Zakaj delate za minimalca?
vprašanje803, 10.01.2025 ob 15:48
evo, dajte napisat po resnici?
A nimate prave zobrazbe, niste ambiciozni, ali kaj je razlog?
Krajinski arhitekt, bibliotekar, organizator dela itd itd, izobrazba, ki je nihče ne zaposluje, po drugi strani pa nekdo mora tudi smeti pobirat, čistit, delat za trakom, razvažat pošiljke, polnit police, pomagat v kuhinji, negovat starostnike itd, prvi ne dobijo zaposlitve, drugi delajo za minimalca, ti brihtič pa povej rešitev.
Zato ker so srečni v službi. Ni vse v denarju in ti, ki jih poznam jaz – delajo v glavnem v uradih – ni ravno minimalec je pa skromnih 1400 + dodatki, so zadovoljni, če se ne pretegnejo ravno, ni stresa, pa dober kolektiv.
Moja snažilka je šla na svoje in zdaj dobi med 2k in 3k mesečno (na roke ma 20-25 eur), plača pa 500 še za prispevke.
Glavno da si srečen…
ker delam efektive 3 h na dan
ker je pisarna blizu doma
ker zjutraj pol ure zamudim
pol prej ure prej grem
vmes grem domov na malico in me 1h ni
ker imam parking pred vrati
ker so sodelavci fajn
ker nikoli ni problem dobit dopusta / proste ure
ker smo lahko v trenirki v pisarni in ne rabim lepih fancy oblačil
ker poleti grem lahko med službo pogledat otroke domov
ker….
Imaš dobro sluzbo, ženo in otroka in imaš vsakodnevne cilje?? čem ti je poanta?
Na koncu boš ostal in ne boš vedel kako je biti tam kjer si samo delček tega?
Imaš veliko denarja in razkošno življenje. Ampak nekaj manjka
Mnogi so imeli več in preveč in pustili imetje drugim in sami hrepeneli po nečem, kar pomeni skromnost.
A ne tako, da imaš pa se delaš, da ni.
Od tega, kako je človek dorasel bo delal tako, da bo na koncu vedel, da je izkusil grenak priokus
Imela sem minimalna pei Protectu Infri, pa še niti tega nisem bla vredna in so me vrgli ven in kako naj si jaz zdaj izbiram, ali bom imela minimalca ali ne? Če bi bla sposobna težko delat super, a nisem, šolana nisem, ker mi je šola slabo šla, torej moram bit s vsem zadovoljna! Zdaj je moje denarno nadomestilo vredno samo 660 eur. Torej zakaj minimalec? Ker več kot to pač nekateri nismo sposobni. Ali pa glede na nepodaljšanje pogodbe še niti tega nismo bili sposobni niti vredni! In zato moramo bit celo kar na socialni pomoči.. in ne pa še, da bi barantali ali za minimalca ali za ne-minimalca !!
GOODLIFE, 10.01.2025 ob 16:16
Zato ker so srečni v službi. Ni vse v denarju in ti, ki jih poznam jaz – delajo v glavnem v uradih – ni ravno minimalec je pa skromnih 1400 + dodatki, so zadovoljni, če se ne pretegnejo ravno, ni stresa, pa dober kolektiv.
Moja snažilka je šla na svoje in zdaj dobi med 2k in 3k mesečno (na roke ma 20-25 eur), plača pa 500 še za prispevke.
Glavno da si srečen…
A 1.400 eur in dodatki je minimalec?
dfnfg, 10.01.2025 ob 16:25
ker delam efektive 3 h na dan
ker je pisarna blizu doma
ker zjutraj pol ure zamudim
pol prej ure prej grem
vmes grem domov na malico in me 1h ni
ker imam parking pred vrati
ker so sodelavci fajn
ker nikoli ni problem dobit dopusta / proste ure
ker smo lahko v trenirki v pisarni in ne rabim lepih fancy oblačil
ker poleti grem lahko med službo pogledat otroke domov
ker….
Kje to delaš? Rabijo še koga?
Kamorkoli se prijavim – plača je minimalna, takšno je trenutno stanje – to mi rečejo na vsakem razgovoru že dosti let zapored. Imam VI stopnjo izobrazbe in na koncu mi je najboljše delat v hotelski restavraciji, saj sem na toplem, sodelavci so v tem poklicu ponavadi vedrega značaja, imam redno obrok in še hrano si na skrivaj strpamo za domov, kruha mi pa sploh ni treba kupovat. Tako prišparam dosti na hrani in več mi ostane tudi od plače. Zraven tega zaradi narave dela naredim še več tisoč korakov, ne sedim in sem v gibanju, komuniciram. Ampak to samo v hotelih z manj zvezdic, kjer je vse bolj sproščeno in na koncu še na lepšem nivoju, bolj domači urejenosti in prijetni atmosferi.
Zato, ker je na svetu veliko ljudi, ki uživajo v tem, da jim ni potrebno razmišljati s svojo glavo in jim je najljubše, če nekdo drug misli namesto njih in jim ukazuje kaj in kako naj delajo.
So najsrečnejši, če je bil današnji dan enak včerajšnjemu in zvečer upajo, da bo jutrišnji dan enak današnjemu. In tako leta, ter desetletja.
Cankar je to opisal že več kot 100 let nazaj: “Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni.”