisto preveč je agresivna.

Pa tisto z denarjem in domovi so tudi lepe zgodbe …

“Z vsemi štirimi se je borila proti postavitvi doma invalidov na obali.Če še sebi enakim ne privošči, komu bo ! ? vAM VOLILCEM? MALO MORGEN”

No, zaradi takih pavšalnih trditev, ki jih nekje slišite in potem interpretirate po svoje ne da bi sploh vedeli za kaj gre, si potem izoblikujete mnenje o človeku.

Vsaj preberite si kje, kaj se je res dogajalo v zvezi s tistim domom, če že trosite te stvari okrog.

Halooo, pa kaj je z vami? A ne velja mogoče pri nas svoboda govora (oz. pisanja)? A ni vseeno kdo je tale blog gor prilepil? Saj se lepi tukaj vse živo? Meni je bilo pa tole zanimivo prebrati in sploh tega nisem vzela tako, da me zdaj nekdo “posiljuje” s svojim mnenjem ali vpliva name…..prebrala sem kot mnenje…kot sem prebrala tudi Kitty in ostale…in tudi to spoštujem, da ima kdo za nekaj osebne razloge, ki jih ne želi obešati na veliki zvon…kakor komu paše

Lp, Gina

“Živi in pusti živeti…”

–Pa tisto z denarjem in domovi so tudi lepe zgodbe …—

Kakšne pa? A veš, kaj se je zares dogajalo ali si samo nekaj slišala?

O agresivnosti pa: očitno ste navajeni, da so invalidi tihi, ubogi, hvaležni za vsako lepo besedo, ki se jim nameni. Invalida, ki bi se znal potegniti zase in celo za druge pa še niste srečali in taki so za vas agresivni, ali ne?

Nismo le nekaj slišali, zgodbo smo spremljali. Beri, beri …….ovadena je bila zaradi blatenja in neresničnih govoric !!!
Nimam nič proti njej, kot proti sočloveku, samo naj se bori za pravico, naj ne dela sobratom krivico !To me boli.

Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani je zavrglo kazensko ovadbo Elene Pečarič, predsednice Društva za teorijo in kulturo hendikepa, zoper Ivana Peršaka, predsednika Zveze paraplegikov Slovenije v zvezi z gradnjo doma paraplegikov v Pacugu. Tožilstvo je sklenilo, da zlorabe položaja ali protipravne pridobitve premoženjskih pravic ni bilo.

Zveza paraplegikov je v svojih prostorih pripravila tiskovno konferenco in slovenske medije seznanila o neresničnem blatenju Zveze in jnenega predsednika pri gradnji doma na Pacugu.
S takim neodgovornim dejanjem, se je Zvezi paraplegikov naredila ogromna moralna in posledično tudi materialna škoda.

******************************************************************************************************** Je juho polil pa jih je slišal : a zdej si pa sit, k boš lačen ...

New Report

Close