Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Zakaj bosanci slovijo po čevapčičih? A ni notri tudi svinjina?

Zakaj bosanci slovijo po čevapčičih? A ni notri tudi svinjina?

Zakaj bosanci slovijo po čevapčičih? A ni notri tudi svinjina, oni so pa muslimani? Čudno …

Ne ni, v njihovih avtohtonih je govedina in ovčetina.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Govedina (teletina) in ovčetina, čevape lahko narediš brez svinjskega mesa.

niso vsi bosanci muslimani ☺

Sicer pa avtor, veičina bosnaskih muslimanov je do nedavnega bila tako kot naši katoliki na papirju in jim ni bilo problem niti pečenke pojest , spit domače rakije ali piva :-))), bolj zagrizeni so pa kosovski Albanci, tako ali pa tako gledano,vedno bili.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Sem sla na izlet v Bosno in sem tam jedla cevapcice, brez svinjine. Mislim, da cevapcicev nikoli vec ne bom jedla….Takih, njihovih…. Tezko recem. Voh ali okus? Kaj je bilo bolj grozno!!!!! MOJE mnenje.

Milena

muslimanski so nagravžni, ker mečejo notri ovčetino, kar na bruhanje mi gre

Tudi pri nas se v prave čevapčiče, če želiš da bodo res okusni dodaja ovčetina in jih lahko ješ na kakih prireditvah, običajno kar povsod po restavracijah in čevapčarnicah :-))

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

svinjino daj noter, pa so takoj boljši !

Govedina+ ovčetina. To so pravi bosanski čevapčiči. Mislim, da so v originalu samo iz govedine.

To prvič slišim?

NE HVALA.

To prvič slišim?[/quote]

A bejž no? Izvoli, beri. http://citymagazine.si/clanek/razkrivamo-v-cem-je-skrivnost-priprave-socnih-sarajevskih-cevapcicev/

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Tudi? Tukaj je le govedina,ovčetina ,svinjina…?

Pa ni običajno teletine v čevapčičih. V sarajevskih je samo govedina in ovčetina, pri nas in drugod je pa še svinjina, da so boljšega okusa.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Na koncu bodo nasi, najboljsi… Pikniki!!!

Milena

To prvič slišim?[/quote]

A bejž no? Izvoli, beri. http://citymagazine.si/clanek/razkrivamo-v-cem-je-skrivnost-priprave-socnih-sarajevskih-cevapcicev/%5B/quote%5D

tile asi tu sploh ne ločijo govedine od ovčetine…

Pravijo, da je dobra priprava pol uspeha. Pri čevapčičih bi lahko rekli, da je dobro meso pol uspeha. In pri čevapčiči to pomeni goveje meso, točneje ovčetina, ki čevapčičem podari želeno mehkobo in pravo ”zagorelost”. Sicer pa so najboljši iz mešanica svinjine, govedine in ovčetine.

pri čevapčičih je to goveje meso, točneje ovčetina?????

kak to mislijo. krava oziroma bolj točno ovca???

Pa ni običajno teletine v čevapčičih. V sarajevskih je samo govedina in ovčetina, pri nas in drugod je pa še svinjina, da so boljšega okusa.[/quote]

Je govedina. Važno je tudi kateri del govedi je. Doda se tudi ovčetina, vendar zelo malo.

Ajd’ dosta vas tamo… :-))) Jagnjetina, ljudi… jagnjetina. Kakva bona ovcetina… Ne mogu nikako, da mi prijatelji trose platu na zubara.

Imas sarajevske, koji su kobajagi halal. A imas i takozvane banjalucke… E tu ti je brate moj dragi i prasetina umesana umesto jagnjetine.

[img]http://evrsac.rs/images/cevapcici.jpg[/img]

[img]https://i.ytimg.com/vi/WYD4T8H4K-M/hqdefault.jpg[/img]

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Na Bascarsiji v najnoljsih cevapcijicah ne dobis alkohola. Svinjine pa v njihovih cevapih ni. Malo si preberi, ali pa pojdi malo okoli, pa spoznaj. Potem ti bo jasna razlika med takimi in drugimi cevapi

Pa ni običajno teletine v čevapčičih. V sarajevskih je samo govedina in ovčetina, pri nas in drugod je pa še svinjina, da so boljšega okusa.[/quote]

http://www.moski.si/sodoben-moski/kulinarika/skrivnosti-priprave-najboljsih-sarajevskih-cevapcicev/
O pripravi pravih sarajevskih čevapčičev smo klepetali z Draganom Pevalovićem, šefom kuhinje v eni izmed najbolj priljubljenih ljubljanskih restavracij s sarajevsko hrano Das ist Valter, ki se nahaja na začetku Šmartinske ceste.
“Najboljše meso za pripravo čevapčičev, je goveje meso. A ne katero koli, biti mora teletina. Tej se doda kakšen odstotek ovčetine, zaradi katere dobijo čevapčiči pravo mehkobo in lepo barvo,”

Donosimo vam recept kako da sami napravite smjesu za ćevape kako pravi ćevabdžija.

Poenta je u dobrom mesu, načinu pripreme i da smjesa odstoji. Sve što vam je potrebno za prave ćevape jeste 1,5 kg mlevene junetine, 0,5 kg jagnjetine, 4-5 čena bijelog luka – 2 od ukupne količine mesa, soli i 2 kašičice sode bikarbone.

Meso isiječeno na kockice dobro posolite, izmiješajte i prelite sa oko 100 ml vode i bijelog luka koje ste ranije prokuvali. Smjesu izmiješajte i ostavite preko noći u frižideru. Sutradan smjesu sameljete u mašini za meso dva puta, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider. Prije nego što krenete da oblikujete ćevape u smjesu umiješajte sodu bikarbonu i to je to. Ne zaboravite i somun.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Najbolji ćevapi, su kod Muje u Banjaluci.Že sam naziv objekta, pove, kdo jih dela, oziroma če smo natančni, je posel po smrti očeta, prevzela njegova hčerka.Srbi nimajo pojma!

To prvič slišim?[/quote]

tega ne veš?

seveda je, v glavnem teletina.

in potem to prodajajo po 3,80 za kilogram:-)))

Gre za napako v prevodu. Govora je o junecjem mesu. Teletina ne sodi v cevape. Zgolj v vednost. Da vam cefur pove. :-))))

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

New Report

Close