Zakaj bom volil Eleno Pečarič?
Ne predstavljaš pa si je na tem mestu zato, ker si polna predsodkov do invalidnih oseb, ki po tvoje ne zmorejo opravljati nobenih resnejših zadolžitev. In če se kakšna od njih poteguje za resnejšo funkcijo, itak samo izkorišča svojo invalidnost po tvoje. Še en predsodek kot jih je na tem forumu itak ogromno. Seveda to ne pomeni, da ti ne bi smela imeti takega mnenja, pravim samo, da je meni popolnoma tuje. Sem namreč vzgojena tako, da ne sodim ali je nekdo sposoben za kaj ali ni na podlagi njegovega izgleda, sorodstvenih vezi, invalidnosti, spolne usmerjenosti ipd. Poslušam, kaj ima človek za povedati in se ne osredotočam na to, ali lahko premika levo nogo ali ne, ali je njegov brat Hrvat in ali ima lepe bele zobe ali je mogoče škrbast. Imate pa seveda ti in tebi podobni vso pravico soditi človekovo sposobnost po predsodkih, ki jih imate. Aleluja.
Vidim, da ste imeli živahen večer tule na forumu:)
K tej debati bi jaz samo pripomnila, da dejstvo, da je človek ovaden, še nič ne pomeni. Načeloma se ti lahko zgodi, da kdorkoli poda zoper tebe ovadbo za kakršnokoli kaznivo dejanje. Recimo tisti tvoj sosed, ki te ne mara, ker mu zastiraš pogled, lahko poda zoper tebe ovadbo, da švercaš drogo in ilegalne prebežnike. Kasnejša preiskava pa bo razkrila, ali je sploh kaj od tega res. Šele pravnomočna obsodba pomeni, da si to dejanje tudi res zakrivila.
In tule je meni osebno povsem jasno, zakaj predsednik ‘klasične’ invalidske organizacije z vsemi sredstvi, tudi z ovadbami, nastopa zoper Pečaričevo in invalidsko organizacijo, ki jo ona vodi. Do sedaj je imel s par svojimi kolegi praktično absolutno oblast nad denarjem, ki je pritekal za invalide, in tega denarja je res veliko. Država oziroma pristojno ministrstvo se s tem ni kaj prida ukvarjalo in je vse prepuščalo invalidski organizaciji, in zadev tudi ni kaj prida nadziralo. Saj je bilo pred letom ali dvema kar nekaj oddaj na TV o tj problematiki. Takrat so državni uradniki obljubili, da bodo to drugače uredili, a ne vem, če je potem res bilo kaj iz tega. Vsa čast Pečaričevi, da ima pogum in vztrajnost in se je lotila kidanja tega avgijevega hleva mešetarjenja z denarjem za invalide.
Če malo poguglate, boste kmalu ugotovili, da je ameriški predsednik Franklin D. Roosevelt uporabljal invalidski voziček. Tako da izvolitev predsednice na invalidskem vozičku zagotovo ne bi bila nič tako izjemnega, kot morda kdo v tej majhni Sloveniji misli. Drugo je pa, če si ljudje ne želijo gledati invalidov, ker jim to moti njihovo iluzijo o popolnosti in neranljivosti. Ker njim se pa to nikoli ne more zgoditi, namreč, da bi kaj zboleli ali imeli kakšno telesno hibo.
Predsednica/predsednik države ima po mojem mišljenju predvsem reprezentačno vlogo – mora biti vešča/vešč diplomacije, odlično poznati stanje na področju notranje in zunanje politike, to funkcijo bi morala opravljati pokončna, zavedna, pa tudi elegantna in etiketirana oseba – nestrankarski, visoko izobražen uglajen državnik, ki bi kot taka državo predstavljal v tujini.
Elene Pečarič na tem mestu ne vidim.
Enako Lojzeta Peterleta, Mitjo Gasparija, Draka Kranjca, Zmaga Jelinčiča, Monike Piberl.
Ostane Türk, ki pa morda ne pozna/ne razume dovolj dobro razmer doma.
Letošnja bera kandidatov je res uborna.
Mene bolj skrbi delovna sposobnost kot zdr. stanje. Kdorkoli bo predsednik drzave, naj bo sposoben opravljati to funkcijo in hodit v sluzbo.
Pri doticni me zanima samo ali je inv. upokojena oz zdravstveno delovno nesposobna. KOnec koncev, tudi jaz prispevam za predsednisko placo.
btw, komentar sem pa napisala, ker je bilo pred casom toliko polemik o zdravstvenem stanju Drnovska, zdaj pa naenkrat zdr. stanje predsednika ni vec pomembno, ampak je invalidnost celo vrlina.
Pa da se razumemo, vsaka cast gospodicni, jo obcudujem zaradi njene moci in poguma, ampak zal se mi ne zdi primerna za sluzbo predsednika drzave.